Borlänge...


Just precis! Det är i Borlänge jag håller hus just nu. A och hans föräldrar är iväg och målar medan jag snart ska bege mig till Kupolen för att kika lite där. Kommer troligtvis knappt att våga handla något med tanke på att jag inte vet hur mycket pengar jag kommer att ha kvar att röra mig med den här månaden. Men något billigt och bra ska man väl kunna hitta åtminstone.

Igår startade Tosca på Rommetravet, och det gick som vanligt på Romme, dåligt. Hon fick en perfekt resa i andra ytter, men när hon skulle ta sig loss i sista sväng var det hästar ivägen och hon fick backa sig sist. Då tappade hon flera längder och slutade sexa i mål, först utan pengar. Så nu har hon ynka 60 startpoäng kvar, vilket betyder att hon kommer att få väldigt svårt att komma med i nästa lopp. Surt sa katten!

Igår var jag till jobbet igen. Vi skulle iväg på studiebesök till Kista studentbostäder. Det var trevligt! Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att bo där som student. Tänk er, dom bor precis över en jättestor galleria. De studenter som bor där lär inte ha många kronor kvar när nästa CSN kommer. När det var dags för lunch där så avvek jag. Allt för att hinna iväg mot Borlänge så fort som möjligt. Vet inte riktigt när vi kom iväg, men i skaplig tid  i alla fall. Stannade efter vägen och åt en lagom god stekkorv med pommes frittes på ett väldigt underligt ställe med väldigt underlig inredning. Men jag tror bergis att de som äger stället tycker att det är jättefint. Det blir inga fler stopp för oss där iaf, det kan jag då skriva under på.

När vi åkte från Stockholm var det världens kö på Essingeleden söderut, det hade tydligen skett en olycka nästan vid infarten mot Årsta. Usch, jag har sett alldeles för mycket olyckor den senaste tiden. Det är därför jag själv börjat köra som världens mes också. Utom när jag har bråttom då. Men heller än mes än död.

Imorgon hoppas jag att vi kan ta en sväng förbi mamma och pappa på hemvägen. Det är alltid lika trevligt, särskilt nu när dom har världens sötaste vovve hemma också.

Nej nu öppnar Kupolen snart och det är dags att ge sig iväg!

Vi hörs!

PS: Om det är någon som läser detta så får ni gärna säga hej. Så att jag vet om det överhuvudtaget är någon vits med att skriva blogg på internet. Annars kan jag ju lika gärna köpa en pappersdagbok och ha hemma i byrålådan. Tack!

Regn regn regn...

Usch vad tråkigt det är med regn. Jag kan inte förstå hur det kan regna så mycket, så många dagar i rad, vart kommer allt regn ifrån? Tråkigt till max är det i alla fall, det är en sak som är säker. Skönt att man slipper ut och köra häst i detta vädret i alla fall. Men om några veckor börjar förhoppningsvis allvaret. Men man ska inte ropa hej, det kan hända mycket fram tills dess.

Idag har jag inte gjort så mycket. Tittat på de två sista avsnitten av One Tree Hill och plockat i ordning i köket. Har fortfarande inte fixat klart det andra i lägenheten som jag tänkt göra nu i flera dagar. Ack ack, men någongång så.

Är det förresten någon som vet hur man får in smileys i den här bloggen? Går det överhuvudtaget? Det är så mycket lättare att skriva då, när man kan visa sina känslor på ett bättre sätt. 

Efter köket så åkte jag en sväng till stallet och pysslade om donnan. Borstade, masserade och så magnettäcke på en stund. Hon tycker tom att det är skönt nu för tiden, för bara en dryg månad sedan tillbaka tyckte hon att det gjorde ont ont. Hoppas att det bara räcker med kiropraktorn sen, men det är väl tveksamt tyvärr.

Funderar på om jag ska sätta mig och spela lite poker. Men det har gått så dåligt på sistone så jag känner inte direkt något sånt där jättesug. A har hyrt Mission Impossible III, men jag orkar inte ens titta. Actionfilmer är inte direkt min grej. Jag vill se svenska filmer eller komedier, draman går också bra.  

Imorgon bär det av till Borlänge, förhoppningsvis blåser inte bilen av vägen på väg dit. Usch, storm, det låter verkligen uppmuntrande. Hoppas att vädret i alla fall är någorlunda när Tosca ska starta imorgon. Och håll tummarna för att det går bra. Det är hon värd nu efter allt trassel, och vi med förresten!

Nej nu får det vara nog för idag. Gonatt!

...

Varför blir man så deppig och nedstämd när man tittar på världens bästa serie One Tree Hill? Varför får det en att tänka så mycket på sitt eget liv?

Känslorna bara svämmar över...

Känslor...
Bild från
www.wb18.com

Hemma idag igen...


Ytterligare en dag hemma från jobbet, lite krasslig. Jag är egentligen inte jättesjuk, men min hals känns verkligen inte som den ska och jag kan nästan inte andas ut utan att det känns som om jag bara vill hosta. Jobbigt! Känner inte att jag vill sitta på jobbet och prata massor i telefon som det känns nu. Vi får se hur jag känner mig imorgon bitti när jag vaknar.

