En liten uppdatering...

Dags att uppdatera igen. Har varit fullt upp sedan sist och då blir det lätt lite dåligt med bloggande, man orkar/har inte tid helt enkelt.

Midsommar var trevligt. Vi firade i Årsunda tillsammans med mamma, pappa, syster och hennes familj. På dagen var vi upp till gammelgården och kikade på dans kring midsommarstången. Det var mysigt och det känns som om man kommer till ett annat årtionde. Det var också roligt att träffa några av tjejerna och att se bekanta och hur de har förändrats sen sist man såg dem.

På midsommardagen stod klockan på 06:00 och en dryg timme senare började resan mot Stockholm. Vi skulle direkt till stallet för att hämta Dina och sedan vidare till Lindesberg för start. Dina startade i lopp 8 och hade bricka 1. Hon öppnade sådär och hamnade i tredje invändigt. Ett drygt varv från mål galopperade hästen framför henne, vilket gjorde att hon tappade ca 2-3 längder. Hon tappade dessutom en position och hamnade istället fjärde utvändigt. Ca 800 kvar styr Anna ut henne i andraspår och ca 500 kvar styr hon på i tredjespår. Där går hon sedan resten av loppet. Hon gör det väldigt bra och går med bra fart ända in i mål och slutar trea! Väldigt roligt och definitivt ett steg i rätt riktning. Tiden blev 1.18.6 på en något tung bana. Jag var så glad efteråt, och efter loppet gick allt så mycket lättare, trots att vi undrade vad vi höll på med när vi kom till Lindesberg då regnet bara öste ner.

Har väldigt mycket på jobbet nu också. Flera stycken har semester och man får göra deras jobb samtidigt som man måste göra sitt eget. Telefonerna ringer konstant och dessutom har jag fått ansvaret för att kontera fakturorna. Inte så svårt egentligen kanske, men väldigt rörigt såhär i början.

Nu har jag också varit och köpt en sadel, så nu har jag inget att skylla på längre. Dock dröjer det ca en vecka innan alla tillbehör kommer, så fram tills dess kan jag pusta ut :)

image46

Nöjd med mig själv!

Nu känner jag mig så nöjd med mig själv! Jag har varit så duktig och städat och donat idag. Har gjort allt som jag hade planerat att göra idag! Inte varje dag det händer.

Nu ska jag belöna mig själv med att gå och rensa jordgubbar och sedan äta dem med socker och kall mjölk!

image45

Regn och rusk och städryck!

Det är regn och rusk utanför fönstret och jag har fått världens städryck! Eller ja, nu verkar det vara lite övergående, så det är väl bäst att sätta fart igen så att inte hela skafferiet står kvar på köksbänken. Fick som sagt städryck och började storstäda hela köket. Torkat luckorna och hela baletten. Nu återstår det att torka inne i skafferiet och ställa tillbaka sakerna, innan jag varit duktig nog för idag!

Hann med att kika på en film imorse när vi vaknade också. Underbara älskade. Bra film som gör en väldigt eftertänksam, lite tråkigt slut kanske...

Nu ska jag städa klart, sen bär det av till ICA för söndagens veckohandling till ♥ stora förtjusning.
Senare idag kanske jag åker till stallet och kör intervaller med Dina, vi får se lite hur vädret blir...


Ruggigt värre!

Igår var kärleken och jag till Solvalla för att i första hand titta på en ny häst som Anders syster Linda har köpt. Det är ett femårigt sto som heter Flower Power S.L. Det var ett sött litet sto som verkade ha ett väldigt bra psyke och var fin i kroppen. Ska bli kul att prata med Linda senare idag för att höra hennes åsikt om hästen och hur det har gått med de andra hästarna. Alltid spännande med nya hästar! 

Idag är vädret lite sådär. Känns ruggigt och kallt, och jag känner mig väldigt malplacerad med min korta jeanskjol idag. Tur att jag har leggings till, annars skulle jag nog vara stelfrusen vid det här laget.  

Imorse försov jag mig också. Tyckte när jag låg där i sängen att jag kände mig ovanligt utvilad. Jag brukar alltid ställa klockan innan jag går och lägger mig, men det hade jag visst missat igår kväll. Så jag kollade på klockan för säkerhets skull, och då visade den 07:50! Paniiik! Jag börjar jobbet 07:30 i vanliga fall. Usch, jag gillar inte att stressa sådär på morgonen. Men trots att jag åt frukost, gjorde mig iordning samt fixade matlåda hann jag ändå till jobbet 08:35, och då har jag ändå en bilfärd på ca 15 minuter till jobbet också. Så det tycker jag var starkt jobbat av mig!  

