Dumma ögon!


Åh jag blir så trött på mina ögon! Så fort jag blir förkyld så får ögonen spel och blir hur kinkiga som helst. Detta i samband med att jag är väldigt klåfingrig är ingen bra kombination och slutar i stort sett alltid med röda irriterande och skavande ögon. Jag måste försöka hålla fingrarna i styr, för jag vet ju att det bara blir värre om jag inte gör det. Men jag ska bara... haha!


Idag blir det stallet efter jobbet för ovanlighetens skull när det är måndag. I normalfallet är jag i stallet tisdag och torsdag under vardagarna, men den här veckan trodde jag att jag hade andra planer imorgon, men de ställdes tyvärr in.

Har så mycket på jobbet nu och börjar bli riktigt less på en hel del! Nog om det.

Försökte klicka hem SATC-boxen på Elgiganten tidigare men den var tyvärr slutsåld, undra varför haha. Nu efter att filmen haft premiär är väl alla tjejer som galna efter den kan jag tänka mig. Men jag tror nog att jag ska kunna hitta någonstans att köpa den ändå trots allt.

Idag vann älsklingen drygt 8000 kr på travet, och jag sa till honom direkt att jag tycker att han ska gå och köpa sig en ny bärbar dator. I flera år har han lånat en dator av min pappa, och det är inte den bästa datorn direkt. Han är lätt värd en ny så jag tycker att han ska gå och köpa en nu innan pengarna tar slut på annat :) För på något konstigt vis så försvinner de på något, förr eller senare :)

Hur ser din måndag ut?!

Kram!

Sex and the city-debut!


Det må låta konstigt, men jag har faktiskt aldrig tidigare sett ett helt SATC-avsnitt! Men ikväll har jag varit och sett filmen tillsammans med
Anna och nu är jag väldigt nära att klicka hem den rosa lilla "skokartongen" från CDON.

Filmen var verkligen en riktigt feelgood-film med både tårar och mycket skratt och jag skulle absolut kunna se den direkt igen. 2,5 timme kändes snarare som 1,5 timme och tiden bara rusade förbi. Det som är positivt med att inte ha sett ett endaste SATC-avsnitt tidigare är ju att jag nu har allt det braiga framför mig. Me like!

Det var väldigt trevligt att träffa Anna och förhoppningsvis blir vi goda vänner efter detta och börjar umgås regelbundet! Jag hoppas att hon vill detsamma haha :)

Idag har annars dagen spenderats på Årsta golf på förmiddagen för att träna lite på svingen och puttningen och efter det bar det av till IKEA och senare till Sickla köpkvarter. Bilder på dagens inköp lovas lite senare! Nu är det snart godnatt, jag ska bara se vilka som vinner EM-finalen först. Jag vet inte vilket lag jag hejar på, så jag säger bara: Må bästa lag vinna! :)

Fick förresten ett roligt SMS från Karina som har hand om stallet idag där hon skrev att Dina ser ut att må jättebra och att man inte kan se att hon haltar alls nu. Blev så glad över det! :)

KRAM!


Utmanad...


Jag har blivit utmanad av
Emelie...  och självklart antar jag utmaningen :)

Regler:
Svara på frågorna om dig själv. I slutet av inlägget ger du den vidare till 5 andra bloggare. Och sedan skriver du en kommentar hos deras bloggar att de har en utmaning att hämta.

1. Vad gjorde jag för 10 år sedan?
Vilken fråga, lätt att bli nostalgisk av en sådan fråga, om jag över huvud taget kommer ihåg vad jag gjorde då :) Jag var 18 år och hade precis gått ut gymnasiet. Jag såg fram emot ett långt underbart sommarlov och till hösten skulle jag börja plugga en KY-utbildning inom IT- och digital kommunikation. Jag minns att dagen och natten vi tog studenten var fruktansvärt rolig och man trodde att nu hade friheten börjat, HA vad fel man hade! :)

