Lyxig pasta en vanlig torsdagkväll och tandläkarskräck


Idag när jag kom hem från stallet hade älsklingen slängt ihop en lyxig pasta med kantareller, oxfilé, rödvin, purjolök, flingsalt m.m. Så otroligt gott och verkligen lyxigt en vanlig torsdagkväll som denna :) Och inte nog med det, det blev dessutom färsk oxfilé över som skall förtäras imorgon!

Imorgon är det fredag och det här är den första fredagen på länge som jag inte längtar till. Detta beror på att jag ska till tandläkaren imorgon bitti klockan 08:00. Jag har inte varit till tandläkaren på många år pga min tandläkarrädsla. Detta beror på att jag har fobi för att kräkas, samtidigt som jag väldigt lätt får kväljningar när jag är hos tandläkaren när jag har en massa instrument i munnen. Det är ingen bra kombination och det har hållt mig borta från tandläkaren under lång tid. Men imorgon ska jag alltså dit. Jag har tagit mig i kragen och ska äntligen gå på en undersökning. Jag vet redan att minst en tand måste rotfyllas, och jag skulle gissa på att jag har en si så där 4-5 hål till. Så imorgon får jag domen. Det bara måste gå bra!

Jag ska gå till en specialistklinik för tandvårdsrädda. Så om det vill sig illa och jag känner att det är FÖR mycket som måste fixas, så finns även möjligheten att bli sövd medan de lagar tänderna. Problemet med detta är att jag även är rädd för att bli sövd eftersom jag är rädd att må illa när jag vaknar. Men håll tummarna för mig imorgon är ni snälla, det bara MÅSTE gå bra!

Kramar!

Kommentarer
Postat av: Sandrah

Åhhh gud, jag håller verkligen tummarna! Jag har själv inte varit hos tandis på nästan 10 (!!!) ÅR pga min enorma rädsla. Jag bearbetar så jag ska kunna ta mod till mig och gå...men, ja.... Lycka till!! Håller tummarna. Styrkekramar från Mora.

2008-10-02 @ 23:09:10
URL: http://mylifeandme.blogg.se/
Postat av: Caroline

Hoppas att allt går bra hos tandläkaren! Försök att fokusera på hur modig du är som vågar trots skräck och hur skönt det kommer att kännas när det väl är gjort.

STORKram



2008-10-03 @ 13:01:10
URL: http://carolineskriverdagbok.blogg.se/
Postat av: Mia

Sandrah: Tack så mycket tjejen! Vad "skönt" att höra en till som är lika nojig som jag. Vad är det du är rädd för?! Jag hade inte gått på ca 7 år innan idag... Det gick bättre än jag gissade, behöver rotfylla/dra ut en tand, + att jag hade ett synligt hål + en lagning som ska fixas till. Men jag hade väntat mig mer hål än så! Ska även få börja med terapi för att försöka komma ur min rädsla =)



Tack för dina styrkekramar :) Kram!



Caroline: Ja jag vet att jag kommer att vara stolt som en tupp när allt väl är avklarat. Besöket idag gick bra och jag kände mig trygg med tandläkaren. Jag vet att det är from nu det jobbiga börjar, med att laga det som är trasigt, men det kommer att gå bra och jag ska klara det! Det är det jag försöker intala mig själv =) Kram till dig. Hoppas att din förkylning är bättre!

2008-10-03 @ 13:19:40
URL: http://kattenslilla.blogg.se/
Postat av: Sandrah

Vad skönt att allt gick bra! Jag vet faktiskt inte vad jag är rädd för egentligen. Jag vet ju att allt gått bra förr, men jag KAN bara inte förmå mig att gå. Jag är LIVRÄDD för att de ska tvinga mig dra ut någon tand, eller rotfylla. Det känns som jag hellre dör än drar ut en tand. Hur visste du att du skulle få rotfylla? Hade du väldigt ont i tanden innan? Jag VET att jag har hål, och tandsten, men ja , jag måste nog inse att jag bör gå till tandis nu om jag inte ska få dra ut alla tänder jag har... Otroligt att du inte hade fler hål än så iaf! Vad skönt! Sist när jag var till tandis hade jag ett hål på varje sida och de tyckte jag skulle laga bara ett, för det var inte bra att bedöva hela munnen. Men jag vägrade och sa att de fick minsann göra det så jag slapp komma tillbaka. Jag överlevde det iaf....för 10 år sen...

2008-10-03 @ 14:31:16
URL: http://mylifeandme.blogg.se/
Postat av: Mia

Sandrah: Jag visste det eftersom jag har haft var över den tanden i många år. Dock har jag inte haft ont, så därför har jag dragit mig för att boka tid eftersom jag vetat att det är rotfyllning eller att dra ur tanden som gäller. Men jag resonerade som så att ju längre tid jag väntar, desto mer bekymmersamt kommer det att bli när jag väl får ont och MÅSTE gå. Det känns bra att ha tagit första steget nu i alla fall. Gå in på www.narkoskliniken.se och kika, det är där jag går :) Kram!

2008-10-03 @ 14:47:34
URL: http://kattenslilla.blogg.se/
Postat av: Sandrah

Oj, hade det varat ur tanden alltså? Det lät inte roligt... Åh, tack, då måste jag läsa och se vad som står. Det vore ju verkligen ett toppenatlernativ om det är så att man kommer att få lov att dra ur eller rotfylla en tand. En undersökning kan man ju kanske dra sig till att göra här hemma, men sen...huvva.... Kram!

2008-10-03 @ 15:38:17
URL: http://mylifeandme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0