Tårtan!


Tårtan blev faktiskt väldigt väldigt god! Mums! Hade jag inte varit så mätt hade jag nog ätit upp hela själv :) Här kommer bildbeviset... Kanske inte ser så rolig ut på bild, men ni skulle bara smaka :)

image260
 

image261


Yummie!

♥ ♥ ♥

Marängtårta våren till ära!


♥ ♥ ♥

Håller på och bakar en marängtårta våren till ära! Det är första gången jag bakar en sådan men än så länge ser det lovande ut... :) Jag brukar nämligen ha en förmåga att misslyckas med mina bak titt som tätt, men övning ger färdighet som det så fint låter.

Idag slutade jag redan klockan 12, skönt! Nu är det typ långhelg förutom de timmar som jag måste in och jobba på fredag. Det är lite surt, men skönt att få flextid.

Nej nu är det dags att ta ut tårtan snart, bildbevis kanske kommer senare :)

Hoppas att ni alla har en trevlig valborg!

Sköna maj välkommen!

♥ ♥ ♥

Mycket trevlig lördagskväll


Igår när jag var ute och körde Dina så ringde min mobil, först en och sedan två gånger i rad. Eftersom jag var ute och körde så valde jag att inte svara, men eftersom personen i fråga verkade angelägen om att få tag på mig, så tog jag ändå upp telefonen. Det var älsklingen som ringde och berättade att vi var bortbjudna på årets första grillning hemma hos Martin och Madeleine.

Vi blev bjudna på grillad fläskfilé med klyftpotatis och bearnaisesås och en god sallad på ruccola, färska champinjoner och körsbärstomater. Till det bjöds det på rött vin samt ett mousserande dessertvin samt tända ljus i vackra silverljusstakar. Det är så fint med silverljusstakar och de skapar en sån fin stämning! Måste inhandlas! Innan vi skulle åka tyckte älsklingen att vi skulle ta med oss vår chokladfondue och jordgubbar till efterrätt, medan jag tyckte att det blev lite ont om tid för att hinna köpa jordgubbar. Så vi tog aldrig med oss någon efterrätt. Men det visade sig sedan att Martin och Madeleine hade exakt samma tanke, så till efterrätt bjöds det på smält choklad, jordgubbar, marshmallows och päron. Så himmelskt gott!

image259
Bild: Google bildsök

Efter middagen spelade vi Buzz ända fram till klockan 01:00 och efter det valde vi att åka hem. Tack så hemskt mycket för en trevlig kväll, det gör vi snart om! Då är ni välkomna till oss :)

Idag har dagen bjudit på lite tvättning igen, en storhandling på Willys och spaning efter trätrall att lägga på balkongen. Tyvärr var det slut på Eko där vi hade planerat att köpa, men de skulle få in senare i veckan, så vi får snälla vänta...

Nu har jag precis ätit pannkaka och snart ska jag åka till stallet.

Hoppas att ni har en toppendag!

♥ ♥ ♥

OJ så duktiga!


♥ ♥ ♥

Oj vilken produktiv dag detta har varit so far! Det har tvättats, torkat ur kylskåpet, putsats speglar, dammsugits, moppats golv, gjort rent handfat, duschkabin och dammats och till sist har älsklingen jobbat som en galning ute eftersom vår förening har gårdsstädning idag. Duktiga vi!

Nu ligger jag på rygg i soffan samtidigt som jag uppdaterer bloggen och äter mumsig Marabou mjölkchoklad! Mums! Så snart golvet har torkat i köket är det dags att börja med maten innan jag beger mig till stallet. När jag kommer hem därifrån får vi se hur mycket mer jag orkar, men jag skulle vilja att vi hann åka till Willys och handla lite basvaror, tvättmedel osv. Vi får se :)

Vad har du hittat på idag?!

♥ ♥ ♥

Fredagens vackra, del 2


Och såhär ser gårdagens inköp ut:

image256    image258   

Fredagens vackra och även en vacker lykta att hänga på balkongen från Indiska.

