Kastration...

Ungefär nu kastreras nog stackars Monsieur. Jag sitter här och verkligen håller tummarna för att allt ska gå bra! Det är nervöst, en operation är ju aldrig helt riskfri...

Samtidigt tycker jag synd om honom som måste genomgå det. Och att det är jag som har bestämt att han ska göra det gör inte att det känns bättre direkt. Tänk vad vi människor kan bestämma egentligen? Jag har som sagt dåligt samvete, men jag hoppas verkligen att det här gynnar honom i längden. Att han får lite lugn och ro i sitt huvud, att han så småningom kommer att kunna gå tillsammans med andra hästar i hagen, och slippa bli behandlad som en hingst helt enkelt.

Han har varit jättesnäll hela morgonen. Han sprang nästan in i transporten, och hos veterinären skötte han sig exemplariskt. Han vägde förresten 482 kg, så nu vet jag det också :)

Jag återkommer med en rapport om hur det har gått lite senare. Håll tummarna ni med! ♥

image40

Jag blir så arg!

När ska jag sluta ha otur med hur Dinas lopp utformar sig. Igår var hon givetvis med i det överlägset snabbaste b-loppet av sju möjliga. Första 500 går på 1.11.0 och första 1000 på 1.14.0. Sluttiden på vinnaren blir 1.15.5. Den hästen kunde ju för f-n lika gärna ha startat på V75 och vunnit! Men nejdå, den är istället med i Dinas b-lopp! B-LOPP!! Jag blir så arg!

Till råga på allt hamnar Dina givetvis också i dödens och får gå där hela loppet. Hon blir oplacerad på finfina tiden 1.17.3. Hör själva. Oplacerad i ett b-lopp på 1.17.3! Man vet inte om man ska skratta eller gråta. Troligtvis det sistnämnda. Usch och fy! När är det vår tur att få ha lite flyt i loppet? Snälla snart! Om hon nu kommer med i något mer lopp... .bläää!

Här kommer i alla fall en bild på min vackra springare...

image38

Tosca gick det inte heller bra för igår i V75-finalen. Hon hade övernattat dåligt och varken druckit eller ätit som hon skulle. Då kan man inte begära att det ska gå bra i en V75-final heller. Väldigt tråkigt, men hon var tapper ändå.

Gårdagen blev jobbig. Vi steg upp 05:15 för att åka till stallet. Och sedan bar det iväg till Örebro. Det var jag, Sara, Ellinor och Lena i bilen. Det blev en rolig resa trots resultatet, men jag hade sååå gärna velat ha några poäng med mig hem. Suck! Jag är dock jättenöjd med Dina och tiden hon sprang gör mig jätteglad. Men jag tycker verkligen att hon förtjänar bättre än så här. Hon är ju så duktig!

När vi kom hem från travet så åt jag lite fiskbullar innan jag och ♥ åkte till Upplands-Väsby och spelade lite poker med några av mina gamla klasskompisar från Karlstad. Det var såklart jättetrevligt, men jag var väldigt trött. Fick dåliga kort hela kvällen också, tur att det gick bättre för Anders så att det gick plus ändå :) Lite lustigt var att vi knackade på fel dörr när vi skulle hem till Johan. Det öppnade en rädd liten dam som bara hade dörren öppen ca 10 cm när hon pratade med oss. Vi hade gått till en annan gata med adress 2C, men till slut hittade vi rätt ändå.

Här kommer ytterligare ett kort på mig och Dina från igår. Hon är så fin! ♥

image39

En liten uppdatering...

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev här. Inte jättelänge kanske, men tillräckligt enligt vissa :)

Det har hänt lite saker på sistone. Bland annat har jag ju varit och hämtat hem vackre Monsieur. Resan gick jättebra och han stod som ett ljus i transporten hela tiden. Sen han kom i lördags har jag inte gjort så jättemycket med honom mer än borstning och en kortare promenad. Jag gjorde dock misstaget att gå med honom längs slingan medan de andra hästarna var ute i hagen. Det gick bra så länge ingen häst var i närheten, men när det gjorde det visade han att han var hingst. Man märker verkligen hur svag man egentligen är i de lägena.