Idag har även A varit hemma med mig, mysigt. Han var ledig idag på dagen eftersom han jobbar ikväll på Solvalla. Ska snart åka och hämta honom.

Har inte gjort sådär väldigt mycket idag. Vaknade vid nio och gick upp och gjorde i ordning min dagliga mannagrynsgröt. Det är verkligen gott! Sen började vi titta på filmen "Fun with Dick and Jane", den var sådär lagom rolig. Orkade inte riktigt titta sådär jätteseriöst om jag ska vara ärlig. A tittade mer noga, och han sa att den fick en trea av fem möjliga. Inte så jättebra betyg med andra ord, inte dåligt heller i och för sig.

Sen lagade vi lite hederlig husmanskost, stuvade makaroner och falukorv. Gott! Det är något jag alltid föreslår när vi inte vet vad vi ska äta. Det, spaghetti och köttfärssås eller pannkaka. Jag är verkligen svensk.

Hade hoppats att kiropraktorn hade haft tid att titta på Dina idag också, men det hade han inte. Så nu kommer han inte förrän om knappt två veckor, så hon får vila fram tills dess. Då kanske pappa hinner hjälpa mig att sätta på lyktor på vagnen också, så att jag ser något i mörkret där ute på landet. Tur att jag får lyktor, annars skulle jag vara så mörkrädd.

Så vad har i övrigt hänt med hästarna. Monsieur blev behandlad i båda sina framknän idag och kommer att ta det lugnt i 10 dagar framåt. Tosca ska starta på fredag på Rommetravet, så jag och A styr kosan ditåt samma dag. Spännande, det var ett tag sen nu. I mitten av juni startade hon sist. Sen antar jag att vi blir kvar i Borlänge resten av helgen. Förhoppningsvis kanske vi åker förbi mamma och pappa på vägen tillbaka till Stockholm och hälsar på dem och söta lilla Cookie. Det finns ingen så söt och snäll hund som henne, inte nu längre i alla fall.

Ska försöka lägga in en bild på henne här. Det får bli slutet på den här bloggen. Vi ses!

Söta, snälla Cookie.
Underbar, eller hur?

Vi provar igen...

Hej hej!

Nu provar jag igen. Jag startade en annan blogg på en annan bloggsida för bra länge sedan:
http://ardulycklignu.blogspot.com/ och som ni ser blev det inte mycket mer med det. Men nu såhär när jag är hemma och är sjuk fick jag för mig att jag ville blogga igen. Lustigt nog har jag för mig att jag var hemma och var sjuk förra gången jag skrev bloggen ovan också. Vi får hoppas på mer än ett inlägg i denna.

Igår var jag trots väldigt ont i halsen till Karlstad för att titta på när en av mina andelshästar skulle starta på Färjestadstravet. Det gick inte alls bra och resan hem var inte särskilt rolig. Tack och lov så slapp jag köra bilen själv utan kunde bara åka med och sitta och halvsova i baksätet.

När vi kom tillbaka till "vårt" stall mitt i natten gick jag in för att säga hej till min lilla dam. Hon hade det lortigaste täcket jag någonsin sett. Förstår inte hur man kan lorta ner saker så mycket som hon. Kan det verkligen vara skönt? Måste nog pallra mig till stallet ikväll trots att jag inte mår bra. Måste se så att allt står rätt till, hon är ju nyskodd också, så snart kan vi ut på en premiärtur med vagnen igen. Hon kan inte ha blivit körd på nästan 1,5 månad nu. Tiden går fort. Men det känns som om jag har haft henne längre än drygt 2,5 månader, trots att det bara är så kort tid.

Nog pratat om hästar. I morse vaknade jag av klockan 06:10, kände mig inte alltför kry och bestämde mig för att vara hemma från jobbet. Efter att A kilat iväg till jobbet somnade jag om och sov ända till kvart i elva. Det var en mycket välbehövlig sömn och jag känner mig redan piggare. När jag klivit upp ur sängen gjorde jag i ordning frukost, Skogaholmslimpa med ost och Oboy. Det var inte så gott som jag hoppats, det ska vara Mattes limpa för att bli bra! Sedan dess har jag pysslat klart lite i badrummet och ställt i ordning allt klart i vårt nya badrumsskåp. Som för övrigt sitter så högt upp på väggen att vi måste ha en pall för att kunna se vad som finns i skåpet. Pallen köpte vi på IKEA och målade vit. Den blev fin, synd bara att den är en aningens för stor för vårt lilla badrum, men det får gå. Det är onekligen mycket bättre där inne nu utan det stora skåpet som stod på golvet och tog plats.

Sen har jag även satt upp fyra små tavlor i hallen. Jag tycker att det blev fint, hoppas att A håller med. Kanske kommer upp någon bild sen, vem vet...

Just nu sitter jag här och bloggar samtidigt som jag tittar på Bridget Jones dagbok. De filmerna är verkligen klockrena och kan få vem som helst att må bra. Särskilt om man är tjej skulle jag tro. För vem känner inte igen sig där?

Vi får se om jag orkar plocka lite mer i lägenheten senare, det är verkligen nödvändigt.

Nu ska jag kika vidare, hej så länge!