Trevlig söndagsfrukost



I förmiddags bjöd vi hit Erik och Johanna på en mysig frukost som innehöll massa gott. Bland annat passionsfrukt, vindruvor, yoghurt, flingor, te, kaffe, nybakat bröd och plättar med sirap. Väldigt trevlig att sitta och prata samtidigt som man äter frukost under en lång tid, en bra start på söndagen helt klart!

 
 
 

Resten av dagen har varit väldigt lugn. Enda gången jag varit utanför dörren är för en promenad med Kompis och en powerwalk nu på kvällen. Så otroligt skönt i det här kalla vädret! Musik i öronen och att varva snabb gång med lite löpning och slippa fokusera på något annat.

Imorgon väntar in- och utflyttning för min del på jobbet, och det brukar ibland kunna skapa en del problem ;)

Kram på er!

. . .



Dåligt med uppdatering här nu... Bättring lovas!


Tröttmössa!


Jag igår innan födelsedagsfest och utgång på Södra teatern. Svart svart med röda naglar...

Ikväll är jag en riktig tröttmössa! Helgen har varit toppen men det har satt sina spår...

Fredagen var lugn i soffan tillsammans med trevligt sällskap i form av en av alla mina Annor. Mycket girltalk och hämtkebab från Palmyra, även kallat myrstacken av vissa, och pallis av andra ;)

Lördagen blev en tripp till Solna dit jag och Kompis tog oss kommunalt. Så det blev mycket träning för lillkillen med både bussar och pendeltåg. Han skötte sig riktigt bra både på vägen dit och hem. Vi var hemma hos Linn och Andreas i deras mysiga och stora lägenhet. Jag fick fika och Kompis fick massor av ost :)

På kvällen stod födelsedagsfest på menyn och sedan utgång på Södra teatern. En mycket trevlig kväll med många nya bekantskaper och mycket dans. Var helt trött i benen när jag äntligen fick lägga mig i sängen på natten. 

Idag söndag vaknade jag självklart för tidigt, gick upp och åt frukost och sedan åkte jag till stallet för att hälsa på Anna och Dina och se hur det går för dem. Mysigt att träffa Dina igen och se att hon verkar må bra. Sedan hem för att göra mig iordning och vidare till stan för att möta upp några av tjejerna från lördagens fest för att vara lite kulturell och gå på Galleri Kontrast. Vidare till café Chokladbollen och sedan spontan prova-på salsa vid St:Eriksplan. Superkul och jag vill verkligen börja dansa!

Det var min helg, och den innehöll allt jag vill att en helg ska innehålla ♥



Vinterpromenad på Djurgården



Efter nyår var jag och ♥ lediga en hel del. Jag var ledig i hela 11 dagar och det var toppen att vara ledig sådär efter jul och bara kunna ta det lugnt. En av de kalla vinterdagarna med tvåsiffriga minusgrader och solsken tog vi oss en promenad på Djurgården tillsammans med Kompis. Väldigt mysigt, men ack så kallt. Som tur var hade jag med mig mina kameravantar (fingervantar) och kameran gick som ni ser varm :)


Kompis tycker att snö är jätteroligt!


Ingången till Skansen var så vacker med sin gula fasad mot den vita snön.


Vägskäl...


Anders och Kompis värmer varandra och blickar ut över den vackra omgivningen.


Kompis sittandes på en bänk ser något mycket spännande!


Vacker vy över Kaknästornet.


Jag och Kompis. Kompis som vanligt med intensiv blick.


Vackert!



Stilstudie i hur man fångar en vante.


Mycket nöjd efter fångsten!


Jag älskar den här bilden!


Rofyllt...


Vacker himmel över en beteshage...


Hejdå!

 

 


Äntligen nya bestick



Nu har vi äntligen kommit oss för att köpa nya bestick! Har pratat om det så länge, men eftersom jag är världens mest veliga människa har vi inte kunnat bestämma VILKA bestick vi skulle köpa :) Jag tar på mig det...

Men efter att ha googlat och funderat och jämfört, ja till och med frågat om smakråd, så bestämde vi oss till slut för dessa skönheter.



Självklart kommer de från Iittala (det finns väldigt mycket Iittala hemma hos oss) och modellen heter Artik. Vi använder dem både som vardagsbestick och finbestick och är mycket nöjda!

Vad har du själv för bestick hemma? Klassiska från IKEA eller något annat?

KRAM

Ny favorit - nachogratäng


Min nya favorit! Nachogratäng med guacamole och sallad

Igår kväll när jag inte visste vad jag skulle laga till middag tipsade min eminenta vän Anna om detta fantastiska recept. Sååå gott och verkligen en ny favorit här hemma. Lätt att göra och går hem hos de flesta skulle jag tro :)

Därför tänkte jag att jag skulle dela med mig av receptet till er fina bloggläsare! Jag hoppas att ni testar det och att ni berättar för mig vad ni tyckte :) Tack Anna för inspirationen ♥

400 - 500 gram köttfärs
1 påse tacokrydda
nachochips
1 rödlök
majs
paprika
coctailtomater
riven ost
1 burk philadelphiaost

1 burk guacamole
valfri sallad


Hacka lök och paprika. Bryn köttfärsen i stekpannan, ha sedan i löken och paprikan tillsammans med tacokryddan och lite vatten. Låt det puttra en stund tillsammans ♥

Bred ut philadelphiaosten i botten av en ugnssäker form. Häll köttfärsblandningen över. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Stick ner nachochipsen i köttfärsen och strö riven ost över.

Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Servera med guacamole och valfri sallad och kanske några extra nachochips :)

Voilá!


Vardagslyx!



