Dalecarlia hotell


http://www.dalecarlia.se/

Här befinner jag mig just nu, mycket angenämt :)

Ikväll blir det presentutdelning, champagne och trerättersmiddag. Inte helt fel om jag får säga det själv =)

Nu ska jag väcka älsklingen som somnat efter sin massage och så ska vi bege oss ut i snön med lilla Kompis och Tyko. Snart är det fredag igen! Inte för att jag har bråttom med dagarna nu, men ändå =)



Hipp hipp hurra för min älskling idag!


Idag fyller mitt livs kärlek Anders 29 år. Givetvis har vi firat detta med god mat, tårta och presenter. Här är lite bilder från kvällen. Och återigen: Hipp hipp hurra för min älskling idag!

♥ Jag älskar dig Anders ♥

 

 



Presenterna innehåll en spökvandring i Gamla stan inklusive en trerätters middag på en "hemsökt" restaurang samt glasburkar att ha kaffe i från mig. Från mamma och pappa fick Anders ett presentkort från Greatdays på en ost- och vinprovning.

En mycket lyckad och trevlig kväll!

Kram på er

Hej mitt vinterland!


Jaha, jag som tyckte att det kändes som om våren var på väg, men ack så jag bedrog mig!! Men jag måste medge att jag tycker att det är otroligt mysigt med så mycket snö som det är ute nu, önskar bara att det hade varit det i december och inte nu =) På bilden ser ni hur Kompis såg ut alldeles nyss efter en promenad i snön. Eller promenad och promenad, han var helt galen och tyckte att det var sååå skoj! Hoppade, skuttade och härjade i snön trots ben som var 4 gånger så stora som normalt. Han såg ut som en liten snölykta på undersidan lillskrutten...



Nu blir det några rostade mackor med mormors godaste rabarbermarmelad och sedan ska jag kivas med älsklingen om vilken film vi ska se klockan nio. Jag slåss för Bridget Jones och ♥ för Beck. Är rädd att det är jag som förlorar eftersom jag faktiskt har Bridget Jones på DVD... tralalaaa...


Recept på jättegoda semlor!


Jättegoda semlor - ca 12 stycken normalstora




Det här behöver du:

50 gram rumstempererat smör

¾ dl vit sirap

2,5 dl mjölk

25 gram söt jäst

1 ägg

1 tsk malen kardemumma

1 krm salt

8,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver


1 ägg till pensling

200 gram mandelmassa

5 dl grädde


Såhär gör du:


Rör smör och sirap vitt och poröst

Häll den fingervarma mjölken över jästen

Tillsätt någon matsked av smörblandningen (smör + sirap)

Tillsätt ägg, kardemumma och salt

Blanda ner 6 dl vetemjöl

Rör snabbt tillsammans till slät men lös deg

Täck med bakduk och låt vila i 40 minuter


Tillsätt resten av smörblandningen (smör + sirap)

Blanda bakpulvret med resterande vetemjöl och tillsätt detta

Arbeta ihop till en blank och smidig deg

Arbeta degen på ett mjölat bakbord

Gör lagom stora bullar, receptet ger ca 12 stycken normalstora semlor


Lägg bullarna på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 40 minuter

Värm ugnen till 225 grader

Pensla bullarna med ägg efter jäsning

Grädda mitt i ugnen i ca 5-6 minuter tills de fått fin färg

Låt bullarna kallna under bakduk


Blanda en del av bullarnas inkråm med mandelmassa och 1 dl ovispad grädde

Fyll bullarna med detta

Vispa resterande grädde och fördela på bullarna

Sikta lite florsocker på locket precis innan servering


Lycka till och låt väl smaka!


