Trevlig fredagskväll!


Igår slutade jag klockan 15:00 som vi alltid gör på fredagar, det är så skönt! När jag kom hem gick jag och stoppade in lite tvätt i tvättmaskinerna och sedan började jag äntligen ta tag i lägenheten. Dammade och dammsög överallt, så skönt att det är gjort!

Strax efter sex mötte vi upp Martin, Majk, Jonas, Davor, Martin (igen) och Karin på Storstad på Odengatan. Där åt vi sedan en hyfsat god middag enligt mig. Jag var inte särskilt hungrig så jag beställde bara in sparrissoppa. Soppan kostade 102 kr och var ca en dl soppa, så jag åt med andra ord en mycket dyr soppa :) Den var väl helt okej god, men inte värd så mycket för så lite! Till efterrätt blev det rabarberpaj med en mycket god vaniljsås. Rabarberpajen fick dock underkänt eftersom den mest var trådig och det kändes som om man när som helst skulle sätta den i halsen.

Kvällen var hur som helst väldigt trevlig och jag hoppas att vi ses snart igen! 4 av dem bor i Stockholm nu så det borde inte vara så svårt att ordna :)

Sitter och lyssnar på kent och nu ska jag tippa lite V75 och sedan ska jag åka till Hööks och förhoppningsvis köpa en tömkörningsgjord och sedan vidare till Blomsterlandet och köpa några söta blommor.

Kram till er alla!



Mer sol, bort med snön!


Vad skönt med soool ute! Perfekt när det är stalldag och allt. Tyvärr har inte snön försvunnit tillräckligt mycket och eftersom hästen har sommarskor nu så kan jag nog inte göra så mycket ändå. Vi får se hur det ser ut på backen när jag kommer dit ut. Vill verkligen komma igång nu! Longerade Dina i tisdags på ridbanan i snön för att se om hon fortfarande var lika halt. Jag tyckte att det såg bättre ut men det var svårt att säga eftersom hon hela tiden försökte springa iväg och bocka eller stegra. Vet inte om hon hatar att bli longerad eller om hon bara var pigg och ville springa fortare än jag ville :) Hur som helst så tror jag att det blir en skrittur idag i snön om inte annat, mysigt!

Har förresten blivit rånad på en långhelg på grund av jobbet också. Den 2 maj har vi egentligen ledigt eftersom det är klämdag, men företaget hade glömt bort att det är en in- och utflyttningsdag då och nu har min chef tvingat mig att jobba. Mycket snopet och jag undrar verkligen om man egentligen kan göra så. Blä!

Är sugen på att shoppa lite nu såhär precis efter lönen, hihi. Vet inte riktigt vad jag vill ha, men en tur på stan skulle inte sitta fel. Kanske kan bli i helgen...

Igår var jag och ♥ på Solvalla och tittade på tävlingarna tillsammans med Rasmus och hans pappa. Väldigt trevligt även om jag inte vann något :) Tippade helt utan att kolla på odds eller kommentarer, ska jag göra fler gånger, det är ju då man kan vinna de stora pengarna om systemet går in. Och det vill jag vinna, stora pengar! Då skulle jag säga upp mig direkt haha!

image232
Solvalla - bäst på plats!

Våffeldagen!


Idag hedrade vi givetvis våffeldagen med att äta våfflor! Vaniljglass, sylt och bär. Mums!

image231

Ge mig mer energi


Så var långhelgen slut och det känns som om den knappt hunnit börja. Som vanligt åker vi hit och dit under ledigheten och det gör att den känns bra mycket kortare än vad den egentligen är. I fredags åkte vi till Borlänge och var där fram till söndag lunch då vi begav oss mot Sandviken. I Borlänge var vi på V75 på Romme och såg när Tosca startade i ett montélopp och kom fyra på en bra tid! Duktiga häst! På kvällen blev det en mycket god påskmiddag hemma hos älsklingens syster och henens familj och efter den bara slappande i soffan framför hockeymatchen mellan Leksand och Brynäs (som Brynäs givetvis vann!) och Let's Dance. Kom igen nu Tina, du vinner! Söndagförmiddagen spenderades mest framför Anders föräldrars totalsega dator. Helt otroligt, jag trodde att jag skulle bli galen. Fick ge upp till sist eftersom klockan blev så mycket och fick lämna den medan antivirusprogrammet scannade igenom datorn. Tror tyvärr att den är lika seg fortfarande.


På vägen hem till mamma och pappa svängde vi förbi mormor med en bukett tulpaner och en tidning. Söndagskvällen spenderades först hemma hos min syster och hennes familj på ytterligare en god påskmiddag och sedan åkte vi till Pernilla och Hasse och spelade Buzz hela kvällen. Det är så himla roligt!