♥ ♥ ♥


Fredagens vackra, del 1


Förra fredagen bestämde jag mig för att varje fredag gå och köpa vackra blommor. Detta kanske främst gäller över sommaren när vädret är vackert, men det vore ju onekligen uppiggande att göra detta även på vintern. Fick detta som tips på en blogg som jag inte minns, men det var ett väldigt bra tips! Såhär ser förra fredagens vackra ut idag:


image255



En väldigt bra låt med en väldigt komisk video


Ha ha ha! Jag tycker att den här videon är så himla rolig!



God natt! Sov så sött!


Bästa fredagskänslan!


♥ ♥ ♥

Även idag har jag spenderat dagen i Uppsala, lika trevligt idag som igår. Först hotellfrukost och sedan lite föreläsningar och gemensamma diskussioner. Sedan fick vi en rundvandring i Uppsala konsert och konferens hus, det var väldigt fint och invigdes så sent som 1 september 2007. Vi åt även vår lunch där, köttfärslimpa med någon sorts potatispuré med sockerärtor samt ärtskott och rostad parmaskinka. Mycket gott!

Efter lunchen var det slut för dagen och vi åkte tillbaka till Stockholm. Detta innebar att vi var tillbaka i Stockholm strax efter två och sedan åkte jag hem och vände och mötte upp älsklingen på stan. Vi strosade runt i Vasastan en sväng först innan vi drog oss in mot stan. Där köpte jag 1 liter balsam från Matrix som jag hoppas är bra. Eftersom jag har så tjockt hår går det åt så mycket balsam. Jag hade tänkt köpa balsam från Redken, men det kostar 300 kr för 250 ml och 1 liter från Matrix var nedsatt från 500 kr till 200 kr. Så jag provar och ser vad jag tycker. Hoppas att det fungerar bra, det kommer ju att ta rätt lång tid att göra slut med 1 liter balsam hahaha.

Jag köpte även en jättefin lykta från Indiska som vi ska hänga på balkongen samt ett par pilotbrillor. Jag brukar aldrig ha solglasögon, och trivs kanske inte jättebra i dem. Men strunt samma, det är så skönt att ha!

Har haft jättebra fredagskänsla idag och verkligen njutit!

Hoppas att du också har njutit dagen!

♥ ♥ ♥

En bra dag på jobbet


♥ ♥ ♥

Idag har jag som sagt varit i Uppsala hela dagen på en nätverksträff och pratat med andra personer som jobbar med samma sak som jag, det vill säga med att hyra ut studentbostäder. Dagen har varit väldigt givande och trevlig och jag har fått en hel del tips och idéer, och det är väl precis det som är meningen med en sån här träff.

Till lunch fick vi lax med färskpotatis och strax ska vi ut och äta på restaurang. Det bästa med allt är att allt är gratis, perfekt för en fattig kyrkråtta som jag :) Men imorgon, då är det äntligen lön! Som jag har väntat!

Var och provade lite glasögonbågar i onsdag på lunchen och oj vad svårt att bestämma sig. Det lutar åt båglösa glasögon i dagsläget, men det finns många snygga med mer markerade bågar också. Vi får se vad jag bestämmer mig för. Eftersom jag känner mig så tveksam till att behöva ha glasögon på i stort sett heltid (även om jag vet att jag verkligen behöver det) så tror jag nog att så osynliga som möjilgt är bäst. I alla fall till en början.

Imorgon verkar det som om vi bara kommer att hålla på till klockan 12:00 och efter det är det en frivillig guidning av Uppsala som jag tror att vi skippar. Skönt att få sluta så himla tidigt en fredag!

Och detta väder alltså, kan det bli mer underbart?!

Mitt hår är förresten helt elektriskt. Kan det bero på att jag har använt Barnängen balsam och inte mitt vanliga från Kerastase som tagit slut?

♥ ♥ ♥

En oväntat morgon


♥ ♥ ♥

Igår lämnade vi in bilen för en service samt ett kamremsbyte. 8000 kr fattigare fick jag hämta ut bilen igår och åkte till stallet med gott samvete. So far so good!

