Vacker vinterdag!

Idag åkte jag till stallet ganska så tidigt för att hinna hem och se både dokumentären om Helene Ann Johansson och sedan Prix d Amerique. Körde en lugn joggingtur i snön med Dina idag och hon kändes smidig och fin efter gårdagens provlopp, skönt! Det var verkligen en vacker vinterdag och det ser så mysigt ut när hästarna blir alldeles frostiga när man är ute och tränar.

Nu sitter jag här i soffan och kikar på TV medan Anders är iväg och jobbar. Jag tycker att det är så tråkigt när han jobbar kväll vissa söndagar, jag vill ju att han ska vara hemma och mysa med mig. Börjar få jordens huvudvärk också men ska nog ta och göra iordning en fruktsallad och äta lite vaniljvisp till. Det är verkligen så gott!

Ellinor vill köra Dina i ett eventuellt lopp också, så nu är det bara att hoppas på att hon fortsätter att kännas fin, samt att hon kommer med i något lopp. Ni får hålla tummarna!

Lägger ut en vintrig bild från i fredags när vi var och hälsade på travtränaren Hans-Owe Sundberg. Lägger även ut bilder på hans tre miljonärer, Scarlets Aino, Smashing Klipp och Laritz Supergoal...

Vackert!


Provloppet avklarat...

Sådär, nu var provloppet inne på Solvalla avklarat. Jag vaknade inatt vid 4-tiden och var jättenervös, vilket gjorde att jag inte kunde somna om utan låg och fortsatte vara nervös blandat med slummer fram till 05:45 då klockan ringde. Åt ingen frukost eftersom jag var nervös utan tog med några mackor som jag åt senare i bilen in mot Solvalla istället.

Dagen började tidsmässigt bra och vi var 10 minuter före utsatt tid när vi åkte iväg mot stallet. När vi kom och skulle hämta hästtransporten blev det lite jobbigt, för nyckeln var inte där den skulle vara. Som tur var hade jag fått mobilnumret till hon som äger affären, så jag fick ringa till henne strax före sju och säga att nyckeln inte var där. Hon hade dock kommit på detta sent på kvällen så hennes man var på väg ut med den till oss. Där sinkade vi den tiden vi hade till godo + lite till, men det gick bra ändå trots omständigheterna. Lastningen och de andra förberedelserna gick som planerat men vi kom ändå iväg 20 minuter efter vad jag hade önskat. Detta hade dock sina orsaker. Jag åkte nämligen till stallet i fredags för att förbereda och packa så mycket som möjligt för att det skulle gå snabbt på lördagen. När jag hade hunnit mindre än halvvägs med det jag skulle göra blev det helt kolsvart i hela stallet, strömavbrott! Tack och lov var det några kvar i stallet och jag fick låna två ficklampor av dem. Det var väldigt läskigt att vara i det stora, kolsvarta stallet med bara en ficklampa, helt ensam måste jag säga. Blev lite knivigt att göra det jag ville också, så jag gjorde mitt bästa och gav upp sen. Att titta hur såret på hennes ben såg ut samt att alla skor satt på plats var inte heller det lättaste i mörkret, men det gick hjälpligt i alla fall.

Nog om det. Vi kom som sagt till Solvalla 20 minuter för sent, så det blev lite stressigt med allt som skulle göras innan värmningen. Ellinor tyckte att hon kändes finare i värmningen nu än senast, så det var kul att höra. Då kanske den andra akupunkturbehandlingen gjorde lite nytta iaf. På tisdag blir den tredje och förhoppningsvis sista på ett tag, annars blir jag ruinerad :)

Till loppet valde jag bricka 8, vilket betyder att hon leder andra volten och går iväg på innerspår. Jag sa åt Ellinor att hon skulle köra i ryggar antingen på innerspår eller i andraspår, det fick hon välja själv. Hon hamnade som sista häst på innerspår, det var bara 6 hästar med i loppet. Efter ett varv hamnade hon i rygg på ledaren. Hon gick i mål med till synes mycket krafter kvar och Ellinor satt bara och höll i henne. Hon hade bara 66 i puls efter loppet, mot 87 förra gången vi var in. Så nu om hon känns som hon ska imorgon och framöver så är tanken att jag ska anmäla till start på Gävle den 12:e februari. Men man ska inte ropa hej...

