2007-11-28

Ikväll ska jag och ♥ köra Monsieur till Solvalla där han sedan på torsdag morgon går vidare till Åby för att till slut komma hem till Christina Medins gård utanför Göteborg.

Det känns såklart vemodigt eftersom hästen är så underbar, men det blir spännande att se om han kommer att fungera. Jag håller såklart alla tummar jag kan för att han ska göra det. Det är han värd!


2007-11-26


Nu är det mindre än en månad kvar till julafton, underbart! Julen är verkligen den överlägset bästa högtiden på året, inget annat är ens jämförbart. Tur att julen finns som kan liva upp dessa mörka månader.

Slutade efter lunch i fredags eftersom Anders föräldrar skulle komma och hälsa på. Vi åt först kinamat här hemma hos oss och sedan bar det av ner mot stan. Jag och Anders mamma gick i massor av affärer medan Anders och hans pappa mest ägnade tiden åt att leta parkering och senare fika :)

Köpte lite smått och gott:

           

Bild 1: Vacker kopp från Indiska som jag planterade en vit (såklart) hyacint från Hötorget i.
Bild 2: Små skålar, också från Indiska, som jag ska ha till julgodis och knäck. Det supersöta änglaspelet kommer från Designtorget, det gillar jag verkligen!
Bild 3: En underbar julros, även den från Hötorget.
Bild 4: En otroligt fin galge från Indiska. Skulle gärna ha många många fler, men tyvärr inte till det priset...

En rolig konversation mellan mig och ♥ angående galgen från Indiska:

Jag: Och så köpte jag den här fina galgen, jag tycker att den är så vacker!
A: Men köpte du bara en?
Jag: Ja, men man ska ju inte hänga kläder på den!
A: Nähä, nej det var ju dumt av mig att tro det.

Jag gillar verkligen att flanera runt på Hötorget, de har så mycket fint och framförallt billigt! Dock är det lite jobbigt när försäljarna är så påträngande...

Senare på fredagkvällen åkte jag och ♥ och tittade på en kista som jag hittat på blocket. Gillade den precis så mycket som jag hade hoppats, så den fick följa med hem. Och såhär ser den ut:



Passar väl kanske inte jättebra där den står nu. Den står lite trångt samt att jag helst av allt skulle vilja ha den mot en vit vägg. Har även planer på att kanske måla den vit, men tycker att den är fin redan som den är. Mycket charmig! Ska klä in den i ett fint tyg på insidan, och sen använda den för att förvara sängkläder.

Sen kommer lite andra kort, bland annat på amaryllisen på snitt.

       

Snart är det första advent och jag måste hinna med att baka lussekatter till dess! Passande nog var jag och köpte en hushållsassistent i helgen för delar av Anders travvinst, tjoho! :) Tack älskling!

2007-11-21

Tjohoooo!

Idag vann älsklingen på travet tillsammans med några på jobbet! Nu ska jag gå och köpa mig en köksmaskin och Anders kan köpa sin efterlängtade bärbara dator! :)

GRATTIS älskling!!

♥♥♥

2007-11-20

Idag är jag så trött! Jag gillar inte att vara trött... Vill vara pigg, ha massor av energi så att jag har inspiration till att pyssla, laga goda pajer, gott matbröd, piffa och dona hemma osv. Men det tar mycket tid, kostar oftast ganska mycket pengar och mycket ork. Och nej, inte idag heller :)

Hästarna tar ju mycket av min tid, och dessutom är man väl kanske lite lat också när man verkligen har tiden. Men samtidigt tar det sin lilla tid också och pallra sig in till stan. Vi bor i och för sig rätt nära, men ändå. Affärerna stänger ju runt 18-19, och slutar jag halv 5 så är jag nog inte inne i stan förrän runt halv 6. Efter det måste det vara snabba ryck haha.

Men på fredag ska jag i alla fall vara ledig efter lunch. Mamma och pappa och Anders föräldrar kommer ner och hälsar på och vi ska gå på stan och julshoppa lite. Tur att lönen kommer då, hoppas jag i alla fall. Borde väl vara så i och med att 25:e är en söndag? Hoppas hoppas!

