2007-09-24

Äntligen måndag!

Helgen som varit var en väldigt trevlig tillställning. Vi styrde kosan mot Värmland och Karlstad direkt efter jobbet på fredagen och var framme runt 18:00. Väl där checkade vi in på hotellet och gick sedan och mötte upp Stoffe och åt middag tillsammans med honom på Alfies. Åt där en väldans massa gånger när jag bodde i Karlstad och var nöjd alla gångerna. Dock måste jag säga att jag inte blev lika nöjd denna gången, och inte Anders heller då hans fisk hade alldeles för många ben. Ja, den låg kvar på tallriken, men ni förstår.

Efter middagen gick vi till ATG-live (där vi spenderat många timmar tidigare) och tittade på Tosca när hon startade på Romme. Det gick inge vidare och hon slutade oplacerad. Hon fick ett lopp långt bak i kön, men hade inte alls samma speed till slut som hon brukar ha. Vet inte om det beror på att hon börjar tappa form, om hon inte är helt frisk eller om hon helt enkelt surnade ur när hon kände att hon inte rådde på dem. Det är bara att ta nya tag! Vi är så bortskämda med att hon alltid brukar gå så bra varje gång :)

Kvällen spenderade vi på Koriander tillsammans med Anders och PG, två gamla klasskompisar till min Anders. En mycket trevlig kväll med bra musik :)

Lördagen tillbringade jag på stan medan Anders jobbade på Färjestad. Jag köpte tre jättefina ljusstakar med tillhörande ljus samt en tröja från Gina Tricot. Jag hade givetvis glömt alla mina kort och pengar hemma, så jag fick låna pengar av Anders, men det gjorde ju att jag inte hade så mycket att röra mig med.

Efter shoppingturen bar det vidare av mot travet och där mötte jag upp med Rebecca och hennes Niklas och senare också med Alex och Tina. Hade väldigt trevligt på travet och det var skoj att träffa Rebecca och Alex igen! De kommer till Stockholm under kriteriehelgen också, så då lär vi ses igen :)

På söndag förmiddag var jag och Anders en sväng till Sickla och köpte bland annat nya kuddar till sängen för 500 kr styck (hrm...). Sedan åkte jag till stallet och körde intervaller med Dina samt att Sara körde Monsieur så att jag kunde titta på honom från sidan. Han såg helt okej ut, man kan inte säga med blotta ögat att han har ont någonstans än i alla fall. Så jag hoppas att det fortsätter så!

Nej, dags för lite mat!

2007-09-18

God morgon!

Oj vad jag var trött igår kväll när jag kom hem ifrån stallet. Jag var helt slut och var sådär lättretlig som man kan vara ibland. Jag ville inget annat än att bara krypa ner i sängen och somna. Dock tvingade jag mig själv att ta reda på i köket eftersom älsklingen som vanligt varit så snäll att göra iordning mat tills jag kom hem. Det är så skönt att vakna på morgonen med ordning i lägenheten och kunna koka gröt utan att först behöva röja i köket!

Igår fick hästarna akupunktur och behandling av Monica. Dina är ett frågetecken och Monica vet inte riktigt vad hon mer ska göra med henne. Hon verkar inte ha ont någonstans, men ändå är hon ju så pass sned i kroppen. Jag får för mig att det är pga snedheten som hon travar så lustigt i låga tempon. Jag vill ju så gärna rätta till detta, men det verkar inte vara det lättaste. Om någon har tips på en bra kiropraktor/ET så får ni gärna hojta till! :)

Monsieur däremot tyckte hon såg jättefin ut, och hon hittade inga muskulära fel på honom. Hon hittade en hel del sist hon tittade på honom, vilket var innan veterinärbesöken, så det var himla roligt att dessa var borta nu! Jag tycker ju dessutom att han känns bättre i träningen nu, springer rakare i vagnen och travar bättre i kurvorna. Hoppas hoppas! Det är dock alldeles för tidigt att säga något nu, men hoppas kan man ju alltid!

Till helgen åker Anders och jag till Karlstad och bor på hotell och har det mysigt! Anders ska dit och jobba under V75-tävlingarna på Färjestad, och jag följer såklart med för att bo på hotell och äta hotellfrukost gratis, och för att få vara med min älskling såklart :)

Igår var jag förresten och lämnade in bilen på verkstaden också för att byta glödlampor, bland annat halvljuset hade gett upp. Tragiskt att man ska behöva lämna in den för att byta, men det stod tom i instruktionsboken att man skulle göra det. De hade världens problem med att byta lamporna och fick tom ta loss strålkastarna för att kunna få i och ur lamporna. De höll på i en timme och bytte fyra lampor, och för det fick jag betala 300 kr. För den summan får man ju inte ens lamporna om man köper dem själv. Mycket nöjd! Säg till om ni vill veta vad verkstaden heter, den ligger i Huddinge :)

2007-09-16


Den här helgen har vi sett fyra stycken filmer, två bra och två mindre bra. De två bra var "Beck - Den svaga länken" och "Jakten på lycka" med Will Smith. Den sistnämnda var verkligen en gripande film, och att den dessutom byggde på en verklig händelse gjorde inte saken sämre. 

