Elitloppet 2009


Nu sticker jag en snabbis till Sickla innan jag beger mig mot Solvalla för Elitloppet 2009! Stålande sol, massor av folk och världens bästa hästar! Hoppas att ni alla får en underbar dag i solen.



Stay or go?


Köpte en jacka idag på Mexx men har svårt att bestämma mig för om den ska få stanna eller åka tillbaka till affären. Det lutar dock åt att den får stanna... Svårt att fota svart, det är väl mest kragen som är lite annorlunda.

Vad tycker du?!


Lite shopping


Fick med mig en tunika och en kofta från Gina Tricot idag, fast jag inte skulle handla något. Sedan hittade jag ett par jeans jag ville ha också, dock inte riktigt i rätt storlek, så de fick stanna kvar. Men jag ska leta efter rätt storlek och då slår jag till. Förhoppningsvis har jag fått lön då också haha :)


Tunika i en av mina älsklingsfärger turkos


Ljusgrå mjuk och mysig kofta som blir perfekt över en söt topp


Och så en bonusbild på världens bästa Kompis med lysande ögon :) Jag ser lite ansträngd ut, men han vägar faktiskt 8 kilo vår lilla bebismage :)

Alltså Talang 2009, de två bidragen som gick vidare var de bidrag jag minst av allt ville se i en final.

Skönt att ha varit ledig sedan i onsdags (halva), nu behöver jag inte somna till "Berg flyttar in" som jag annars alltid gör när det är fredagkväll :)




Sickla here I come!



Nu sticker jag till Sickla och spanar lite utan pengar... Moahahaha! Kanske kan lägga undan något till på måndag då lönen kommer?! Det återstår att se. Jag återkommer!

PS: Ni kanske ser att jag måste shoppa lite med tanke på att jag har samma kläder som på vårfesten ;)

Mina produkter


Håller precis i detta nu på att städa vårt "badrumsskåp". Det är egentligen inget badrumsskåp i dess rätta bemärkelse utan hyllor med en spegel som sitter ihop och som vi köpt på Designtorget. Passade på att ta några bilder på mina produkter som jag köpt på sistone.

Dessa kommer från
Biodroga.


Bodylotion Spa Sensation, 24-timmars ansiktscreme Biodroga Medic Skin 24-hour care, Biodroga Cleansing Facial Peeling Mild - skonsam peeling för torr och känslig hud, Biodroga Repair Formula dagkräm för torr hud med SPF 15, Biodroga Cleansing Oil - rengöringsolja för torr hud samt Biodroga Cleansing Lotion Mild - ansiktsvatten för torr hud.

Och här de nyaste tillskotten av produkter, dessa från Exuviance.


Exuviance Soothing Toning Lotion - ansiktsvatten för torr och känslig hud, Exuviance Gentle Cleansing Creme - rengöring för torr och känslig hud, Exuviance Hydrating Lift Eye Complex - ögoncreme, Exuviance Fundamental Multi-Protective Day Creme SPF 15 - dagcreme för torr och känslig hud och Exuviance Ultra Restorative Creme - nattcreme för mycket torr hud.

Gillar båda märkena väldigt mycket och kan absolut rekommendera dessa. Exuviance är de billigare av dem, men båda kostar en hel del pengar. Ett tips är att be att få prover innan köp av fullstora produkter för att se att de verkligen passar din hudtyp. Exuviance säljer dessutom ett startkit för ca 200 kr som innehåller, dagcreme, nattcreme, rengöring, ansiktsvatten, ansiktsmask, hudlotion/handcreme och duschcreme.

Jag köpte alla produkter från Biodroga på Åhléns och Exuviance köpte jag från Divage.

Mysiga Årstaskogen

Såhär års är det inte helt fel att ta sig en promenad i Årstaskogen och längs Årstaviken. Det är verkligen mysigt och avslappnande med allt fågelkvitter och all grönska. Både jag och Kompis njuter för fullt.


 
 

Fjärilshuset


Här kommer då lite bilder från Fjärilshuset i Hagaparken där vår vårfest ägde rum. Tyvärr blev jag besviken på Fjärilshuset, och jag skulle aldrig betala för att gå in där igen. Det fanns knappt några fjärilar och det var väldigt litet. Så det är tyvärr inget turisttips från mig. Men det lilla som fanns var så klart fint.


 
 
 
 



Vårfest!