Det finns så mycket jag vill köpa och göra! :)

Tjing! ♥

2007-11-19

Om ca 15 minuter startar Tosca i ett lopp på Gävle, håll alla tummar ni kan! Jag återkommer med resultat så fort loppet är över...

Kom igen nu Tosca! ♣

Uppdatering: Nej, det gick inte bra idag! Hon slutade åtta och var andra häst utanför pengar. Hon fick gå på alldeles för tidigt i tredjespår, och det klarar hon inte, särskilt inte i den klassen hon är i nu. Tråkigt men sant... Bara att bryta ihop och komma igen...


2007-11-19

Jag vill ha en köksmaskin har jag kommit på. Vad illa det lät att börja ett inlägg med "jag vill ha", men jag vill ju faktsikt det :)

Någon som har tips om en bra köksmaskin som man främst kan använda till bakning av matbröd? Den ska alltså vara väldigt stark så att den orkar knåda degen... Dessutom får den väl kosta kanske mellan 2-3000 kr och gärna ha en snygg design :)

Tips mottages tacksamt!

2007-11-18

Snart måndag igen, uhhh! Känner hur måndagsångesten kommer krypande... Jag har så lite att göra på jobbet för tillfället, och dagarna blir låååånga...

I fredags var jag och ♥ på kent. Det var kanonbra! En av de bästa konserterna jag sett med dem, och då har jag ändå sett väldigt många, knappt 10 stycken skulle jag gissa på. Men det var en bra blandning mellan gammalt och nytt, väldigt snygg scenshow och kanonbra ljud. GIllade Annexet skarpt, det var en bra konsertlokal. Ska dit på torsdag också och se på Winnerbäck tillsammans med pappa, det kommer att bli hur bra som helst. Jag vet det!

I lördags gick vi upp i hyfsad tid och åkte till Sandviken efter frukosten. Väl framme gick jag och mamma en sväng på stan medan Anders styrde kosan mot Borlänge för att gå på trav samt hälsa på hans nära och kära. Ett litet missöde uppstod då jag fick med mig Anders väska istället för min. Vilket resulterade i att jag inte hade något smink och inte några kläder med mig inför kalaset vi skulle på senare på dagen. Kaos! Slutade med att jag fick gå dit i mammas kläder och utan smink! Argh! Provade lite av mammas smink men insåg snart att det inte skulle bli bra. Less is more, haha!

Imorse sov vi till strax efter åtta, gick en promenad med Cookie och sen in och åt frukost. Sen drack vi lite glögg innan vi begav oss mot Stockholm igen. Direkt hem och åt och sen vidare till stallet. Hann inte mer än till bilen innan Karina ringde och sa att Monsieur gjort sig illa. Suck! Så jobbigt med alla dessa bekymmer... Men vi får hoppas att det blir bra snart!

Nej nu måste jag dricka något, är törstig!



2007-11-14

Är det någon som vet varför mina bilder blir så konstiga? När man gör miniatyrbilder så ska det ju bli en rosa söt liten ram runt bilden, och när man klickar upp den ska det ju inte bli någon "scroll". Så blev det i alla fall inte tidigare, men nu blir det så. Är det någon snäll människa som kan förklara varför? För jag tycker inte att det är särskilt snyggt... :(

2007-11-13

Idag gick jag tillbaka till blomsteraffären och med mig hade jag blomstercheckar för 150 kr som jag fått för flera år sedan, närmare bestämt i feburari 2005 :) Köpte en söt liten nalle, ett jättefint hjärta av mossa och en fin brödkorg i trä. Givetvis har jag tagit kort på det jag köpt...

       

Fina va? :)

Idag tänkte jag åka till stallet men avstod med tanke på vädret och vilken kaos det brukar bli i trafiken i Stockholm så fort det kommer lite snö. TUR, eftersom jag sedan ringde till Karina och hon meddelade att det var strömavbrott i stallet. Inte så roligt att ha kommit dit efter att ha åkt tre mil, för att komma dit till ett kolsvart stall. Hoppas att det inte blir något knas med Dina nu för att hon får stå en dag extra. Och jag håller tummarna för att det blir väder så att de kan gå ut i hagen imorgon, hon har ju trots allt bara sommarskor fortfarande. VIll inte behöva brodda än tack.