2. Vilka 5 saker finns på att-göra-listan idag?
Dammtorka lägenheten (check), dammsuga lägenheten (check), handla lite gott småplock inför kvällen då älsklingen kommer hem igen (check), åka till stallet (check) och äta godis vilket jag ska göra alldeles strax haha :)

3. Godis jag gillar?
Massor av choklad, men även marshmallows och en hel del annat. Godis är mums!

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär?
För det första skulle det nog ta ett tag innan jag fattat att jag blivit det. När jag väl hade fattat det skulle jag känna mig som världens lyckligaste och skrika och hoppa upp och ned i minst en kvart. Sedan skulle jag säga upp mig från mitt jobb det första jag gjorde och flytta till landet i en jättefin trävilla med stort fint stall. Och så skulle jag bo där tillsammans med min älskling och alla våra djur och så skulle jag ha en liten butik på nedervåningen i villan där jag sålde en blandning mellan inredning och blommor. Jag skulle självklart bara ha öppet när jag själv hade lust haha! Sedan skulle jag göra duktiga saker också som att skänka till välgörande ändamål, till mina kära och spara såklart. En fin Audi skulle det också bli! Ja jag skulle kunna fortsätta länge :)

5. Städer/orter jag bott i?
Sandviken, Årsunda, Stockholm (Vallentuna), Karlstad och Stockholm igen (Årsta).


Jag utmanar följande: Vickan, Annette, Louise, Martin och Rebecca!


Effektiv morgon


Nu är jag helt slut! Gick upp klockan 08:00 och efter det har jag städat konstant fram till klockan 12:00 med avbrott för en snabb frukost. Men nu är hela lägenheten nästan tip top och det känns så skönt! Det var verkligen på tiden!

Om ni inte har testat Jif Cream så måste ni göra det! Det är verkligen toppen och underlättar städningen något enormt. Ett hett tips från mig till dig! :)



Nu skiner solen utanför fönstret också, så passande när jag precis har städat klart eftersom det har varit mulet hela morgonen. Hade tänkt åka till Sickla och köpa lite bra-att-ha grejer också, men nu ringde älsklingen från Sundsvall och behövde hjälp med att uppdatera lite på hemsidan, så det får bli senare i så fall. Vad gör man inte för sin käresta, och dessutom skulle jag gå betalt för att jag hjälper till också, haha!

Kanske hinner med att åka efteråt, innan jag ska åka till stallet. Jag skulle behöva en ny vattenkanna och jag funderar på att slå till på en från IKEA för endast 15 kr, ett mycket passande pris. Kanske inte världens roligaste vattenkanna, men helt okej ändå. Har kikat runt lite och tycker väl inte att jag har hittat någon direkt som jag fastnat för heller, så då kan jag lika gärna köpa en billig. Den är ju vit i alla fall :) Sedan skulle jag behöva köpa Nivea Soft (som jag för övrigt tycker är underbart bra, tack till
ModestyMia för tipset!) samt Eucerin från Apoteket.

Nej nu ska jag ta och platta håret och knåpa ihop något att äta, vi får väl se vad det blir för avancerat hahaha.

Kram!


Duktiga fredag


Min energi måste vara tillbaka! Ikväll i min ensamhet har jag tvättat håret, tvättat kläder, vikt tvätt samt hängt in i garderober och lådor, dammsugit och dammat sovrummet och badrummet  samt dammsugit i hallen.

Nu orkar jag inte mer utan har precis börjat titta på Smekmånaden på TV3. Lite lagom avancerat såhär en fredagkväll :)

Är hungrig också men vet inte riktigt vad jag ska äta. Är inge vidare på att äta när älsklingen är borta faktiskt. Han skäller på mig varje gång att jag måste äta trots att han är borta :) Och äter gör jag ju, dock inget avancerat haha.

Vad gör ni en kväll som denna?



Maränger


Jag hade tänkt att göra egna maränger idag, men nu när jag sitter och letar recept så tycker jag att det verkar lite för bökigt. Trodde att det skulle vara plättlätt att göra maränger, men icke!

Har du något bra och enkelt recept på maränger?



Skärpning!


