Idol


Kevin är helt klart överlägsen i årets Idol tycker jag, vilken kille! Verkligen en kämpe och en naturbegåvning.

Sedan gillar jag Alice och Robin E också, och Johan Palm i smyg. Sepidehs framträdande ikväll tycker jag var dåligt och intetsägande.

Var det bara jag som tyckte att Johan Palm var sminkad lite som en tjej idag?

Kompis säger hej!

Inskolning på hunddagis


Igår började vår lille vän Kompis på hunddagiset för första gången. De första tre dagarna är det inskolning, vilket betyder halvdagar. Haha, det är precis som att lämna ett litet barn på dagis =)

Jag åkte dit och satt i bilen och såg på medan de var i rasthagen. Kompis var lite småängslig och följde gärna dagismatte vart hon än gick. Men då och då gav han sig ut på egna små äventyr, dock med svansen nere för att visa att han minsann inte ville vara till besvär för någon.

Han var väldigt lortig när jag hämtade honom och fick hoppa direkt in i duschen när vi kom hem. Sedan var han väldigt trött resten av eftermiddagen och låg bara och sov i sin korg.

Imorse när jag tog fram transportburen så gick han in i den självmant och när vi kom till dagiset så viftade han på svansen. Så det känns skönt att han verkar tycka att dagis är roligt!

Har inte påbörjat min fönstershopping än heller, men troligtvis blir det lite sån i helgen när man har mer tid. Jag ska försöka blogga om de saker jag hittar som jag tänker önska mig i julklapp/födelsedagspresent sedan. En sak som jag redan nu vet att jag vill ha, är en vit gjutjärnsgryta så att jag kan göra långkok. Dock har jag inte sett ut någon specifik, men om det är någon som har tips på en fin vit gjutjärnsgryta som inte är alltför dyr, så säg gärna till! =)

Kram på er.

Ledig måndag


Igår kväll bestämde jag mig för att höra med min chef om jag kunde vara ledig idag för att vara hemma med Kompis. Hade inte hjärta att låta den lilla krabaten vara hemma hela dagen själv. Det ska bli så skönt när dagiset drar igång för hans del så att jag vet att han får det roligt på dagarna :) Jag håller alla tummar jag kan för att det ska fungera bra och för att han ska trivas.

Gick upp redan 06:30 idag och har sedan dess i stort sett bara städat. Skönt att få en massa gjort så att jag kan slappna av resten av veckan.

Ikväll ska jag köra min kära Dina till Skråmsta stuteri för vidare transport ner till Jägersro imorgon. Hon ska ner till min vän Annette så att hon får ta hand om henne ett tag. Jag har kört fast och Dina verkar inte vara tillfreds i dagsläget. Så jag hoppas att hon kommer att trivas nere hos Annette och att hon kommer tillbaka till mig glad och fräsch sedan. Monsieur är förresten också där, så hon känner i alla fall någon när hon kommer ner :)

Från och med nu fram till julafton ska jag gå och fönstershoppa! Jag ska kolla efter saker jag vill ha och skriva ner dem på en önskelista. Perfekt tycker jag! Det är alltid så svårt att sitta där några veckor före jul och ska skriva en önskelista, då kommer jag sällan på något alls som jag vill ha. Dessutom måste jag försöka hålla lite i pengarna den här månaden, och då passar det bra att bara fönstershoppa =)

Hoppas att ni har en trevlig måndag. Kram.

T G I F !

Försöker få det här med bloggkoll.se att fungera, vi får väl se om jag lyckas! :)

Äntligen fredag! Ska bli skönt att få sova ut lite i helgen. Snart är det lunch och jag åker hem till älsklingen och de två söta vovvarna och äter nyponsoppa med ostmacka, så gott!

Kram på er!

Tralala


I helgen som var åkte vi hem till mamma och pappa och hämtade hem lilla Cookie som sällskap till Kompis. Han skulle ju behöva vara hemma ensam hela den här veckan annars, och det hade jag inte hjärta att låta honom vara. Så vi har alltså två söta vovvar hemma den här veckan :) Ganska mycket jobb faktiskt, och hur lortiga golven är ska vi inte ens prata om haha!