Efter jobbet ska jag åka till stallet och köra Dina. Har anmält henne idag till V64 på Solvalla på onsdag. Jag vet ju att hon inte kommer att komma med, men man kan ju inte göra annat än att anmäla liksom. Det finns annars ett P22 lopp på midnattstravet på Rättvik dagen före midsommarafton som hon borde komma med i. Det är för hästar närmast 90 000 kr som kommer med. Och hon har ju 79 800 kr, så det vore väl f-n om hon inte kommer med. Det jobbiga är ju att det är midnattstrav och jag tror att första start är 20:30, vilket innebär en seeen kväll ända borta i Rättvik. Lagom roligt! Vi som dessutom har tänkt att fira midsommar i Årsunda, verkar mycket jobbigt. Men vad gör man inte för att få starta haha. Det beror ju helt på hur hon känns i och för sig. Ska köra intervaller med henne till helgen tänkte jag, så får vi se efter det. Är ju lite lurig på om det är något knas med ena hennes framben. Men man är ju alltid nojig...

Bröllop och besök i Sala

Nu är vi hemma igen från det vackra bröllopet i Göteborg. Det var ett riktigt sagobröllop, och det var inte utan att man blev lite avis :) Vädret var fantastiskt hela helgen, så det kunde inte bli mycket bättre. Förutom möjligtvis hotellet vi bodde på. Rummen var jättesmå, och det kändes som om man bodde i en liten båthytt. Inte för att jag har bott i en båthytt tidigare, men jag kan tänka mig att de se ut och känns ungefär så. Det enda som var bra med hotellet var att det låg alldeles intill Åbytravet, så att jag såg hästarna från vårt fönster.  

I övrigt har jag även varit på sommarfest med jobbet. Där bjöds det på god mat och så hade vi en tävling som gick ut på att bygga varsin lådbil (gruppvis) och sedan tävla med denna i ett race. Det gick inge vidare för oss, men det var roligt ändå.  

På fredag ska jag och Anders iväg med Monsieur till Sven Lindblom i Sala. Det ska bli spännande att se vad han säger och vad han tror. Det ska också bli roligt? att få se hur hans ben mår i dagsläget. Jag hoppas så himla mycket att han ska hitta något annat fel än bara framknäna, det vore ett litet steg framåt tror jag.  

På vägen hem från Göteborg tog vi vägen förbi Jönköping, och det är verkligen vackert där när man åker längst Vättern. Förutom granarna så ser vyn ut precis som utlandet. När vi åkte var det dessutom så varmt att luften var helt disig, underbart fint!

image43

Vackert väder och bloggtorka!

Det har verkligen varit bloggtorka här nu ett bra tag. Jag vet inte om det beror på att jag hela tiden skriver ganska mycket när jag väl skriver, och att det på så sätt bär emot lite att skriva. Kanske vore bättre att skriva lite och ofta istället. Kan ju prova iaf :) Såg att jag fått en ny läsare som kommenterat här på bloggen iaf, kul! Verkar komma ifrån mina hemtrakter också, vackra Årsunda!

Jag minns inte ens riktigt vad som hänt sen jag skrev sist. Så nu struntar vi i det och ser framåt istället :)

Idag fick jag gå tidigare från jobbet för att hinna till ATG-kliniken och vaccinera mina hästar. Jenny var snäll och följde med så att vi kunde ta varsin häst. Annars hade jag fått springa som en vettvilling mellan stallet och kliniken för att hinna.

Imorgon är det dags för vår/sommarfest med jobbet. Vi ska ses ute på Djurgården och jag har en känsla av att det kommer att bli väldigt trevligt med tanke på det underbara vädret som vi har nu! Tänk om det kunde vara sånt här väder året om, vad underbart. Allt blir så mycket lättare och man är så mycket mer inspirerad när det är fint väder. Mer sånt! Direkt efter festen imorgon bär det av med bil till Göteborg tillsammans med älsklingen eftersom vi ska dit på bröllop. Det är Anders kompis Martin som ska gifta sig, och jag har en känsla av att det kommer att bli himla trevligt. Ser inte direkt fram emot bilresan, men vi får bytas av så går det nog bra.

Nej nu börjar inlägget bli långt igen, dags att sluta :)

image42
Jag längtar tillbaka...