Vill man unna sig lite vardagslyx i duschen så ska man unna sig denna Almond Coconut Milk Scrubb. Doftar underbart av nötter och kokos och fungerar verkligen bra! Finns tyvärr inte att köpa på något annat ställe i Stockholm än på NK, och då på Cow Parymeris lilla avdelning på gatuplan. Har ingen aning om hur det ser ut i andra städer :)

Bor man inte i Stockholm kan man även beställa den från nätet
här. Eller varför inte beställa någon annan av Lauras underbara produkter!

TGIF!!

Får jag godis om jag gör såhär, matte?!



Världens bästa Kompis vet såklart att han är otroligt charmig och söt. Detta utnyttjar han till max och tar alla tillfällen i akt för att få en liten gottebit. På morgonen (vardagarna) sover han längst av alla och behagar inte komma upp förrän han hör att vi öppnar kylskåpet och tar fram hans låda med mat. Då är han där, alla gånger, det slår aldrig fel. Man kan öppna en liknande låda som inte innehåller hans mat. Går han på det?! Icke.

Så fort vi lagar mat i köket sitter han självklart nedanför och hoppas på att vi ska tappa något. Senast häromdagen tappade jag en liten ostbit, och den blev inte långlivad.

Varje helg när vi äter långfrukost kommer han som ett skott och sätter sig i soffan bredvid oss med huvudet i någons knä, och tittar bedjande. Vem kan motstå det?!
Så fort vi börjar skala äggen, så kommer han som ett skott. Han fullkomligt älskar ägg!

Och varje dag när han ska gå hem från dagis, så får han en godis. Och då sätter han sig automatiskt såhär och vinkar. Sötnosen.


Är det guld i denna?!



Ja jag vet inte, men något ädelt måste det vara i den här hudlotionen. Jag hade bestämt mig för att köpa den eftersom jag tycker att den är bra, men fick en smärre chock när jag såg vad den kostade. Förra gången fick jag den gratis i samband med att jag köpte andra produkter från samma märke, så jag lade inte märke till vad den kostade. Men nu vet jag ;)

Vågar ni er på en gissning? Tuben innehåller 150 milliliter.

Shoot man shoot!

Update:

Tack för era gissningar! Nu kan jag avslöja att den förhållandevis lilla tuben kostade hela 325 riksdaler. Snudd på hutlöst om ni frågar mig... men eftersom jag tycker att den är bra så får det vara värt det. Det skadar inte med lite vardagslyx! :)

De nya salladsbesticken



Har länge varit ute efter nya salladsbestick men inte direkt känt att jag hittat några som fallit mig i smaken. Men på nyårsafton av alla dagar hittade jag dessa inne på Cervera i Sickla och jag kunde helt enkelt inte gå därifrån utan att de fick följa med hem :)

Jag tycker att de är jättefina trots sin enkelhet! Less is more! 


Salladsbesticken är från norska Hardanger Bestikk



Jag och min familj ♥


Nästan hela familjen samlade. Kompis har dock ingen lust att vara med på kort :)

Här har ni svaret till varför jag blev hela 183 cm över havet. Ganska lång mamma och lång pappa, det blev jag :)





Jag älskar er över allt annat! Ni är bäst ♥


Min nyårsorkidé



Den här vackra orkidén fick jag av mamma och pappa på nyårsafton som tack för att de var bjudna hem till oss. Jag älskar verkligen färgen, den är så fin mot allt det vita.



Nyårsafton blev en bra tillställning med god mat och lugn och ro. Nackdelen var att föräldrarnas söta Cookie var jätterädd av alla fyrverkerier som smällde hela kvällen :( Stackars liten...

Ett inlägg om vår trerättersmiddag kommer självklart senare...

Puss!

Min nya kärlek - iPal



Här är min nya kärlek som jag bland annat fick av ♥ i julklapp. Min iPal är så snygg och så bra! Perfekt att kunna flytta med sig musiken vart man än befinner sig i lägenheten. Nu låter det som om jag bor i en åtta eller något, när jag egentligen bara bor i en tvåa på 54 kvm ;) Men det är lättare att inte störa sina grannar om man kan flytta med sig musiken och ha den nära istället för att behöva spela högt i hela lägenheten.

iPalen är en superbra radio och sedan kan man enkelt koppla den till sin iPod också. Liten och smidig och perfekt att ta med sig på semester, på stranden, till sommarstugan eller något annat ställe där man gärna lyssnar på musik. Har för mig att jag läste någonstans att man kan spela i upp till 20 timmar på batteriet och behöver alltså inte använda någon nätsladd. Kan det bli mycket bättre? :)


Är den inte fin så säg!


Nyårsafton 2009



Så har det alltså gått ett helt decennium bara sådär pang boom! Märkligt och häftigt på samma gång! Det känns som om tiden har gått superfort, och det känns som igår då jag tyckte att "vafan, 30 år? det är ju TIO år till dess!!!" Och nu är jag alltså snart där ;)


Nya champagneglas från Iittala dagen till ära. Även nya salladsbestick som jag tycker är så fina!


Den mycket enkla dukningen med Matteus-tallrikar, glas från Iittala och bestick från Gense. Vasen kommer från Nachtmann.


God förrätt och cider i glaset


Skål på er och god fortsättning på det nya året!


Hahaha!


Jag och ♥

Det var min lugna och stillsamma nyårsafton det :) Väldigt trevligt med god trerätters middag och gott sällskap. Ett eget inlägg om middagen kommer senare.

Har väl inte direkt några nyårslöften heller, i alla fall inga uttalade, men några små hemliga har jag allt. Vi får väl se hur det går med dem, haha =)

Puss och kram!