Imorse när jag precis satt mig i bilen för att åka till jobbet hann jag åka 50 meter innan temperaturmätaren började tjuta och blinka. Jag stannade direkt och stängde av bilen medan jag tänkte "men vafan" och tog fram instruktionsboken. Ringde ut älsklingen som ännu inte hade gett sig iväg på sin golfrunda. Vi öppnade motorhuven och fick se att det inte fanns någon glykol i expantionskärlet. "Vafan!" tänkte jag igen och ringde till pappa. Bästa pappa förklarade att det ibland kan bli luft i systemet när man byter glykol och sa åt mig att hålla koll på temperaturmätaren och åka till närmsta bensinmack.

Sagt och gjort. Givetvis var det fullt av bilar ivägen och under den korta färden satt jag hela tiden och önskade att bilen inte skulle gå sönder. Det visade sig att pappa hade rätt, och det räckte med att fylla på ca 4 dl glykol innan det var rätt nivå i expantionskärlet igen. Sedan gick bilen som en klocka igen! Skönt! Men ändå surt att behöver ta nästan en timmes flex tack vare detta. När man lämnat in bilen på en sån dyr service så vill man ju att allt ska fungera perfekt!

Imorgon ska jag åka till Uppsala och där stannar jag tills på fredag och bor på hotell. Vi ska på någon slags träff med andra bolag som hyr ut studentbostäder och byta erfarenheter. Det kan säkert bli spännande och intressant!

Hur var din dag?!

♥ ♥ ♥

En bra helg i sanningens ögonblick


♥ ♥ ♥

Helgen som gick var en mycket bra helg enligt mig. Uppe tidigt med tuppen och ändå pigg som en mört. Vilket gör att man hinner med mycket om dagarna och det känns som att man utnyttjar helgen bättre :)

Igår började programmet Sanningens ögonblick och själv tycker jag att det var ett ganska trist program, ganska förutsägbart.

Såg du programmet, vad tyckte du?

♥ ♥ ♥


Produktiv dag med klarblå himmel

♥ ♥ ♥

Vaknade sju imorse också av samma vackra väder som igår. Lyckligtvis verkar det vackra vädret hålla i sig idag och det är helt klarblå himmel ute idag. Började dagen med en morgonpromenad längs Årstaviken och sedan en sväng förbi Konsum för att köpa färskt bröd och havregryn. Frukosten bestod av havregrynsgröt och en nybakad fralla. Hade min MP3-spelare på mig när vi var ute och gick, lagom socialt men väldigt skönt! Det blir inte alls lika jobbigt att gå då, utan man rycks liksom med av musiken!

Efter frukosten kom jag på att vi hade planerat att tvätta bilen mellan 10-12, så det var bara att åka vidare till jobbet och tvätta bilen. Så nu är den skinande ren! Det är så skönt och roligt med en nytvättad bil, särskilt nu eftersom de säger att det ska vara fint väder i några dagar :) Får hoppas att det stämmer bara.

Snart ska vi åka iväg till Länna och kika i lite affärer. Är på jakt efter något att lägga på golvet på balkongen. Antingen någon typ av långt plastgräs eller ännu hellre sådana där fina teakplattor som man bara klickar ihop. Vi får se lite vad de olika varianterna kostar. Just nu får det inte kosta alltför mycket tyvärr. Sedan ska jag köpa krukor till mina fröer också, för senare idag ska det sås!

Hur ser din dag ut?

♥ ♥ ♥

Trevlig lördag men med brist på sol!


Vaknade redan klockan sju imorse eftersom solen sken utanför och det var alldeles ljust i sovrummet. Gick upp och tittade på ett avsnitt One Tree Hill (som vanligt, jag ska sluta tjata om det) och åt frukost. Sedan gjorde jag mig iordning och det blev invigning av min nya svarta kjol och till det ett svart linne och gula leggings. Testade först med gul tröja också, men då såg jag ut som en liten kyckling så det fick bli svart istället.

