Recept: Pasta med oxfilé och kantareller


Här kommer det efterfrågade receptet på pastan vi bjöd på i helgen:

Ingredienser:

200 gram pasta penne
200 gram oxfilé
200 gram kantareller
40 gram purjolök
4 dl vispgrädde
6 msk rött matlagningsvin
Olivolja
Salt
Peppar

Tillagning:

1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

2. Putsa och skär oxfilén i strimlor. Stek oxfilén i olivoljan. Salta och peppra.

3. Lägg i fint strimlad purjolök i pannan och fräs den något. Tillsätt kantarellerna. Häll på vinet och grädden. Koka ett par minuter tills såsen tjocknat. Red av såsen med maizena blandat med lite mjölk. Låt såsen puttra ytterligare ca 4 minuter.

4. Smaka av såsen med salt och peppar. Blanda ner pastan med såsen och lägg upp pastan på tallrikar, garnera med färska basilikablad och riv parmesan över.



Smaklig måltid!


Kommentarer
Postat av: Malin S

Mums ! Vispgrädde är godast att ha i. Smakerna träder ju fram mycket bättre då.

2008-09-02 @ 14:06:14
URL: http://malinsmacblogg.blogg.se/
Postat av: Mia

Malin: Ja eller hur! Min mamma brukar alltid använda riktig vispgrädde istället för matlagningsgrädde, och hon gör alltid så god mat. Men älsklingen hade tyvärr missat det och köpte matlagningsgrädde, men nästa gång använder vi vispgrädde :)

2008-09-02 @ 15:38:12
URL: http://kattenslilla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0