I helgen åker vi till Sandviken och Borlänge igen för att lämna tillbaka Cookie och klippa Kompis. Det ska bli så roligt (hoppas jag, haha!) att se hur han ser ut när han blir klippt. Mamma har dessutom lovat att vi ska äta stekt fläsk med potatismos på söndag innan vi åker hem, och det är bara hur gott som helst! Tror inte att jag har ätit det sen jag flyttade hemifrån för 8 år sedan, så jag längtar!

Nej nu är fikarasten slut!

Piggare


Känner mig piggare nu även om jag inte är helt 100% än. Har ju känt mig lite upp och ner tidigare, så jag hoppas på att det inte vänder tillbaka nu bara.

Lille skrutten ligger nedanför mina ben och sover på rygg med sina vita små tassar upp i vädret, så himla söt!
Har precis plockat bort en fästing på honom, stackaren :( Usch vilka vidriga små djur. Nej rätt ned i toaletten fick den fara...

Har Idol på i bakgrunden, men är det någon mer än jag som tycker att Idol är mycket tristare i år?!


Piggare, hihi!

Soffläge


Tyvärr hjälpte inte min kuration (haha) igår utan idag är det soffläge hela dagen som gäller. Jag ligger i soffan och bloggar samt kollar på Nyhetsmorgon på TV4, älsklingen sitter vid bordet bredvid och jobbar hemifrån och Kompis ligger i sin korg och sover och torkar efter morgonens promenad i regnet.

Jag har en terapitid hos tandläkaren imorgon också som jag inte vet om jag ska avboka eller inte. Känns så trist att behöva avboka, samtidigt som jag inte vet om jag orkar med att gå dit imorgon. Beslutsångest. Kanske kan jag klara av att gå dit imorgon med en alvedon i kroppen?! Känns ju inte helt okej det heller, men då slipper jag i alla fall avboka. Det är ju bara en timme...

Och vi som hade tänkt åka hem till helgen också, vi får väl se hur det blir med den saken. Många frågetecken just nu???????

Avslutar med en söt bild på Kompis när han myser ute på vår balkong =)


Hängig


Skulle egentligen ha varit på Solvalla nu tillsammans med älsklingen och Kompis för att titta på när Tosca ska starta inom V-64. Men jag valde att stanna hemma eftersom jag känner mig hängig =( Börjar få ont i kroppen, har ont i huvudet och känner mig frussen! JAG VILL INTE BLI SJUK! Verkligen inte nu... Snälla håll tummarna för både mig och Tosca ikväll!

Så istället stannar jag hemma och försöker kurera mig med en stor kopp te och en skål med popcorn haha. Kanske inte bästa sättet att kurera sig, men det är i alla fall gott =) Bonde söker fru missar jag självklart inte!

Kramar på avstånd =)


Kompis på film!


Här har ni vår sötnos!



Välkommen valp!


Imorgon åker vi och hämtar hem vårt charmtroll! Besöket idag var verkligen lyckats och han verkar vara en alldeles underbar liten hund ♥

Angående namn så funderar jag och älsklingen på att döpa honom till "Kompis", vad tycker ni kära bloggläsare om det?


Nytillskott i familjen?!


Imorgon ska vi åka och titta på den här söta krabaten som eventuellt ska flytta in hos oss. Inget är bestämt ännu, men jag tror att det kommer att bli svårt att motstå ♥

Kom förresten gärna med tips på vad vi kan kalla honom. I dagsläget kallas han Duke, men vi känner inte riktigt för det namnet. Hans kennelnamn är Heaven Can Wait, men det behöver inte egentligen ha någon koppling till det heller :)



Tänk att så lite kan göra så mycket


I söndags fick vi reda på att vi fått en egen parkeringsplats till bilen. Trots att regnet vräkte ner och det blåste storm ute så skuttade jag ut på lätta fötter för att se vart vår parkerinsplats låg. Jag gick först upp till det sämsta stället av de två jag antog att det kunde vara, eftersom jag tyckte att det andra stället var för bra för att vara sant. Men döm om min förvåning när parkeringen INTE låg där, utan på det perfekta ställen precis bredvid vårt hus. Lycka! Den glada nyheten gjorde verkligen min söndag och det känns så skönt att inför vintern ha en egen plats att parkera på! Så skönt att slippa bli inplogad av plogbilen var och varannan dag innan man ska åka till jobbet.