Det som bekymrar mig är att jag tycker att hon både dricker och äter sämre. Måste försöka ordna till det. Hon har blivit tunnare nu på slutet tycker jag, och jag tränar inte direkt hårdare heller. Ska nog prova att minska kraftfodret lite och försöka få henne att äta mer hö istället. Sen angående vattnet vet jag inte hur jag ska göra, men jag får fundera ut något. Man skäms ju över hur tunn hon är, men jag gör verkligen allt för att hon ska må bra, så på det viset behöver jag inte ha dåligt samvete. Jag satt precis och kikade hur mycket pengar jag lagt ut sedan jag fick henne i augusti, inte undra på att jag alltid är pank :)

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen bredvid min älskling, både han och jag är trötta efter dagen på Solvalla. Här kommer en liten bild också från värmningen... ♥

Dina i värmningen...

Lycka!

Tosca vann igår igen!! Det betyder att hon nu tagit fyra raka segrar och sprungit in 62 000 kr på drygt en månad, helt otroligt! Det hade man aldrig vågat hoppas på. Nu får vi hoppas på att hon tagit loppet på ett bra sätt och kan starta snart igen. Pratade med Anders syster Linda igår som tränar Tosca och hon sa att det antingen blir start på Solvalla inom V64 den 7/2 eller på Bergsåker inom V75 den 11/2. Man måste ta chansen nu när hon har så mycket poäng och bra form. Man vet aldrig om chansen kommer igen...

Idag när jag åkte hem på lunchen för att äta mötte jag en bil som såg ut som en iglo. Den var helt täckt med snö och jag förstår inte hur den som körde kunde se ut över huvud taget. Man blir ju mörkrädd över hur nonchalanta folk är som inte är mer mån om sikten än så. Jag hoppas att polisen stoppar en sådan bil, det är ju fara för allmänheten. Men det såg väldigt roligt ut så jag började skratta när jag såg bilen.

Idag ska jag åka och köra Dina igen. Det känns inte så jättelockande med tanke på hur kallt det är ute, men samtidigt är det mysigt med all snö också. Snön gör ju att allt känns så mycket ljusare. I söndags när jag körde i djupsnö fick hon pulsa rejält. Hon visade då för första gången en tendens till att slå och började skutta med rumpan. Jag vet inte om hon gjorde det för att hon tyckte att det var roligt eller för att det var jobbigt. Men jag tror nog att hon tyckte att det var kul och att hon inte fick springa så fort som hon själv ville eftersom hon var väldigt löpglad i övrigt. Men idag blir det slaggjorden som åker på igen, bäst att vara på den säkra sidan. Eller så säker som man kan vara i alla fall...

Igår ringde jag och bokade hästtransport och en box inne på banan tills på lördag också. Då är det tänkt att Dina ska vara med i ett provlopp där. Väldigt spännande och nervöst. Men väldigt roligt också, man blir ytterst peppad när man ser hur bra det går för Tosca och hur roligt det är!

Tosca segerdefilerar på Romme 2007-01-22

Duschkabinen...

Här kommer då bilden på badrummet med den nya duschkabinen i...

Badrummet med duschkabinen




Väldigt fint om jag får säga det själv, och det får jag ju eftersom det är min blogg :)

Duschkabin i badrummet!

Mamma, pappa och söta Cookie har precis åkt tillbaka hem efter att ha varit här från igår kväll. De har varit här för att hjälpa oss att montera ihop duschkabinen till vårt lilla badrum. Vi hade verkligen turen och millimetrarna på vår sida och kabinen fick plats med bara några millimeters marginal. Det blev verkligen jättefint och badrummet känns mycket större än när badkaret stod där. Ska försöka knäppa ett kort så att ni får se. Anders har inte sett det än eftersom han är i Göteborg för tillfället, men han kommer hem ikväll och jag tror att han kommer att bli glatt överraskad över hur bra det blev.