De två filmerna som var mindre bra var "Linas kvällsbok" och "Gangster" med Mikael Persbrandt. Nu har han varit med i två kalkonfilmer som jag sett, den jag nyss nämnde samt "Bang bang orangutang".

Någon av er där ute som har en åsikt om filmerna jag gillade eller dissade? :) 

2007-09-13

Tur att det inte är fredagen den 13:e idag. Eller ja, inte för att jag egentligen har något emot fredagen den 13:e, men det klingar ju lite scary.

Igår tog jag en ridtur med Dina. Mysigt! Dock är hon inte särskilt bekväm att rida på. Hon är vinglig och smal och ganska stapplig, men det blir nog bättre med tiden antar jag. Hon är ju trots allt bara riden ett fåtal gånger. Men det var väldigt mysigt att skritta ut helt för sig själv med bara hästen och naturen. Dessutom såg vi två stycken rådjur som stod och betade på ängen... ♥ Nu kommer det att bli fler ridturer framöver. Jag ska nämligen börja göra så att hon ska få gå två intervallpass per vecka och sedan två ridturer i skritt. Så får vi se hur hon mår av det. Jag hoppas att hon ska få en extra tändning av det och springa kanonbra i loppen framöver :)

Jag och Anders har också ett litet djur hemma. Nämligen en jättesöt liten hare som brukar vara utanför vårt vardagsrumsfönster på morgonen och kvällen. Nu har han inte varit där på några dagar vilket är lite tråkigt, men han dyker nog upp snart igen. Vi brukar till och med köpa hem morötter som vi kan mata honom med när han kikar förbi. Knäckebröd tycker han också är smaskens!

Åh vad det blåser mycket idag! Det är så synd, annars hade det verkligen varit mysigt väder idag, men nu blir det liksom kallt även om solen är framme. Typiskt!


2007-09-11

Är så trött, så trött... Kan knappt hålla ögonen öppna. Konstigt egentligen, la mig inte så värst sent och har sovit hyfsat bra vad jag vet. Dock måste jag köpa en ny kudde, den jag har nu är inte bra för min nacke. Vaknar hela tiden helt stel i nacken. Om jag inte passar mig får jag väl nackspärr igen, och det vill jag inte ha!

Idag ska jag äta god wook som Anders lagade igår, mums!

Igår var jag i stallet och körde första intervalljobbet med Dina efter behandlingen. Tyvärr märker jag ingen skillnad efter behandlingen, men hon kändes pigg och fin. Dock har jag svårt att släppa hur hon travar i lugnare tempon, argh! På måndag kommer Monica ut och kollar igenom både Dina och Monsieur. Ska be henne kolla igenom Dina riktigt ordentligt, jag hoppas att rörelsemönstret kan ha med snedheten att göra, men jag vet inte. Annars är nog en behandling av knäna att föredra. Vi får se hur det blir.

I helgen hände mycket skoj. I fredagskväll var vi ute och åt tillsammans med Anders och numera min kompis Martin Ericsson och hans numera fru. (Martin Ericsson som spelar fotboll i Danmark, i Bröndby, wow wow, eller hur? :)... ). Vi var på Grill som ligger på Drottninggatan och det var ett mycket bra ställe, även om maten jag tog kanske inte var den bästa. Dock var Anders fiskrätt väldigt god. På lördagen träffade jag Emma och vi gick och shoppade i Farsta Centrum, mycket trevligt! Jag köpte även en fin kofta, perfekt att ha över en top på vintern så att man slipper frysa.

På lördag kväll var vi bjudna hem till Victor och hans flickvän i Aspudden. Vi åt mat och kikade på fotboll tillsammans med några andra av deras vänner. Trevligt det med!

Ikväll ska det röjas i lägenheten! Har jag sagt länge nu, men nu ska det bli av! Hoppas jag...


2007-09-05

Rolig rubrik va? Jag har bestämt mig för att alltid skriva dagens datum som rubrik istället för att hela tiden hitta på någon. Jag läste i någon blogg att man blir så styrd av rubriken och på något vis blir låst i det man ska skriva. Och jag håller faktiskt med, så hädanefter blir det tråkiga rubriker.

Apropå tråkigt. Jag har åkt på världens nackspärr och kan knappt röra mig. Jag kände igår efter lunch att det började göra ont, men inte alls särskilt farligt. Inte heller på kvällen var det så farligt. Men sedan vaknade jag på natten av att jag var så fruktansvärt stel, så efter det kunde jag knappt sova utan låg och hade ont mest hela tiden. Det spelade ingen roll hur jag låg och det gjorde väldigt ont att försöka vända på sig. Hoppas verkligen att det går över snart och att jag får sova bättre inatt. Har smort in med Zon och ska göra det en gång till idag.

Nu är jag hungrig och snart ska jag äta lite varm nyponsoppa med glass och biskvier och till det en nybakt fralla med ost och sylt. Mums!

Min Anders är för övrigt världens bästa.