Jag blev verkligen GLAD av den nyheten! Tänk att så lite kan göra så mycket =)


BILDER - Vinter på balkongen

  
 
 


Plantering pågår...


Har precis kommit hem från Blomsterlandet i Nacka. Där har jag köpt lite diverse blommor att plantera ute på balkongen inför vintern. Bland annat vit och röd ljung, prydnadskål, pumpor m.m. Köpte även fina ljuslyktor i fattigmanssilver som jag tänkte sätta i planteringarna. Vet inte riktigt om de kommer att hålla för att stå ute hela vintern, men det visar sig =)

Jag köpte dessutom små smarta fröautomater till pippifåglarna som skall sättas upp lite senare i höst med talgbollar och jordnötter i.

Nu står risgrynsgröten på värmning på spisen för att få in riktigt vinterstämning haha. Jag återkommer med bilder på planteringen och hur slutresultatet blir =)

Mysig fredagseftermiddag på stan


Idag efter jobbet åkte jag och älsklingen direkt till stan för en sväng främst på Åhlens City. Jag köpte en superfin och skön jacka från märket Elvine, som är mitt favoritmärke på jackor. Älsklingen fick med sig en fin stickad tröja från J. Lindeberg.

Sedan gick vi en promenad från city till Gamla Stan och tog en fika på Chokladkoppen. Jag tog varm vit choklad att dricka och en äppelpaj med vaniljsås. Älsklingen en latte och en blåbärspaj.

 
 

Jag verkligen älskar att göra något direkt efter jobbet på fredagar och sedan sjunka ner i soffan hemma och kolla på bra program på TV. Helgen känns så mycket längre då, och det är ju självklart ett plus!

Önskar dig en toppenfredag och helg!


Wall-E


Är det någon som vill gå på biofilmen Wall-E med mig på söndag? Jag har rabattkupong från Coop så att man får 60 kr rabatt på två stycken biobiljetter :)

Hojta till i så fall =)

PS. Både nya och gamla kontakter är välkomna! DS.

Lyxig pasta en vanlig torsdagkväll och tandläkarskräck


Idag när jag kom hem från stallet hade älsklingen slängt ihop en lyxig pasta med kantareller, oxfilé, rödvin, purjolök, flingsalt m.m. Så otroligt gott och verkligen lyxigt en vanlig torsdagkväll som denna :) Och inte nog med det, det blev dessutom färsk oxfilé över som skall förtäras imorgon!

Imorgon är det fredag och det här är den första fredagen på länge som jag inte längtar till. Detta beror på att jag ska till tandläkaren imorgon bitti klockan 08:00. Jag har inte varit till tandläkaren på många år pga min tandläkarrädsla. Detta beror på att jag har fobi för att kräkas, samtidigt som jag väldigt lätt får kväljningar när jag är hos tandläkaren när jag har en massa instrument i munnen. Det är ingen bra kombination och det har hållt mig borta från tandläkaren under lång tid. Men imorgon ska jag alltså dit. Jag har tagit mig i kragen och ska äntligen gå på en undersökning. Jag vet redan att minst en tand måste rotfyllas, och jag skulle gissa på att jag har en si så där 4-5 hål till. Så imorgon får jag domen. Det bara måste gå bra!

Jag ska gå till en specialistklinik för tandvårdsrädda. Så om det vill sig illa och jag känner att det är FÖR mycket som måste fixas, så finns även möjligheten att bli sövd medan de lagar tänderna. Problemet med detta är att jag även är rädd för att bli sövd eftersom jag är rädd att må illa när jag vaknar. Men håll tummarna för mig imorgon är ni snälla, det bara MÅSTE gå bra!

Kramar!

Grattis pappa!


Idag fyller min älskade far år. Ett stort grattis till dig pappa, du är världens bästa!