Igår var jag till stallet och körde Dina, första gången efter den andra akupunkturbehandlingen. Hon kändes fin tycker jag, även om det var svårt att se riktigt i och med att det var mörkt ute. Dessutom var det lite snö på banan vilket gjorde att jag inte hörde rytmen så bra, men hon var väldigt löpglad och kändes spänstig. Ska köra igen imorgon när det är ljust, om vädret tillåter det vill säga, så kan jag nog avgöra bättre då. Om det känns bra så siktar jag på provlopp den 27:e på Solvalla.

På måndag startar Tosca igen på Romme, ett V65-lopp den här gången. Hon startar i lopp 5 med Kajsa Frick i sulkyn och har spår 5 med autostart. Eftersom formen är på topp så har man ju vissa förhoppningar, men trav är trav som någon brukar säga :)

Med Monsieur är det dock inget vidare. Han är fortfarande halt och nu ska de tydligen beställa tid för röntgen igen. Usch. Hoppas verkligen de hittar något som orsakar problemet och som inte är så svårt att åtgärda. Det ska inte vara så lång konvalecens heller förhoppningsvis. Men nu önskar jag nog för mycket. Men det är ju en sån fin häst, han ska inte springa och ha ont. Jag vill så gärna ha honom!

Imorgon ska jag försöka få med mig Anders till Mio. Det är inte hans favoritaffär men eftersom vi har ett presentkort där som går ut 1/2 så kan det vara bra att utnyttja det innan dess. Hoppas att vi hittar något fint. Ska i alla fall köpa nya ekkrokar till badrummet så att vi kan hänga upp våra morgonrockar samt våra kläder. Det blir nog finfint. Nu ska jag kika klart på travet innan jag börjar städa undan lite här tills älsklingen kommer hem. Det är bra att jag skriver här att jag ska städa, då har jag lite press på mig att verkligen göra det :)


Hon vann!

Idag är en extremt bra dag, trots att det är måndag! Tosca vann loppet på lunchen idag på ett jättebra vis och ett förstapris på 20 000 kr. Helt otrolig, jag har fortfarande knappt fattat att det är sant. ♥ ♣
Tråkigt att vi inte kunde vara på plats, men jag fick i alla fall se loppet direktsänt. Jag hade sån fruktansvärt hög puls in på upploppet när jag såg hur fin hon såg ut och med vilken fart hon gick över upploppet! Satt hemma och tittade och skrek och hejade för mig själv :)

Till råga på allt har vi troligtvis fått vårt nya Nintendo Wii med posten idag också. Så när jag kommer hem så är det första jag gör att åka upp till ICA och försöka hämta ut det. Jag är inte säker på att vi fått någon avi, men jag har i alla fall ett kollinummer som borde räcka. Enligt postens godssökning står det att paketet finns att hämta på ICA. HOPPAS!

Åh vilken bra dag! ♥

Tosca startar igen!

Jepp! Idag är det då dags för Tosca att visa sig ute på banan igen. Hon startar på lunch-V4:an i sista avdelningen. Dock har hon fått sämsta tänkbara utgångsläge så förhoppningarna är inte så stora. Men man hoppas ju alltid... Men får hon bara pengar så får vi vara nöjda. Det är ju trots allt bara preparé inför nästa start haha :)

Håll tassarna nu! ♥

Tosca du Ling

Storm, storm, storm...

Nu verkar "äntligen" stormen vara här som metrologerna har pratat om i en vecka nu. Eller i alla fall så har Aftonbladet haft det i sin löpsedel nu senaste veckan. Man börjar nästan undra om det är Aftonbladet som hittar på, bara för att få sälja fler tidningar.