Åkte och hämtade upp Niklas på Kungsholmen och sedan åkte vi vidare till Plantagen. Där köpte jag en lite tomatplanta att ha på balkongen så småningom, samt några fröpåsar som jag ska plantera själv. Det blev dill, luktärt, sockerärt, ruccola och mynta. Sedan köpte jag en fuchia också men den är redan vuxen :)

Jag har aldrig sått någonting förut, men Niklas har övertygat mig att det är roligt, så jag blev sugen på att testa. Jag älskar ju blommor, så varför inte :)

Efter Plantagen följde jag med mamma, pappa, min halvsyster och hennes kille och åt på Ciao Ciao vid Vanadisplan. Jag åt Canneloni med kycklingfärs och så blev det vitlöksbröd till efterrätt. Sedan var jag så mätt att jag skippade efterrätten, vilket inte hör till vanligheterna :)

Nu sitter vi och tittar på V75 som sänder direkt från Åby och senare hade jag tänkt åka till Dina. Vi får se om jag orkar med det eller om jag tar det imorgon. De hade ju sagt innan helgen att helgen skulle bli kanonfin med sol, men idag har det bara varit mulet och det var inget bra val att ta kjol idag, det blev kallt!

Nu hoppas jag att solen lyser extra starkt imorgon när den håller sig borta idag!


Sköna fredag!


Idag slutade jag extra tidigt, redan vid lunch halv 12 eftersom jag skulle till optikern. Till en ortoptist för att kolla min skelning. Det visade sig att jag är närsynt samt har en dolt skelning som gör att jag har en dålig samsyn. Mina ögon har svårt att samarbeta helt enkelt. Så jag kommer att få glasögon, något jag verkligen inte vill ha. Men sånt är livet. Och det som är positivt är att ortoptisten sa att jag bör kunna använda bara linser om ca två år. Så nu blir det ut och leta ett par bågar som jag trivs någorlunda med i alla fall.

Efter optikern åkte jag in en sväng på stan för att bland annat gå till Vero Moda för att kolla om de hade en likadan kjol som jag köpte förra helgen eftersom en söm var trasig i den jag fick tag på. Det hade de inte, men jag fick 50 kr tillbaka i handen i rabatt, vilket jag blev nöjd med :) Såhär ser kjolen ut, och såhär ser klänningen ut som jag köpte i samma veva:

   

Idag på stan fick jag med mig lite smått och gott också. Köpte bland annat denna ansiktsrengöring från Dermalogica, Ultracalming cleanser och dessa jordgubbar från Hötorget:

    

Slank även med ljusrosa tulpaner samt vita liljor :) Nu ska vi snart dela på en pizza och gott salladsbröd och kika på Talang 2008. Hoppas att ni har en bra fredagskväll!

PS: Idag kom förresten en av våra hästar Tosca du Ling tvåa på V65 på Rättvik och tjänade 18 000 kr, duktiga häst!


Snygg väggdekor och coola speglar


Surfade in på
http://www.formandfunction.se/ och hittade dessa snygga väggdekorer:

image246image247

Det finns massor av olika motiv på deras hemsida att få inspiration av. De har även motiv att fästa på golv, prylar osv. Dessutom säljer de bland annat den här coola spegeln som jag själv gärna skulle vilja ha.

image248

Alla bilder kommer från http://www.formandfunction.se/


Lilla patteklappardagen


Har lite ont i huvdet och har inte gjort så många knop sedan jag kom hem. Vi lagade god pasta med överbliven lövbiff och syltlök och så lite efterrätt i form av schweizernöt. Gott! Har kikat på ett avsnitt One Tree Hill och är lite sugen på ett till, men det är När och Fjärran på TV4+, så jag ska småkika på det först för att se vad jag ska välja.

Ser ut att bli kanonväder till helgen med sol och vårvärme. Underbart! Det behöver jag och alla andra!





Forever 21


I WISH! Haha!