Det har blivit dåligt med bloggande på sistone och nu får jag faktiskt ta och skärpa mig! Jag såg dessutom att jag den senaste veckan har haft fler besökare per dag än normalt, från ca 20 st till 25-27 st, och det är ju verkligen en bra "reklam" att låta bli att uppdatera bloggen. Då kommer säkert personerna tillbaka igen... Hmmm :)

Redan fredag! Otroligt vad fort veckorna går! Dock har jag blivit bättre på att ta varje dag för sig och göra det bästa utav den istället för att bara gå och vänta till det blir helg och man är ledig. Nej numer försöker jag hitta på saker även på vardagkvällarna vilket gör att veckorna inte går lika fort trots allt :) Men den här veckan har det inte blivit så jättemycket uträttat efter jobbet eftersom jag har haft total brist på energi både måndag och tisdag och delar av onsdagen. Men under onsdagen började energin komma krypande tillbaka, jag tror nog att det var på grund av att ni gav mig lite energi i era kommentarer, tack för det! :)

Igår skulle jag egentligen åka till stallet direkt efter jobbet, men jag var så hungrig att jag till och med var tvungen att åka hem lite tidigare från jobbet och slänga i mig en stor inbakad pizza tillsammans med älsklingen som åt kebabrulle. Mums! Jag tycker att det är så himla gott med inbakad Calzone + champinjoner, skulle nästan kunna äta det varje dag. Det och pannkaka, haha! Vi blev så mätta efter flottmaten igår att vi somnade båda två och tog en liten powernap. Så jag var inte i stallet förrän efter sex hahaha. Men det gick bra det också, kom hem lagom till fotbollen. Jag hoppades på att Ryssland skulle vinna, men Spanien spelade väldigt bra så det var ett rättvist resultat ändå.

Idag åker älsklingen till Sundsvall och jobbar och kommer hem på lördag kväll, så jag blir solo hemma. Inte så roligt enligt mig, så är det någon som vill ha sällskap så hojta till :) Måste tvätta idag också mellan 17 och 19, lagom roligt men det är sånt som också måste göras. Och sen är det ju den där lägenheten som behöver fräschas upp också!

Njut fredagen!

Nix


Nej, ingen energi idag heller, kom igen nu!



Den här bilden från Aftonbladet var i alla fall otroligt söt!

♥ ♥ ♥

Utan energi


Redan igår kväll kände jag hur energin bara lämnade min kropp! Blev helt oinspirerad till allt och kände mig trött och ville bara gå och lägga mig. Somnade fort trots en spännande upplösning av Spanien - Italien. Dessutom sägs det ha varit ett rejält regn- och åskväder i Stockholm inatt, men jag har inte hört ett knyst.

Samma sak idag, energinivån är väldigt låg och jag har inte lust med någonting alls. Gillar inte sådana här dagar, vill vara full av energi och idéer! Vaknade med lite halsont i morse så jag vet inte om energinivån beror på det eller vad det kan vara.

Ikväll blir det nog inte många knop. Ska gå och hämta ut ett paket från H&M på posten vilket förhoppningsvis piggar upp! :) Sedan borde jag dammsuga lägenheten också, vi får väl se hur det blir med den saken :)

Någon som har ett bra tips på god och lättlagad mat till kvällen?

Kram!


Lägesrapport från midsommarhelgen


Då är snart midsommarhelgen och tillika långhelgen över. Trist såklart men helgen har varit bra, så det är okej ändå :) Nu är det tre veckor kvar till min semester, så det är bara att hålla ut hihi!