Satt upp den ena julstjärnan idag också. Jag vet att det är lite väl tidigt, men det struntar jag i. I detta mörker måste man få mysa till det lite. Såhär blev det:



Nu ska jag äta lite nygräddad risgrynspudding med saftsås, mums!


2007-11-12

Hej på er!

Idag fick jag paketet från Nordljus som jag hade beställt! Jippie! Dessutom hade jag fått ett brev från STC där det stod att jag skulle få drygt 1000 kr utbetalt för Dinas placering senast :) Verkligen välkomna pengar!

Här kommer lite bilder på vad som var med i paketet. Det är inte allt som jag beställde, och jag har heller inte beställt allt som är på bilderna, men delar av det :)

           

      

     

Bild 1: Stort blockljus från IKEA, hjärtan på ståltråd som jag lindat runt ljuset från Nordljus, liksom bandet med små blommor är också därifrån.
Bild 2: En fin tvålpump.
Bild 3: En krona från Nordljus tillsammans med två blommor jag köpte idag, hjärta på tråd samt en annan som jag inte kan namnet på :)
Bild 4: Den nya hushållsrulleshållaren.
Bild 5: Ett litet sött hjärta i porslin.

Och hur vacker är inte denna?

image81

♥ ♥ ♥

2007-11-11

God förmiddag!

Nu har vi precis avslutat vår frukost med levande ljus och färskt bröd och sitter och slötittar på Seinfeld (för ovanlighetens skull :)...) Innan frukosten låg vi i sängen och tittade på Oceans Thirteen. Det är så mysigt att vakna tidigt och lägga sig och titta på en film på morgonen. Helst ska man vakna riktigt tidigt, så att klockan inte är mer än nio när filmen är slut. Jag gillar inte att sova bort hela dagarna på helgen, vaknar hellre tidigt och lägger mig i skaplig tid sen.

Nu har jag äntligen kommit in i vintertiden också. Första veckan efter att man ställt om klockan, var jag supertrött redan klockan halv 9, det var inte speciellt roligt :)

Igår var jag en sväng till IKEA och handlade massor av värmeljus och några blockljus, lite tyg och lite annat krims krams. Skulle egentligen ha åkt till Panduro, men det får bli idag istället eftersom jag inte hann igår då jag var tvungen att åka till stallet innan det blev mörkt. Så vi ska försöka ta en sväng till Panduro idag istället, jag har en liten lista som jag förhoppningsvis ska inhandla. Vi får se :)

Nej, dags att göra sig iordning inför dagen. Hoppas att alla har det bra!


2007-11-09

Nu är snart vintern här och då måste man givetvis tända massor av ljus, jag älskar myskänslan!
Här kommer lite kort på hur det ser ut hemma hos oss ikväll ♥

     

     

     

     

Och det här är delar av den vackra buketten med liljor fick jag av världens bästa när vi firade 4 år i förra veckan.

image74

Trevlig helg! ♥

2007-11-07

Idag har jag och ♥ varit på en liten utflykt efter jobbet ut till Rindö för att köpa ett sött litet vitt bort som jag hittat på blocket. För att ta sig dit var man tvungen att åka bilfärja, vilket jag aldrig gjort tidigare. Inte ♥ heller tydligen eftersom han först trodde att vi skulle åka med det jättestora fartyget Amorella. Ha ha!

En annan rolig sak som A ställde till med var att han hade glömt pengarna hemma. Jag frågade honom precis innan vi åkte om han hade pengarna med sig. Ja, sa han. När vi kom fram hade han inte det. Det blev lite pinsamt när vi var tvungna att berätta det för tjejen som sålde bordet, men hon litade som tur var på oss och vi fick ta med oss bordet ändå. Har satt in pengar på hennes konto nu på kvällen, så det ska inte vara några problem. Skönt att man ser ut som någon man kan lita på i alla fall :)

Såhär ser bordet ut:

     

Och såhär söt var Cookie när hon var här och hälsade på i helgen:



Jag känner mig så pysslig, och den känslan gillar jag!