Igår när vi kom hem blev det bara lugnt i soffan då jag tittade på Vänner, So you think you can dance Scandinavia och sedan lite Wallander följt av 100 höjdare. Jag sov dock under större delen av Wallander på den sköna fårskinnsfällen :)


Snön dalar utanför fönstret och jag vill bara ha vår! Nu längtar jag efter lite mer energi så att jag orkar ta tag i lägenheten hemma, det behöver verkligen städas och piffas!



Långledigt


Tjoho! LÅNGLEDIGT! Vad skönt! Har jag förresten berättat att jag fick en bok av mina "vänner" när jag fyllde år. Den heter "Hej Lättja" och handlar om hur man gör för att göra så lite som möjligt på jobbet. Kan inte förstå varför de tycker att den passar mig :)

image229

Trist att vintern kom tillbaka såhär lagom till påsk. Jag hade sett fram emot lata dagar med sol och ren asfalt och inte detta. Men å andra sidan kanske man inte ska klaga med tanke på hur det verkar se ut neråt landet. Hualigen!

Idag när jag kom hem ifrån jobbet och var något deprimerad eftersom jag fått veta att en av tre i vår lilla grupp ska vara sjukskriven i två veckor, vilket betyder mer jobb för mig. Men den tanken försvann fortare än kvickt när jag såg att älsklingen gett mig hela TVÅ påskägg! Så himla söt! Ett sött hjärta med kolasnören som låg som ett fågelbo till en liten hare och kyckling i marsipan, samt en söt liten sockerkatt. Bild kommer senare... Det andra påskägget var fyllt med Rollo-kolor. Älsklingen har koll på vad jag gillar :)

Ikväll blir det en lugn kväll i soffan med lite digestivekex och ost och imorgon bär det av mot Dalarna.

Hoppas att ni har en jättemysig skärtorsdag!



Dåligt med lust!


Jag är inne i en period då jag inte har lust att göra absolut någonting alls i lägenheten. Det får vara stökigt och dammigt, I couldn't care less! Men likförbaskat stör jag mig på att det inte är dammsuget eller undanplockat, men gör jag något åt det? ICKE!


Montédebut


Idag startar Tosca för första gången i monté. Hon startar i Örebro i lopp 3 och det är något tung bana med tanke på det här vädret. Spännande ska det bli i vilket fall som helst :) Håll era små tummar!

Snabbmiddag idag med lyxig hotdog och pommes frites i ugn haha. Men det är faktiskt gott och det var längesedan vi åt det nu :)

Usch vad tråkigt med snö! Jag vill ha vår nu och inte en massa snöslask! Tur att jag har en liten påsklilja i kruka inne så att man får lite vårkänslor när man drar ner persiennen. Dessutom finns det massor av söta krokus ute på gräsmattan. Mer sånt!

image228


Heeelg!


Helg helg helg! Tjoho vad skönt! Idag slutade jag dessutom vid lunch eftersom veterinären skulle komma och kika på Dina. Hon var rejält halt på vänster fram, men trots bedövning blev det inte bättre. Så nu ska hon få Metacam och blir det inte bättre av det så blir det utredning på Mälarkliniken. Hoppas hoppas att jag slipper det!

Anders är iväg och hämtar mat från O`learys, det blir O`learys Super Snacks och en Club Sandwish. Mums!

Alltså hur dåligt program är egentligen Singing Bee? Man ryser ju av pinsamhet! Ändå brukar jag kolla på det mellan 19 och 19:30 på fredagar eftersom det inte finns något annat bättre att titta på. Men nej usch vilket dåligt program!

Vad tycker du om Singing Bee?






Dåligt med energi


Usch vad dåligt med energi man får när det är såhär grått och trist ute! Har ingen lust med någonting, blä!

Idag fick jag min premie från Sköna Hem som tack för min prenumeration. 4 st söta små koppar i olika svart och vita mönster. Söta, men nog var de bra mycket mindre än de såg ut på bilden. Skulle tippa på att de kommer från landet långt borta.

Ikväll händer inte mycket. Det blir TV-kväll som så ofta på vardagarna. Kockduellen, Roomservice och
Top Model 9.

Vad gör ni för att få energi en sån här grå dag?



Min födelsedag!


Hipp hipp hurra, idag är det min födelsedag!

Ikväll har jag bestämt att vi ska äta våfflor med glass, sylt och bär innan vi beger oss in mot stan och kikar på Magnus Betnér. Tjoho!

En sån här hade jag heller inte tackat nej till, synd att man inte är född på sommaren :)

image226
Foto: Pethra Stahre

Kalas!