Tidigt på midsommarafton styrde vi kosan mot Sandviken och mina föräldrar. Midsommarafton blev en lugn tillställning som innehåll mycket god mat, jordgubbstårta, trevligt sällskap, en golfrunda, en powernap samt lite Buzz! Under lördagen åkte jag, älsklingen, mamma och pappa samt lilla Cookie till Borlänge och älsklingens föräldrars sommarstuga där de även bor hela sommaren. Eftersom de också har skaffat en söt liten hund så var vi nyfikna på hur Cookie och Tyko (som deras hund heter) skulle gå ihop. Det gick jättebra och de var litegranna som ler- och långhalm :)

Under lördagen var vi även i Rättvik för att titta på vår ena häst Tosca du Ling som startade i ett lopp med 100 000 kr i första pris. Hon var jätteduktig och slutade trea och blev 25 000 kr rikare. Mycket roligt! Vi hade tänkt åka tillbaka till Stockholm redan på kvällen, men då jag kom på att jag glömt min mobilladdare hemma hos mamma och pappa så åkte vi tillbaka till dem och åt våfflor och stannade över natten.

Imorse vid niotiden åkte vi istället mot Stockholm och det var nog ett smart drag. Jag sover så skönt hemma hos mamma och pappa eftersom allt är så tyst och stilla där.

Ikväll är älsklingen iväg och jobbar medan jag har beslutsångest över vad jag ska se på TV. Antingen Leagally Blonde eller matchen mellan Italien och Spanien. Men det lutar åt ett jag flippar lite emellan båda :)

♥ ♥ ♥

Det är över nu ...


... och det känns bara så TRÅKIGT, TOMT och TRIST!





HEJA SVERIGE!


Idag håller jag alla tummar och tår för att Sverige ska vinna över Ryssland! Vilket jag faktiskt tror att de gör! Jag tycker att de har spelat riktigt bra och om bara Zlatan kan spela mycket av matchen ikväll så vinner vi!

Hoppas hoppas att han kan spela en större del av matchen för...

... ingen kickar fotboll som han! Zlatan! ZLATAN!

♥ HEJA SVERIGE!! ♥



Inåtvänd Planläggande Konkret Känslostyrd person


Hittade det
här testet hos Vickan som jag såklart var tvungen att göra. Såhär stod det om mig:

" Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.


Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.


Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.


Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar. "

Jag tycker nog att det stämmer ganska bra faktiskt... Hur stämmer det på dig?



Fräscha snittblommor året om


Kikade in på
www.favoritsaker.se och såg dessa söta året-om-snittblommor att klistra på fönstret. En rolig och piffig idé tycker jag. Jag skulle mycket väl kunna tänka mig båda buketterna i vårt fönster.

     

Dessutom hittade jag den här lite söta vattenkannan som jag funderar på att klicka hem. Jag behöver nämligen en ny då den jag har nu läcker, och det är ju ingen god egenskap för en vattenkanna. Dessutom är denna på REA, endast 77 kronor. Skynda fynda!






Det som inte fick hända hände


FY så ORÄTTVIST att Spanien fick göra ett mål när det var EN minut kvar av matchen. Sverige var verkligen värd ett oavgjort resultat, eller till och med en vinst enligt mig. Jag tycker att de spelade jättebra!

Skulle varit så skönt om de kunde fått vinna eller om de spelat oavgjort så att jag hade kunnat säga "Vad var det jag sa!" till alla de som var negativa på jobbet förra veckan. Jag orkar inte med att höra sånt, herregud man måste väl tro på att det går att vinna!

Men nu vinner vi mot Ryssland istället!

Nu ska vi åka ner till stugan i Torsång och äta jordgubbar till frukost!

♥ ♥ ♥

Det blir inte alltid som man tänkt sig


Igår efter jobbet (slutade dessutom lite tidigare) åkte jag direkt hem och sedan direkt in till stan för att möta upp Catta vid Hötorget. Vi gick i lite affärer och trots att jag inte skulle handla några kläder kom jag hem med en klänning och en blus från H&M. Catta brukar ha en viss shoppinginverkan på mig, förstår inte varför :) Jag köpte även spelet Buzz till Playstation, det är ju så roligt! Och lite allmänbildad blir man också kan man hoppas :)

 

Detta var vad jag shoppade men blusen jag köpte är rosa istället för svart :)

Efter shoppingen åt vi på The Square. Jag åt en jättegod varm macka med kalkon och philadelphiaost och Catta tog en hamburgertallrik. Där satt vi sedan och pratade om allt mellan himmel och jord fram till halv nio då det var dags att bege sig hemåt. Jag hade ju planerat en kväll med bums i säng tidigt, men så blev det givetvis inte. Självklart var jag tvungen att köra igång Playstationet när jag kom hem och spela lite Buzz. Och när älsklingen kom hem från Solvalla så var vi tvugna att spela mot varandra också :) Så det blev en sen kväll, igen!