Skratt på Norra Brunn


Första delen av den här veckan (snart är det fredag igen!!) har gått i rasande fart med många aktiviteter. I måndags kom bästa Catta hem till oss på lite hämtmat från Forno Romano i Sickla, Penne Maestro närmare bestämt. Det är så gott! Vi tog det mest bara lugnt och kikade på tv och åt mina hembakta semlor såklart =) Tyvärr var de två bullarna som jag lämnat ofrysta i plastpåse över natten lite åt det torra hållet. Ingen fara direkt, men inte så goda som då de var nybakta. Catta fick däremot en av bullarna som jag tog upp ur frysen, och den tror jag var bättre :) Så ett tips är alltså att frysa bullarna direkt, även om man tänkt äta dem dagen efter.

I tisdags tog jag, älsklingen och Kompis bilen till Eskilstuna och Sundbyholms travbana för att titta på Tosca som skulle starta i första DD-avdelningen. Trots ett perfekt lopp i rygg på ledaren och fritt fram via open stretch så slutade hon "bara" fyra. Lite besvikna var vi trots allt efteråt eftersom hon fick ett så pass perfekt lopp. Men det är möjligt att den tuffa öppningen satte sig i benen på henne. Kompis skötte sig i alla fall exemplariskt bland hästar, människor och hundar. Mycket stolta föräldrar haha =)

Igår var jag, Catta och Linda och åt middag på Hotell Hellsten. Trevligt att träffa tjejerna hemifrån även i min numera hemstad. Catta och jag gick sedan vidare till Norra Brunn för att titta på stand up. Det var så otroligt roligt från början till slut, och jag rekommenderar er verkligen att åka dit om ni har vägarna förbi. De som uppträdde igår var David Batra, Jörgen Sjöberg och Marika Carlsson. De två sistnämnda för mig okända, men absolut lika roliga, om inte ännu roligare! Dit kommer jag att gå flera gånger, var så säkra!

Nej, nu är min lunch slut här. Kram på er!


Min helg


Lite dåligt med bloggande, men jag har haft fullt upp så jag skyller på det =) Idag känns det som om jag har stått i köket hela dagen faktiskt, men det har bara varit roligt så jag ska inte klaga. Bakade nämligen egna semlor idag som blev supergoda, receptet kommer senare, för det tycker jag verkligen att ni ska prova om ni gillar semlor :)



Alla hjärtans dag firade jag och ♥ med att gå ut och äta på mysiga restaurangen Clas på hörnet som ligger på Surbrunnsgatan inne i stan. Alla ♥ dags menyn bestod av hummersoppa till förrätt, halstrad marulk med palsternackskräm och äppelsallad till varmrätt och creme brulé med hallonsorbet till efterätt. (Förlåt Niklas! haha)

Eftersom vi hade bokat bord ganska sent så missade jag schlagern igår kväll. Men jag lyckades faktiskt undgå att få reda på resultatet så att jag kunde titta på reprisen på svt24 idag istället. Tycker helt klart att rätt låtar gick vidare och jag tror att vi alla kan vara överens om att Markolio inte ska sjunga balader. Ovanstående innebar att jag inte kunnat läsa några bloggar idag, och heller inte surfa in på Aftonbladet eller liknande sidor, därför tyckte jag att det var bäst att hålla mig sysselsatt med bakningen istället =)

Nu på kvällen har vi haft besök av Martin & Madde och Lisa & Anders. Vi bjöd dem på chili con carne och såklart en nybakad semla till efterrätt. Mums!




Nej, dags att plocka undan i köket och snart är det dags för sköna sängen. Hoppas att ni haft en bra helg. KRAM


Vår kväll


Såhär mysigt har vi det ikväll, allt på älsklingens initiativ ♥ De otroligt vackra liljorna stod på bordet när jag kom hem från jobbet idag, kärlek!






Tack världens bästa för en toppenkväll

Ipod fundering


God morgon!

Jag fyller snart år (om ca en månad) och har tänkt att önska mig en Ipod i födelsedagspresent. Och eftersom jag är totalt efter och inte har ägt någon Ipod än, så undrar jag med er kära läsare. Vilken typ av Ipod ska jag satsa på?! Vilken är bäst helt enkelt och för vilka ändamål?