Jag har ganska precis kommit hem från stallet efter att ha varit ute och kört i världens busväder. Det regnade massor och blåste så att jag bitvis trodde att vi skulle blåsa bort. Tur att Dina är snäll i alla fall, peppar peppar. Det blev ingen speciellt lång tur, men hon kändes mjuk och smidig för att vara henne och inte verkade hon ha särskilt mycket träningsverk heller. Skönt! På tisdag kommer akupunktören Monica igen, ska bli spännande att höra vad hon har att säga.

Alldeles nyss har jag ätit lövbiff med klyftpotatis och morötter i ugn, och en god sås till, som min älskade A har tillagat. Mums! ♥

Imorgon är det måndag igen och det är lika ångest som vanligt. Jag gillar inte att behöva jobba jämt. Fram för 6 timmars arbetsdagar! NU!

Snabbjobb på Solvalla

Sådärja, nu var mitt livs första snabbjobb med egenägd häst avklarat!

Vi ställde klockan på 05:45 för att ha god tid på oss. Vi åt frukost och gjorde oss iordning för att åka, vi åkte 06:33, endast tre minuter efter min planering. Bra gjort! Sen åkte vi och hämtade hästtransporten som jag hade hyrt och sedan vidare till stallet. Eftersom vi skulle åka så tidigt hade inte Dina fått komma ut i hagen som vanligt på morgonen. Jag tog ut henne och började borsta, och man märkte direkt på henne att hon anade att det var något på gång. Jag var lite nervös inför lastningen eftersom jag aldrig lastat henne och inte visste hur hon skulle bete sig. I och för sig gick det jättebra när vi hämtade henne i Bro precis när jag köpte henne, men det var ju trots allt i augusti. Lastningen gick väldigt bra, hon stannade till en gång och tvekade lite, men sedan gick hon rätt in. Jätteskönt att det fungerade så bra! ♥

Vi kom iväg bättre än planerat och när vi väl kom fram hade jag gott om tid på mig för att göra iordning hästen med alla skydd och all utrustning som skulle på. Tanken var att Ellinor skulle köra 3-4 bakvarv och sedan låta henne pusta lite innan hon vände upp i rätvarv. Dock fick jag efter värmningen se att bandagen som jag hade under gamascherna hade glidit ner och satt runt hovarna på Dina. Pinsamt! Så jag fick ropa in henne och så blev det en tur in till stallet för att ta bort bandagen innan det riktiga snabbjobbet.

I jobbet skulle Ellinor köra 1.30 i 2140 meter och öka farten lite de sista 300 metrarna. Dock var Dina väldigt taggad så det gick väl inte så sakta som det skulle göra, men jag skulle tippa på att jobbet slutade på ca 1.27 - 1.28. Ellinor sa att hon kändes jättefin och grattulerade till att jag hittat en sån fin häst. Hon tror att jag kommer att få roligt med henne framöver, och jag hoppas verkligen att hon har rätt. Men jag vågar inte hoppas.. än!

Så nu går planerna vidare mot att köra ett provlopp om två veckor. Hoppas att Ellinor kan komma och köra då också, annars får jag fråga Kenneth i stallet kanske. Jag ska strax bege mig av till stallet för att se så att allt är bra med min pärla. Just nu ösregnar det dock här och blåser väldigt mycket, så det känns inte så lockande. Alldeles nyss var det blå himmel och sol, även om det blåste mycket då med. Man blir lite orolig för det här vädret faktiskt, även om jag tycker att det är skönt att det är flera plusgrader trots att det är vinter.

Sammanfattat kan jag säga att hela dagen igår var väldigt lyckad (förutom misstaget med bandagen) och rolig och jag längtar redan till provloppet om två veckor. Men jag vet inte om jag riktigt vågar göra det än. Det är ju trots allt hästar och trav vi pratar om :)

Jag ska försöka bättra mig nu och skriva oftare, jag lovar (nästan)!



Min lilla häst...

JIPPIE!

A vann 20 000 kr på travet idag och jag är så glad!
Han är verkligen så himla värd det min älskling! ♥