The Hives


Snart kommer Martin och Madde hit och vi ska bege oss till Gröna Lund för att kika på The Hives. Jag tror att det kommer att bli en grym konsert som avslutas med ett förhoppningsvis fint fyrverkeri.

Tänkte att jag skulle avslöja vad vi åt igår eftersom det bara blev bilder i förra inlägget. Tyvärr blev det inget kort på efterrätten eftersom vi hann börja äta innan jag kom på att jag borde ha tagit ett kort :) Till förrätt hade vi köpt rustikt bröd som vi skar i bitar och hade skagenröra på. Varmrätten blev en pasta med oxfilé, purjolök, kantareller, rött vin och lite soja. Supergott blev det och det kommer vi garanterat att göra igen. Till efterrätt hade jag gjort en vit chokladmousse med jordgubbar till. Också jättegott men det blev lite för lite mousse för min smak, det var mer som en tjock kräm, men men :)

Nu kommer sällskapet och hämtar mig så jag avslutar med en Dagens:



Trevlig kväll!

Mamma Mia vilken kväll!


Godmorgon!

Vad härligt att vakna av att solen skiner in genom fönstret! Det gäller att ta vara på dessa dagar nu när det börjar bli höst. Gårdagskvällen var verkligen toppen med trevligt sällskap, god mat, Guitarhero, mycket prat och så avslutade vi kvällen med att se Mamma Mia på bio. Vilken otroligt bra film! Jag har aldrig sett en mer feel-good film i hela mitt liv, jag ville bara resa mig upp och dansa och sjunga med! Ska höra med min vän Catta som kommer hit och hälsar på nästa helg om hon har sett den, och har hon inte sett den vill jag se den igen! Åhhh så bra den var! :)

Här kommer lite bilder från kvällen och på vårt fina nya porslin :)

   
 
 
 

Nu blir det en promenad längs Årstaviken (precis som Lars W) med älsklingen och sen köper vi färska frallor på Konsum och äter godaste frukosten!

KRAM!



Happy Saturday


GOD MORGON!

Vaknade ganska tidigt idag och kastade mig direkt in i duschen. Det var så mysigt att stå och duscha samtidigt som morgonsolen sken in genom fönstret på mig. Sedan väckte jag älsklingen och så gjorde vi ett ryck inne i badrummet, älsklingen fixade duschkabinen och jag resten. Så nu är allt glänsande!

Nu har jag precis ätit frukost och snart ska vi ge oss av på stan för att handla lite nytt porslin inför kvällens middag. Det lutar åt Matteus, men det är inte helt spikat än. Sedan bär det av till mataffären för att inhandla kvällens ingredienser. Tack förresten för alla bra middagstips, hihi... :)

Ha en jättebra dag!




Gotlandsshopping


 

Här är den fina skålen vi köpte på torget på Gotland, jag gillar den jättemycket! I bakgrunden ser ni även den snygga kaffebryggaren som älsklingen köpte förra veckan.

Hoppas att ni har en trevlig fredagskväll!

Middagstips


Imorgon ska vi bjuda hem två vänner på middag innan vi går och ser Mamma Mia på bio.

Så nu vänder jag mig till er kära bloggläsare! Har ni några bra tips på enkel men god mat att bjuda på, gärna både förrätt, varmrätt och självklart efterrätt :)

*spänner ögonen i Starwoman och MacMalin*

Hahaha!

Äntligen fredag! Kramar!

Liten uppdatering


Hej hopp!


Veckan har varit "hektisk" så därför har jag uppdaterat lite dåligt här på bloggen. Har egentligen några bilder jag ska visa, dels på den snygga kaffebryggaren vi köpt och dels på en jättefin skål i utformning av en Lotusblomma, som vi köpte på Gotland. Men det kommer, jag lovar!


I måndags efter jobbet träffade jag Anna S på Söder. Vi började med något att dricka uppe på Restaurang Himlen som ligger på 25:e våningen!! i Skatteskrapan. Och jag säger bara, vilken utsikt! Absolut en rekommendation om du inte redan har varit där. Mycket fint, även om jag är lite höjdrädd haha. Sedan gick vi vidare till A La Crépe och åt samtidigt som vi pratade om många gamla minnen från vår tid tillsammans i Sandviken. En mycket trevlig kväll och jag hoppas verkligen att vi ses snart igen!


Igår kväll var jag hemma hos Anna Å och hennes Jens i deras otroligt fina lägenhet i Hammarsby Sjöstad. Det roliga är att även Anna S bor i Hammarby Sjöstad, så det är lite bökigt att förklara vem av Annorna jag ska träffa :) Anna hade köpt hem supergoda muffins från Muffinsfabriken och min favorit var choklad/vaniljkräm, även om hallon/mandelmassa inte heller var så pjåkig :) Mycket goda och jag kommer garanterat att handla där jag med! En supertrevlig kväll som jag gärna gör om igen, och igen och igen och igen, ja ni förstår :) Tack tjejen! Hoppas att vi ses snart igen :)



Bilden är lånad av Anna, i perfekt svartvit version, hahaha! :)

Idag efter jobbet ska jag till stallet och imorgon är det lovely FREDAG igen, tjohoo! Den här veckan har verkligen gått i 150 och jag har knappt hunnit förstå att jag börjat jobba igen. Det är väl mest när klockan ringer 06:00 som man förstår det haha.