Dessutom ställde jag klockan på halv sex imorse och gick upp och tvättade håret. Något jag normalt sett brukar göra på kvällen. Åhhh, så ikväll kommer jag väl att vara ännu tröttare! För att inte tala om idag på jobbet hihi.

♥ ♥ ♥

Ingen kickar fotboll som han!



ZLATAN! ZLATAN!!

Var på Skeppsbron igår och tittade på matchen mellan Sverige och Grekland tillsammans med väldigt många andra Sverige-fans. Det var riktigt bra stämning även om det stundtals var så kallt att jag stod och skakade. Dock hade vi ett stort gäng typ 17-åringar framför oss som vi alla störde oss på riktigt ordentligt. Åh så jobbiga de var! Som om inte det vore nog så fick vi se den mest jobbiga av dem på TV också när vi kom hem och tittade på eftersnacket.

Jag är så peppad av Zlatan att jag skulle vilja skaffa en matchtröja med hans namn på, någon som vet vart man kan få tag på en sån inte alltför dyr?

Vi var och såg på fotbollen tillsammans med Martin och Madde och de var även hemma hos oss i fredags och grillade hamburgare. Riktigt trevligt som alltid! Vi köpte även ett sprillans nytt Playstation 2 av dem för endast 700 kr, så nu återstår det bara att inhandla Buzz och Guitarhero! Jag vet, vi är lite efter, men vafan :)

Idag är det stan med lite shopping och fika tillsammans med bästaste Catta och sedan är det bums ner i sängen. Jag är trött!

Ha en trevlig dag bland molnen... KRAM!



♥ ♥ ♥

Fler bilder på balkongen


Fortsätter att tjata om balkongen, men det har ändå hänt litegrann på slutet. Så här kommer lite fler bilder:

 
 

♥ ♥ ♥

Nationalfirande i Stockholm


Idag Nationaldagen till ära gav sig jag och ♥ ned till Skeppsbron för att titta på när 50 000 gula och blå balonger steg upp mot skyn. Det var väldigt mycket folk som gjorde som vi och efter detta gick vi till Gamla stan och köpte en varsin glass.

Såhär såg det ut idag, vackert!









Nu bär det snart av till stallet och efter det väntar grillad hamburgare och till efterrätt nybakad banankaka med vaniljvisp som jag gjorde iordning imorse :)

Hoppas att ni har en trevlig Nationaldag i solen!

♥ ♥ ♥

Lite shoppingbilder


Åh det är ju typiskt! Igår innan jag somnade ställde jag klockan på 08:00 eftersom jag inte gillar att sova för länge på helgerna. Så imorse när klockan ringde tyckte jag att jag hade sovit ovanligt bra för att klockan redan skulle vara 08:00. Men eftersom jag visste att jag ställt klockan på 08:00 så tänkte jag inte mer på det utan fortsatte att slumra lite till. När jag sedan gick upp 20 minuter senare, så visade det sig att klockan hade ringt 06:00, så klockan var alltså bara 06:20! Jag har alltid min klocka på 06:00 på vardagar, och idag är ju en vardag, enligt min klockan. GRR! Nåja, skönt att vara uppe i tid i alla fall :)

Igår blev det en ganska lång shoppingrunda. Jag fick med mig både skor, en kjol, ett par shorts och ett kortetui hem. Men det var fruktansvärt dåligt med kjolar måste jag säga. Är kjol ute eller vad? :) Jag gillar kjol, känner mig ofta för uppklädd med klänning på något konstigt vis. Det får bli slut med det, från och med idag ska jag börja bära klänning oftare även på vardagar haha!