Satt och kikade på lite kläder där och hittade en hel del fint. Man kan ju alltid nätshoppa, det kostar gratis :)
Är det någon av er läsare som har erfarenhet av att handla från
www.forever21.com? Det verkar ju vara bra priser och fina kläder, särskilt nu när dollarn står så lågt.

Kom gärna med tips och erfarenheter!



Här är ett urval av fina grejer jag hittade:

       

       
Bilder: www.forever21.com

Det syns att jag gillar vitt, rosa och grönt va? :)

Hittade den här också, mycket söt!

image245



Money Money Money...


Alltså just nu är jag så fruktansvärt trött på att inte ha några pengar! Man sitter och kikar i alla dessa inspirerande bloggar om massor av shopping och känner bara: Jag vill också ha råd att handla! Mina hästar slukar alla pengar och i dagsläget har jag och älsklingen 1400 kr kvar, TILLSAMMANS! Fy sjutton alltså, det är inte roligt!

Så ibland undrar man (ganska ofta på den sista tiden) hur mycket det egentligen är värt att ha hästarna. Min egen häst, som jag tränar och har hand om, skulle jag inte vilja vara utan. Hon tillför så mycket roligt i min vardag. Däremot hästen vi har i proffsträning som bara kostar massvis av pengar, och som det hittills bara har varit problem med, känns mindre motiverad. Eller rättare sagt, jag vill gärna fortsätta att äga honom, eftersom jag fortfarande tror på honom, men jag och Anders äger för stor del av honom. Vi äger 6 andelar av totalt 20, men med en månadskostnad i mars på 25 000 så blir det ganska mycket pengar.

Men visst, det är självvalt. Dock känns det som att det blev lite förhastat från början, och om man hade tänkt några steg längre då, så kanske det inte hade varit såhär i dag.

Men han är bra vacker, vår stjärna.

image238

Tårttajm!


Nu ska vi äta tårta på jobbet eftersom Jörgen har hittat ett annat jobb. Dessa delikatesser bjuds det på :)

image236                  image237
Bilder: Google bildsök


Till lilla Engla


image235

Hur kan människor vara så grymma?


En perfekt måndag


Detta har hittills varit en perfekt måndag! Jobbmåndagen kändes lagom lång för att ändå vara måndag. När jag kom hem gick jag direkt till affären och handlade och sedan tillagade jag och älsklingen lövbiff, klyftpotatis med dill och salt och en svampsås med färska champinjoner. Mycket mycket gott!

Jag hann även med att dammsuga medan maten fixades och sedan dess har jag suttit i soffan och ätit lite choklad och kikat på One Tree Hill (skräll). Nu är det Nytt läge och Cashmere Mafia som gäller!

Hur ser din måndagkväll ut?



Min konstiga dröm


Inatt sov jag ganska oroligt. Det var varmt (jag måste sänka värmen inne i sovrummet) och jag drömde en massa konstiga saker.

Bland annat drömde jag att jag, mamma, pappa, Anders och en kollega från jobbet var på semester tillsammans. Väl där när vi skulle sova så kom en ekorre till mig mitt i natten och sov i en tändsticksask. Och i tändsticksasken sov även Metallicas sångare James Hetfield haha. Han var så liten och söt där han låg i den lilla tändsticksasken och trängdes med ekorren och efteråt var jag så stolt för att jag hade fått en massa autografer från honom.

image234
Bild: Google bildsök. PS. Tänk er honom i miniatyr dela tändsticksask med en söt liten ekorre.

Jag drömde även om en läskig orm som kom krypande på golvet och jagade mig på natten. Men den plockade pappa bort eftersom han sa att den var blind och inte kunde vara farlig.

Drömmen avslutades med att vi åkte i en jättefin stor båt och vattnet var spegelblankt och solen sken och det var en underbar sommardag. Ett ganska bra sätt att vakna på förresten :)

Drömmar kan vara väldigt konstiga ibland.


Hur vore mitt liv på film med musik?!


Vet ni vad jag har funderat på nu på sistone?! Jo, undra hur ens eget liv skulle se ut på film om man använde sig av musiken på samma sätt som det görs i alla filmer. Musiken lyfter ju alla känslor till höga höjder liksom. En trist bilfärd blir plötsligt mysig och underbar med rätt musik i bakgrunden.

