Recept - supergoda lussekatter

Ida efterfrågade receptet på de supergoda lussekatterna så självklart kommer det här. Håll tillgodo och berätta gärna om ni testade det och om ni gillade det lika mycket som jag :)
INGREDIENSER:
Saffransdeg:
50 g jäst (jag använde blå jäst för matbröd, men det går nog lika bra med röd också)
150 g smör (skulle jag göra receptet igen skulle jag nog använda ca 200 g)
5 dl mjölk
1 burk a 250 g kesella
2 paket a 0,5 g saffran
2,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Pensling:
1 ägg
Garnering:
Russin
GÖR SÅ HÄR:
1. Smula ner jästen i en degbunke.
2. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).
3. Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta smöret) över jästen och rör tills den är upplöst.
4. Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran, socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min.
5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar. Baka sedan ut 10 lussekatter av varje del, genom att rulla ut varje liten del till ca 20 cm och därefter forma till en lussekatt. Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper och tryck i russin ordentligt. Låt jäsa till dubbel storlek 20-30 minuter.
6. Pensla brödet med uppvispat ägg.
7. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter.
8. Låt svalna under bakduk. Förvara i plastpåse eller frys in.
Lycka till! ♥
Mmm vad gott med nybakade lussebullar =) Ska jag försöka få till i helgen och jag hoppas att mina blir lika fluffiga som dina fina.
Ha en superbra helg! Kraam
ps. Ursnygg ny partyväska!! Gillar detaljerna...
Katta: Ja de blev verkligen goda, jag tryckte i mig hela fyra stycken när de var nybakade haha :) Somnade som en degklump efteråt :P Hur blev dina lussekatter? De verkade ju galet avancerade men det lät verkligen supergott! KRAMAR