Här kommer gårdagens shopping i bilder:

  
 
 
Bild 1: Söta sommarskor från Wedins endast 149 kr :)
Bild 2: Kortetui från Wedins
Bild 3: Shorts från edc by Esprit
Bild 4: Kjol i linne från edc by Esprit

Idag är det dessutom Sveriges Nationaldag!

Hurra Hurra Hurra!



♥ ♥ ♥


Det är för fint väder!


Det är för fint väder för att jag ska ha lust/tid att blogga nu :) Mina dagar består i stort sett av full fart på jobbet från morgon till eftermiddag, sedan hem för att äta och träna golf. Eller först till stallet och sedan golf haha! Men det är roligt, och det är ju så skönt att man kan vara ute så länge och det är ljust och varmt ändå!

Igår till exempel så kom jag inte hem förrän halv 11 från golfen. Då var jag ute och spelade två "riktiga" hål efter sista golfkursen, det var riktigt roligt men svårt! Och det är ju bara tur om bollen hamnar där man tänkt sig hihi.

Nu slutar jag jobbet och ska hem och platta håret innan jag och ♥ åker in till stan för lite shopping förhoppningsvis. Om jag hittar det jag letar efter. Jag behöver nya söta sommarskor, kjolar och en väska eftersom min blev stulen. Och säkert något annat också som jag kan komma på när jag väl är där. Vi äter nog ute på restaurang också istället för att laga till något hemma innan. Lutar åt Wok Mee som har kanongod wok vid Medborgarplatsen. Ett tips!

KRAM!

♥ ♥ ♥

Bilinbrott


Igår åkte jag till golfrangen precis innan de stängde för att slå lite golf och träna lite puttning innan jag skulle åka och hämta älsklingen vid tåget. Hann inte var där mer än 30 minuter innan en kvinna kommer fram till mig och frågar om jag äger en grön Skoda. Ja säger jag och det visar sig att någon har slagit in passagerarrutan och tagit min väska. Jag blir så fruktansvärt förbannad och ledsen! Visst jag får skylla mig själv som hade väskan synlig, det erkänner jag. Men i brådskan tänkte jag inte längre än näsan räckte.

Det var en till bil som också blev drabbad. Det konstiga är att inte larmet på min bil gick igång! Om larmet inte ens går igång när någon slår in rutan, när går det då igång? RIktigt dåligt tycker jag! Tur i oturen så tog de "bara" min väska med alla kort, såsom Visa-kort, Mastercard, körkort, Ica-kort, Coop-kort och hästägarekort. Jag hade dessutom presentkort på Gina Tricot som låg i väskan med ett värde av ca 800 kr. Dessutom låg i stort sett alla mina Juicy Tubes i väskan (och de är ju inte heller gratis). Även en Winnerbäck-skiva fick de med sig... :(

Tack gode gud så hade de lämnat hemnycklarna som låg precis bredvid väskan. De hade dessutom lämnat GPSen och hade inte ens tittat i handskfacket eller ett annat litet fack där min handdator låg. Så tur i oturen ändå! Tänk om de hade tagit väskan och nycklarna och åkt raka vägen hem till oss och gjort inbrott där också. Fy sjutton vad hemskt!

Det känns lite obehagligt såhär att de har mitt legg osv, men jag hoppas att det "bara" var pengar de var ute efter. Dessutom runt 23-tiden igår ringde min mobil från ett 073-nummer men det ringde bara en kort stund, sen la personen på. Jag ringde upp och då svarade en utlänning att han hade ringt fel och skulle till sin kompis. Sedan 15 minuter senare så ringde samma nummer igen och då svarar Anders istället. Lite kusligt tycker jag och jag kan inte låta bli att tro att han har något med inbrottet att göra. Men jag kanske bara är paranoid.

Jag har i alla fall lärt mig av misstaget och kommer i fortsättningen inte att lämna något synligt i bilen. Tänk på det ni andra där ute också, för det är verkligen inte roligt när något sånt här händer :(