Vad jag har förstått så finns det vissa man kan se på film i, och vissa som man kan vrida på så följer bilden med?! Eller är jag ute och cyklar?! :) Vad behöver man egentligen?!

Snälla hjälp mig!

Kram


Duktiga jag!


Ja som rubriken antyder så känner jag mig duktig idag! Jag klarade tandläkarbesöket bra, även om det såklart var obehagligt. Jag hade räknat med att göra om en fyllning, men tandläkaren tyckte inte att det behövdes. Istället borrade vi upp tanden som så småningom ska rotfyllas. Hon borrade i stort sett bara bort den gamla fyllningen och det värsta är ju fortfarande kvar, men ändå, ett steg i rätt riktning i alla fall. Känner mig nöjd :)

Idag när jag var på jobbet fick jag två SMS-aviseringar om att både mitt paket från Ellos och från Have2have hade kommit. Tjoho! Stövlarna var fina, även om jag hade önskat att de var helt vita, men de får stanna. Överkastet från Ellos ser fint ut, har inte testat att lägga på det än dock. Däremot är jag inte nöjd med badrumsmattorna eftersom de var alldeles för mörkt bruna. Så dessa åker tillbaka, troligtvis byte mot vita eller turkosa.

I vasen jag köpte häromdagen står nu fina rosavita tulpaner som älsklingen köpte hem från affären igår, mycket fint! En bukett med fräscha blommor gör så himla mycket för helhetsintrycket i lägenheten.

Nej nu ska jag röja upp det sista i lägenheten innan jag ska lägga mig en stund på spikmattan. Har legat på den i stort sett varje kväll innan jag ska sova sedan jag köpte den. Det är en hatkärlek på något vis.

Förresten, handen på hjärtat, betalar du TV-avgift?!

Ett stort test


Imorgon bitti klockan 08:00 ska jag till tandläkaren och laga ett hål för första gången på mycket länge. Det är detta jag gått i terapi för att klara av, så detta blir verkligen ett test för mig. Efter detta har jag troligtvis också något mer hål samt en tand som måste rotfyllas, men ett steg i taget.

Det bara MÅSTE gå bra imorgon. Så snälla, håll era små tummar för mig! Nästa gång jag skriver här hoppas jag att jag har glada nyheter att bjuda på samt att jag känner mig mycket stolt över mig själv :)

Godnattkram!


Kompis har själv satt sig i fällan genom att krypa in genom handtaget på IKEApåsen =)

PS. Hunden på bilden har inte något med inlägget att göra DS.


Inredningsshopping


Godkväll på er!

Här kommer lite bilder på de två vaserna jag shoppade idag på Bo:x gallerian i Kungens Kurva. Mycket nöjd är jag eftersom jag tycker att båda vaserna är otroligt fina. Den silverfärgade kommer jag nog inte att använda som vas, utan mer prydnad, medan den andra kommer att användas till blommor.

Nu ska vi se The Break Up på trean, det blir nog tidigt i säng ikväll eftersom jag har ont i huvudet idag. Jag hoppas att det är borta imorgon när jag vaknar, inte huvudet alltså, utan huvudvärken hahaha =)



One Tree Hill


Äntligen är det säsongspremiär av bästa One Tree Hill igen! Tjoho! Så nu är det fullt fokus på det. Återkommer lite senare med lite inredningsshopping.

Och TACK alla för de fina gratulationerna! Ni är så snälla!!

KRAM, vi hörs snart!


Tjohoooooo!


Vilken bra lördag! Började dagen med lite småshopping på stan. Bland annat två kökshanddukar, en natursvamp för peeling, BUS, hårspray och en ny mascara fick följa med hem.

Sedan vann älsklingen 55 000 kr på V75 idag!!! GRATTIS världens bästa, du är så otroligt värd det ♥ ♥ ♥

Sedan tack vare
Anna så la jag en beställning hos Ellos på samma överkast samt två badrumsmattor (inkl en massa annat som jag fick gratis, en ryggsäck med hjul, ett resestrykjärn, en resehårtork samt en neccessär) för ynka 350 kr. Fynd! :)

Och ikväll väntar middag hemma hos Lisa och Anders med efterföljande schlagerkväll. Toppen helt enkelt!