Jag tror att musiken förstärker väldigt mycket... Vad tror du?



En dag i Gävle


Idag har jag spenderat dagen i Gävle. Älsklingen jobbade på V75 medan jag gick på stan och träffade tjejerna för en fika/lunch på Java. Mycket trevlig och jag fick även med mig en del shopping hem, även om jag egentligen inte har råd med det. En svart jeanskjol med hög midja samt en korallfärgad klänning från Vero Moda, samt en turkos top och ett halsband från Gina Tricot. Bilder kommer kanske senare... :)

Efter Gävle åkte vi ut till mamma och pappa och åt fläskfilé och potatisgratäng, busade med sötaste Cookie samt bytte till sommardäck. Medan vi bytte däck snöade det, komiskt!

Imorgon är det stallet och trädgårdsmässan som gäller. Kul!


Mateusporslin


Scheise (eller hur det nu stavas) vad trött jag är! Kom igen! Det är ju fredag! Världens bästa dag!

Är sugen på att köpa sånt där vackert Mateusporslin och är främst sugen på ett eller två stora uppläggningsfat. Ett sånt där fat med den fina spetskanten runt om. Troligtvis i vitt, men det är inte spikat.

Är det någon som vet ungefär vad ett sånt fat kostar och hur stort det är?



Vad blandar du i pastan?


Har precis avslutat min prenumeration av Sköna hem. Har faktiskt inte läst någon av de två tidningarna jag fått så då känns det inte lönt att fortsätta prenumerera. Inte för att jag inte gillar tidningen, men det är bättre att köpa ett lösnummer då och då istället :)

I helgen är det trädgårdsmässan som jag gärna vill gå på. Som det ser ut nu så ska jag och Niklas gå och kika på söndag, tror att det kan vara roligt! Jag har alltid velat bli florist, men trots detta har jag väldigt dålig hand med blommor haha.

På lördag åker vi nog till Gävle över dagen eftersom Anders ska jobba på V75. Jag passar på att umgås med tjejerna och hälsar på hos mamma och pappa och Cookie under tiden :) Troligtvis ska vi byta till sommardäck också, men jag hörde något imorse om att det skulle komma in snö över Stockholm igen under söndagen. Vi får se hur vi gör.

Idag har vi ätit hemmagjord sallad, men jag tycker att det är så svårt att få till det bra. Det blir inte alls som när man köper sallad ute tycker jag. Någon som har ett bra tips på vad man kan blanda i pastan till exempel? Idag hade vi köpt en pesto med rucola och basilika, men nej, det blir inte riktigt bra...

Long time no seen


Nu var det längesedan jag bloggade. Detta beror till stor del på att jag varit i Lofsdalen tillsammans med mamma, pappa och Anders från onsdag till lördag. Och från att vi kom tillbaka till Stockholm i söndags så har jag inte haft så mycket tid för att blogga helt enkelt :)

Fjällen var mysigt med väldigt mycket slappande, en del längdskidåkning och många avsnitt One Tree Hill. Vilken skräll va? Jag var faktiskt den enda av oss som inte fick träningsvärk av skidåkningen, vilket jag tycker är mycket märkligt. Dock har jag träningsvärk nu istället, men den tror jag kommer ifrån att jag körde Dina igår för första gången på länge haha. Hon ligger på rätt mycket, även om hon var ovanligt lugn igår.

Idag har det varit körigt på jobbet eftersom det inte är någon som sköter mitt jobb om jag är ledig. Det är det värsta med att vara ledig, att man alltid har så mycket att ta igen när man kommer tillbaka. 50 obesvarade mail till exempel, och då har jag bara varit borta i tre dagar.

Nu ska jag ta och platta håret och sedan tror jag att jag ska åka en sväng till Sickla och köpa lite puder, eventuellt balsam från Redken och sånt där genomskinligt lack som man har ovanpå nagellacket för att skydda.

image233