KRAM!



Sista dagen på semestern


Ja idag är det alltså sista dagen på semestern för den här sommaren! Känns lagomt ångestladdat måste jag säga, för att inte säga hur det troligtvis kommer att kännas på söndag, usch!

Måste säga att i år har det verkligen känts för sent att ha semester så här sent i augusti. Men kanske beror det mycket på att vädret inte har varit det bästa heller. I och för sig har det väl inte varit dåligt heller, det har väl regnat lite till och från och en hel dag av de två veckorna, men det har ju inte direkt varit någon värme.

Idag styr vi kosan mot Sandviken för en helg där. Inget speciellt planerat förutom tårta hos mormor och troligtvis en sväng till Borlänge också.

Nu ska jag koka min dagliga mannagrynsgröt och sedan bär det av till stallet för veterinärbesök på Dina. Har bestämt mig för att äntligen behandla hennes bakknän och se om det blir någon bättring.

Ha en lovely fredag!

Bilder från Gotland

Här kommer då lite bilder från vackra Gotland!

   
   
   
   
   
   
     
     

Gårdagens


Igår hade jag för ovanlighetens skull lockigt hår (vilket jag har naturligt). Jag trivs egentligen bäst i rakt hår och därför brukar jag platta det. Det som är negativt med att platta håret är att håret är så känsligt för fukt och regn. Så nu till hösten tror jag att jag ska börja ha håret lite mer lockigt för att slippa platta håret så mycket. Det är speciellt svårt att ha rakt hår när jag är i stallet, eftersom jag är ute och kör hästen i ur och skur. Såhär ser jag i alla fall ut i mitt lockiga hår, oavsett om jag gillar det eller inte :)





Hemma från Gotland


Hej på er!

Nu är jag hemma igen efter att ha varit på Gotland sedan i söndags. Har tagit massor av foton som jag ska sätta mig och gå igenom lite senare, troligtvis kommer en hel del kort upp här på bloggen senare.

Jag gillade Gotland, hade aldrig varit där tidigare, men Visby är väldigt mysigt och resten av ön är också väldigt speciell i sin natur.

Nu ska jag gå och handla lite och sedan prova min nya vågtång från Toni&Guy som jag klickade hem lite hastigt och lustigt när jag var på Gotland :) Sedan blir det hopp in i duschen och ikväll blir det bara lugnt. Ska kika på när Tosca startar i ett lopp på Romme med 40 000 kr i förstapris.

Ni håller väl tummarna?!



Ljuva lördag


Alltid så himla skönt med helg! Trots att det regnar idag är helg alltid helg :) Var som vanligt produktiv imorse och röjde runt i köket och putsade och fejade! Sedan blev det en stund framför datorn innan vi åkte iväg en snabbis till Mediamarkt så att älsklingen kunde köpa en ny box av serien Entourage. Nu sitter vi och kikar på V75 som visas live på TV.

Hade egentligen velat gå och se prideparaden idag men eftersom det regnar valde vi att stanna hemma. I eftermiddag åker jag till Dina och ikväll blir det bara lugnt med något gott.



Ovan ser ni skorna jag shoppade igår på rea och de två ögonskuggorna som fick följa med hem från Make Up Store.



Hemmaskördade körsbärstomater, mums!

Finfin fredag på söder


Idag efter en dag med många in- och utflyttningar på jobbet tog jag bussen och tunnelbanan in till T-centralen och mötte upp älsklingen där. Gick en snabb sväng på Make Up Store och fick med mig två ögonskuggor i färgerna savanna och cheerleader. Slank även in på Wedins där de hade halva reapriset och fick med mig två par skor för totalt 249 kr, prefekt! Bild kommer senare...

Efter shoppingen tog vi tunnelbanan till Medborgarplatsen och knatade bort till Katarina Bangata där vi gick in på restaurangen À la crêpe. Där åt vi Galetter med brie, tomater, tapenade och smörstekta champinjoner till huvudrätt och en kanongod efterrätt med nutella, vit choklad, hemlagad jordgubbssås och vaniljglass. Det blir verkligen fler besök där kan jag lova! Vi satt ute i sommarvärmen och åt och älsklingen drack ett glas rött till maten medan jag tog ett glas alkoholfri cider. Jättegott!

Sedan promenerade vi på söder och tog oss upp till Sofiakyrkan som verkligen var jättefin. Sedan knallade vi vidare för att till slut ta tunnelbanan hem från Slussen.

Här är lite fina mobilbilder från vår eftermiddag på söder...