Dåligt med bloggande på sistone. Har haft en hel del för mig och inte riktigt haft tid. Igår efter jobbet åkte vi mot Sandviken och på kvällen var vi på kent i Läkerol Arena. kent var såklart bra men arenan alldeles för stor och publiken urusel. Jag har aldrig varit på en konsert där publiken varit så tråkiga. Typiskt Gävle :)

Idag har vi haft kalas för mig eftersom jag fyller år på måndag. Ätit goda pajer, kanongod tårta och fått väldigt bra presenter! Bilder kommer senare...

Ikväll är det mer kalas med tjejerna och deras respektive. Det blir god tårta igen och chips och grönsaker med dipp, smågodis och annat gott. Vi kikar på schlager och spelar spel och sedan får vi se vad som händer. Det ska bli så roligt och alla vännerna kommer :)



Mumsfilibaba!


Måndagkvällen var väldigt lugn och vi var till och med så trötta att vi inte orkade laga mat. Istället blev det hämtmat från Kinarestaurangen, friterad kyckling med ris och sötsur sås och friterad banan med glass till efterrätt. Mums!

image225


Var inget vidare bra på TV igår kväll heller, Design Simon & Tomas skulle aldrig få komma innanför mina dörrar. Stackars mamman säger att hon inte gillar orange, och då målar de stora orangefärgade ränder på hela väggen. Jag vet faktiskt inte en enda gång som det har blivit bra enligt min smak när de renoverat. Blev lite rastlös vilket resulterade i att jag och älsklingen började spela Maxi Yatzy. Jag vann sista gången och det är den gången som räknas :)

Imorgon är det helvetesdagen på jobbet med utdelning av hyresgästenkäten på kvällstid. USCH USCH USCH säger jag bara, JAG VILL INTE!


Snälla helg, sluta gå så fort!


Det kan inte vara sant att det redan är måndag imorgon! Helgen har gått på tok för fort (vilket den i och för sig alltid gör) trots att jag har hunnit med ganska mycket. Har varit i stallet en hel del och idag hjälpte
Sara mig att tömköra Dina. Det gick jättebra och Dina var väldigt duktig! Och Sara med för den delen :) När jag själv provade kändes det mest som om jag for efter som en liten vante och Dina gick som hon ville. Haha, nej riktigt så illa var det inte, men det krävs träning för att bli bra känner jag. Tack Sara för en ny och rolig erfarenhet!

När jag kom hem efter en lång dag i stallet hade världens bästa älskling gjort världens godaste köttbullar som vi åt. Mums! Anders kan verkligen laga mat och det är han som står för i stort sett all matlagning här hemma :)

Nu är Anders och jobbar och jag har sysselsatt mig med att dammsuga hela lägenheten samt damma lite. Det behövdes verkligen och nu känns det fräschare här igen. Finns lite andra saker som skulle behöva göras, men det orkar jag inte med idag. Är riktigt trött faktiskt och ska nog ta och platta håret nu och sedan krypa ner i sängen.

Åh, jag vill inte jobba igen imorgon! Jag vill vara ledig!

image224




Utan dina andetag


Har fortfarande inte kommit i säng. Jag och ♥ har suttit och lyssnat på en massa bra låtar på youtube. Jag hade inte riktigt insett det roliga med youtube förrän nu. Avslutar kvällen med en av världens bästa låtar. Godnatt!




Idag har det varit blött


Regn regn regn! Hela dagen har regnet vräkt ner och det är så tråkigt! Jag hade tjuvställt klockan på halv 8 imorse trots att älsklingen inte tyckte att vi skulle gå upp förrän åtta, hihi :) Började med att titta på Ratatouille, först i sängen och sedan i soffan med god frukost. En bra och söt film som är sevärd.



Sedan gjorde vi oss klara och åkte till Kista galleria för att leta födelsedagspresenter åt mamma och kompis C samt till Anders mamma och pappa. Många födelsedagar såhär i början på året. Vi klarade av present till kompis C och delar av Anders mammas och pappas presenter. Jakten fortsätter!

Sedan begav jag mig till stallet och eftersom det ösregnade bestämde jag mig för att hoppa över körturen och istället smorde jag allt läder samtidigt som hovslagaren skodde Dina. Skönt att ha det gjort även om det krävs en tur i regn så är allt lortigt igen :)

Tycker väl att rätt låtar gick vidare idag i Melodifestivalen även om jag tycker att Frondas låt är lite gladkäck men absolut inget som passar i en schlagerfestival. Men som radiodänga är den helt ok.

Åt en massa olika småplock till kvällsmat, bland annat grönsaker med tacodipp, grillad kyckling, potatissallad, ost och kex och omelett. Mycket gott! Nu kikar vi på Om en pojke med braiga Hugh Grant och snart är det väl sängen som hägrar. Imorgon planerar jag att sova längre än till halv åtta och jag tänker inte ställa någon klocka. Vi får väl se när jag vaknar självmant :)

Vad tycker ni om kvällens Melodifestival?