KRAAAAM på er!

Kompis på dagis


Måste bara visa en söt bild på lilla Kompis när han är på dagis och leker i hagen med sin kompis Fanny.


Visst är det söta?!

Och några fler bilder från dagis...




Bilder från
http://www.spadertass.se/

Nya gummistövlar


Dessa beställde jag nyss på
have2have.se för 350 kr! Skynda fynda! :) Fanns tyvärr inte så många modeller av min storlek, men jag tycker att dessa var jättefina!


Svammel


Nu börjar min besöksstatistik gå ner till det normala igen ;) Torsdag igen och veckorna fullkomligt rusar fram, snart är man väl 65 och pensionär haha.

Snöat har det också gjort och det gick väl ungefär tre dagar som vi fick ha en ren och fin bil. Jag tycker verkligen att de borde sluta salta vägarna här i Stockholm. Det bidrar ju bara till att många kör alldeles för fort samt att allt blir så lortigt! Usch! Nej där borde nollåttorna ta efter norrland tycker jag =)

Igår kväll var jag och Niklas på Fridays och åt middag, mycket trevligt som vanligt. Dock var inte Fridays i sig så trevligt eftersom servicen var dålig, maten sådär och priset dyrt. Så nja, inte Fridays igen! Niklas berättade förresten ungefär hur jag brukar skriva i min blogg, och jag skrattade verkligen så att tårarna sprutade! Så egentligen borde jag inte skriva något mer här eftersom jag insåg när han berättade hur trist jag ändå skriver haha. Men ja, detta är lite mer för min egen skull egentligen, så det får väl gå ändå =)

Nej nu är det dags att jobba. På återseende! Snart är det fredag igen!

Kramar.

PS: Förresten, är det någon av er läsare som har provat en spikmatta och kan säga om den är bra eller inte?! Jag är lite sugen på en....

Veterinären IGEN! =(


Idag har älsklingen varit till veterinären med lilla Kompis IGEN =( Tredje gången gilt nu, eller?! Det var tydligen för tidigt att ropa hej med hans tass. Nu är han halt igen på samma ställe, dock inte alls lika mycket och har inte direkt ont när man trycker där heller. Men för att mota Olle i grind så åkte vi till veterinären direkt och fick nya piller som han måste äta. Förhoppningsvis hjälper dem och det blir bra, och blir det inte det, så blir det operation igen :(

VILL INTE!!! Stackars Kompis...!

=(


What a day!


Å vilken jobbig måndag jag har haft! Självklart efter en natt med för lite sömn startade veckan med in- och utflyttningar för studenterna. Och självklart innehåll det här månadsskiftet en massa strul. Det är så trist att stå där och få utskällning för något man absolut inte kan rå över. Suck.

Ikväll blir det tidigt i säng som det känns nu. Men man vet aldrig, ibland piggnar man ju på sig framåt kvällskvisten.

Snart ska vi se roliga programmet Halv åtta hos mig som kör igång igen. Sedan blir det nog Familjen Annorlunda och sedan Lipstick Jungle. En helkväll framför tvn med andra ord.

Hoppas att ni har en något piggare måndag än mig =)

Kram!




Sov gott!


Avslutar den här söndagen med en bild på sötaste Kompis.

Just nu känner jag mig faktiskt laddad inför en ny vecka, ingen måndagsångest här inte! Vi får väl se hur det känns imorgon bitti när klockan ringer 05:30 ;)

Sov gott!


Bloggpresenten!



Här är presenten jag genom lottdragning fick från Anna! Lite svårt att se vad det är på de små bilderna, men det är en handcreme samt fotcreme från Philosophy, ett rosa (såklart) nagellack och en nagelfil från Make Up Store. Superglad blev jag =) Tack igen!