Jag som inte har någon vana med hingstar tycker givetvis att det är lite läskigt när man känner att man inte riktigt har kontroll över situationen. Med anledning av detta och att Monsieur är väldigt mycket uppe i det blå, så har vi bestämt oss för att kastrera honom. Detta kommer att ske redan nästa torsdag, och jag hoppas att han blir en snäll och lugn valack så fort som möljigt :)

Idag har jag också anmält Dina till B-lopp på Örebro på lördag. Efter att ha anmält hej vilt till massa olika lopp har jag nu gett upp hoppet att komma med med mina futtiga 50 poäng. Så nu hoppas jag på att hon får bra spår och dåligt motstånd på lördag haha. Nu är det dags att hon får lite flyt med sina lopp tycker jag! Vem vet, efter att Tosca vann ett B-lopp har karriären bara gått uppåt, jag hoppas på ett liknande scenario här...

Apropå Tosca så ska hon starta på Åby nu på lördag. Hon startar i en klass II-final med 200 000 kr i första pris. Helt otroligt mycket pengar. Dock kommer vi inte att åka dit och titta eftersom det är en väldigt lång resa och därför att Dina ska gå sitt B-lopp. Men vi kommer givetvis hålla våra tummar så att de vitnar här hemma!

♥ och jag har dessutom börjat veckohandla. Så varje söndag (varje och varje, i söndags och söndagen före det) handlar vi nu så att vi har mat för hela veckan. Verkligen skönt faktiskt! Har tyckt så synd om Anders när han varit tvungen att gå och handla så ofta tidigare, men nu slipper han det! Så jag hoppas att det här är en trand som håller i sig!


Imorgon kommer han!

Imorgon åker jag och ♥ och hämtar hem honom! Min vackra häst!

image37

Tosca blir kändis!

Titta här:

http://www.dalademokraten.se/ArticlePages/200704/04/20070404122408_DD_Administratorer870/20070404122408_DD_Administratorer870.dbp.asp

Dina fick ett ännu sämre lopp på Mantorp än hon fick i Gävle. Nu gick första varvet på 1.23.0, och då förstår alla som vet något om trav att det är omöjligt att sitta långt bak och komma på en bra placering. Hon slutade åtta, som första häst som inte fick pengar. Så det var lite tråkigt. Men Ellinor tyckte att hon kändes jättefin och det är det viktigaste.

Dessutom tycker jag att hon nästan känns smidigare än någonsin såhär efteråt, så det är verkligen roligt!

Kanske kanske blir det en till häst snart också, men det vet man aldrig. Man ska aldrig ropa hej...


Dina blir ridhäst!

Nåja, förhoppningsvis inte än. Men jag fick hjälp utav Sara och Jenny idag med att prova att rida på Dina. Enligt tränaren var hon inte riden tidigare, men Jenny som red, tyckte att det kändes som om hon varit det tidigare. Hon skötte sig i alla fall väldigt bra och var jätteduktig! Skönt! Så inom snar framtid hoppas jag att jag kan börja ridträna henne också, tror jag skulle vara väldigt nyttigt.

Igår när jag hade kört gick jag en sväng med henne så att hon skulle få beta. Hon såg ut att trivas alldeles förträffligt med att gå runt och beta och vara nyfiken om vartannat. Rätt vad det är så lägger hon sig ner i gräset och börjar rulla, trots att jag står en meter ifrån och håller henne i grimskaftet. Hon var så söt, jag stod där och försökte få upp henne medan hon glatt rullade vidare. Det måste ju betyda att hon trivs och att hon litar på mig iaf :)

Nu är startlistorna klara till V75 på Romme också. Tosca startar i Klass II-försöket och fick bricka 12. I stort sett det sämsta utgångsläget man kan få. Dock tyckte inte Anders att motståndet verkade övermäktigt, och vi får bara hoppas att hon får en bra rygg att gå i in till upploppet. Får hon det kan vad som helst hända!

Imorgon startar Dina på Mantorp. Anders kan tyvärr inte följa med, så det blir jag och Ellinor som åker ner. Vi får se om jag vågar köra bilen själv eller om jag överlåter det till henne. Hade gärna haft älsklingen med, det hade känts tryggare, men det får gå ändå. Hon står ju på tillägg även denna gång, så förhoppningarna kan inte vara stora tyvärr. Får hon pengar är jag överlycklig! Vi har iaf tränat lite hårdare de senaste två veckorna, får se om det har givit något resultat. Hoppas!

Vad skönt det ska bli med långhelg nu, jag behöver verkligen det! Mamma och pappa kommer ner också och hälsar på, så himla mysigt. Jag saknar dem verkligen och skulle mer än gärna bo närmare dem.

Nu ska jag springa ut i tvättstugan innan jag ska kika lite på den roliga filmen "Hur man blir av med en kille på 10 dagar". Det är nog en typisk tjejfilm tror jag, eller vad tror du?