Recept på jättegoda semlor!
Jättegoda semlor - ca 12 stycken normalstora

Det här behöver du:
50 gram rumstempererat smör
¾ dl vit sirap
2,5 dl mjölk
25 gram söt jäst
1 ägg
1 tsk malen kardemumma
1 krm salt
8,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg till pensling
200 gram mandelmassa
5 dl grädde
Såhär gör du:
Rör smör och sirap vitt och poröst
Häll den fingervarma mjölken över jästen
Tillsätt någon matsked av smörblandningen (smör + sirap)
Tillsätt ägg, kardemumma och salt
Blanda ner 6 dl vetemjöl
Rör snabbt tillsammans till slät men lös deg
Täck med bakduk och låt vila i 40 minuter
Tillsätt resten av smörblandningen (smör + sirap)
Blanda bakpulvret med resterande vetemjöl och tillsätt detta
Arbeta ihop till en blank och smidig deg
Arbeta degen på ett mjölat bakbord
Gör lagom stora bullar, receptet ger ca 12 stycken normalstora semlor
Lägg bullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 40 minuter
Värm ugnen till 225 grader
Pensla bullarna med ägg efter jäsning
Grädda mitt i ugnen i ca 5-6 minuter tills de fått fin färg
Låt bullarna kallna under bakduk
Blanda en del av bullarnas inkråm med mandelmassa och 1 dl ovispad grädde
Fyll bullarna med detta
Vispa resterande grädde och fördela på bullarna
Sikta lite florsocker på locket precis innan servering
Lycka till och låt väl smaka!
Åhh vad jag blir sugen på dina semlor nu! Jag har faktiskt inte ätit någon än, har faktiskt inte ens koll på när fetisdagen är!?
Tack för receptet ialla fall, om jag hinner blir det hembakta semlor imorgon!
Kram
oh semlor är så gott =)
oh semlor är så gott =)
Dina semlor ser verkligen goda ut. Inte så där torra som köpta brukar vara=)
Du får göra en laddning tills på tisdag och semeldagen. KRAAM