Jag innan dagens vårfest

Idag har vi haft vårfest med jobbet. En väldigt uppskattad tillställning av oss anställda såklart! I år var vi i Haga parken och kikade in i Fjärilshuset och regnskogen där. Sedan åt vi trerätters i ett jättestort "växthus" bredvid. Maten var sådär tyvärr, men underhållningen i form av Hanna Hedlund och en till musikalkille jag inte minns namnet på. Det var även en man vid namn Svante Drake som var suveränt duktig på beatbox som stod för underhållningen.

Efter vårfesten var det dags för vardagslydnadskurs med Kompis och han var så duktig idag! Som belöning efteråt (och en massa korv under träningen) fick han busa med mopsen Kelly och den spanska vattenhunden Bonzo. Mycket roligt tyckte Kompis :)

Bilder från Fjärilshuset, som förövrigt var ganska tråkigt men fint, kommer lite senare när jag tankat över dem från mobilen...

Ha en superkväll! Kram

Ett finfint paket från HM


Hämtade jag ut mitt stora paket från HM som damp ner genom smsavisering. Blev så otroligt nöjd med allting!! Tjohooo! Har förvisso inte provat tröjan än, men även om den inte är bra så väger de andra sakerna upp :) Vill tacka
Petra för tipset om de underbara kuddfodralen, de är så fina! TACK!

Här är innehållet:


Underbara kuddar som ska pryda vår balkong, kökshanddukar och brödkorgar...

 

Älskar dem!


Inte så HIMLA (hihi) roligt...


Berättade ju förut om sängkläderna från HIMLA som vi köpte och var så nöjda med. Nu har jag tvättat dem, och är inte så nöjd längre!! Titta hur de ser ut efter tvätt och torktumling...


 

Ser väldigt lyxiga och sköna ut va?! :(

Jag vet inte om jag är kinkig, men om jag betalar 900 kr för endast ett påslakan, så vill jag inte att de ser ut på detta vis utan att vara strukna?! Jag stryker i stort sett aldrig, och framförallt inte sängkläder. Det tar ju sådan tiiiiid, och den tiden lägger jag hellre på annat.

Läste i skötselråden att det stod att man skulle stryka/mangla dem fuktiga för att återfå slät yta. Suck!!!! Inga av mina billiga sängkläder är såhär skrynkliga efter enbart tumling. Nu blir det ju bara jobbigt varje gång vi ska tvätta dessa sängkläder. Väldigt besviken måste jag säga!

Överdriver jag?! Stryker/manglar ni era sängkläder?!

Vackra vår




Vackra vår!


Gnällig och ynklig


Är hemma från jobbet eftersom jag drabbats av massor av utslag i ansiktet efter att ha slutat använda kortison i ansiktet. Jag har använt kortison i säkert 10 års tid för att undvika röda utslag, men har nu alltså slutat helt efter att ha läst att man kan få rosacea av stark kortison i ansiktet.

Är såklart livrädd att det är rosacea jag har nu, men läkaren igår tyckte inte att det såg ut som det. Men jag känner mig ändå inte helt säker och vågar knappt börja använda kortison igen eftersom det förvärrar eventuell rosacea. Snälla säg att det inte är det, detta är inte roligt!

Var hos tandläkaren imorse och efter många om och men lyckades jag till slut laga den bakre nedre visdomstanden. Fick rejäla kväljningar efter första bedövningssprutan (?!?!) och blev tokskärrad av det. Men jag lugnade ner mig hyfsat och bestämde mig för att vi skulle fortsätta. Sedan tog inte bedövningen helt utan det ilade i tanden. Jag var envis och tandläkaren bedövade igen. Det ilade lite fortsatt, men inte så farligt och jag stod ut. Så nu är tanden lagad och jag är så nöjd! Nu sitter jag här jättebedövad trots att jag fick bedövningen för nästan två timmar sedan. Får se till att hålla tungan rätt i mun annars finns risk för bitmärken... känner nästan ingenting.

Nu ska jag gå ut med Kompis och försöka att möta så få människor som möjligt ute. Jag har verkligen inte självförtroende att visa mig ute såhär.

Avslutar med en lite trevligare bild än mitt gnällande här. Bild från middagen när mamma och pappa var här för någon helg sedan. Så gott blev det! Tack
Anna för tipset om förrätten :)

 


Här ser ni förresten att vi lämnade tillbaka porslinet från Himla och köpte Mateus istället. Det blev gråa assietter och gråa skålar, mycket nöjd :) Tack för att ni var så eniga!