Tosca vann V75!

Tro det om ni vill, men det är faktiskt sant! Tosca vann igår på V75 efter en maximal resa. Äntligen fick hon lite flyt i ett viktigt lopp, tredje gången gilt eller hur man nu brukar säga.

Det var i alla fall helt oväntat och glädjen blev desto större! Att hon dessutom gick om ledaren invändigt gjorde inte det hela sämre. Hon vann på finfina tiden 1.15,2 och vi ägare blev 100 000 kr rikare. Helt otroligt vilka stora pengar det handlar om.

Gårdagen var verkligen en kanondag, som man troligtvis inte får uppleva igen. Det gäller att ta vara på alla glädjestunder. Här får ni en bild på Tosca in action från gårdagens lopp. ♥

image36

Rapport...

Nu är alltså andra starten i min regi avklarad, och man kan väl inte direkt säga att det gick bra. Eller det beror lite på hur man ser det, men jag börjar från början.

Resan gick bra och vi kom fram i precis lagom tid. Vi hade satsat på att åka ganska sent för att hon ska slippa stå och vara nervös längre än nödvändigt. Vi fick stå i ett betydligt bättre stall den här gången, som var mycket lugnare och ljusare. Vi selade på ganska snart efter att vi kommit dit och den här gången hade jag med "gummiöron" som jag satt i huvan för att döva henne ännu mer. Detta föll väl ut och hon var inte alls lika het i värmningen som sist. Jag tycker faktiskt att hon såg finare ut i värmningen än vad hon brukar göra, och det beror nog till stor del på att Ellinor slapp ta i henne så mycket i och med att hon var lugnare. Så huvan med gummiöron åker givetvis på igen nästa gång.

Efter värmningen var det inte långt kvar till start (det ingick också i vår plan), vi bytte bara till gamascher på bakbenen och körde ut igen. Innan vi körde ut frågade jag Ellinor om det behövdes stänkskärmar på vagnen, men det sa hon att det inte gjorde. Väl i defileringsvolten ser jag att en funktionär går fram till Ellinor och pratar med henne. Jag blir genast nojig och får för mig att de tycker att hon ser halt ut och således inte kommer att få starta. Funktionären går fram ytterligare en gång och jag blir ännu mer nervös. Efter defileringen kommer Ellinor i full fart och säger att det trots allt behövs stänkskärmar. Hjälp tänker jag då och har ingen aning om vad jag ska göra eftersom jag inte har några egna. Jag frågar funktionärerna om de har några att låna, men de bara rycker på axlarna och säger att de inte har det. Jag springer till inskrivningen, och även där är de lika ohjälpsamma, så jag tar bara med mig några som finns där, som sedan visar sig inte passa. Jag får halvt panik och springer till shopen för att köpa, men givetvis är de slutsålda. Paniken blir än värre. Jag springer till inskrivningen igen och frågar om de inte har några andra än de jag redan provat, men det har de inte. Till sist är det en vänlig själ som säger att hon har i stallet, så vi springer tillsammans dit och jag får med mig dem. Väl tillbaka visar det sig att de inte heller passar! Nu är jag helt uppgiven och tittar på funktionärerna som får ringa upp till de som bestämmer, och lyckligtvis bestämmer de att vi får starta ändå. Jag var helt inställd på att vi skulle bli strukna. Tack för det! Dock har jag aldrig varit med om så mycket ohjälpsamma människor på en och samma plats. Ett stort tack i alla fall till tjejen som verkligen försökte hjälpa mig!

Då är det dags för voltning, och givetvis orsakar Ellinor en omstart, och jag börjar fundera på varför vi åkte till Gävle över huvud taget. När den andra voltningen börjar vågar jag inte ens titta utan står bara och hoppas att starten ska gå iväg. Det gör den, tack och lov! Nu är jag så uppstressad och nervös att jag i stort sett inte ser något av loppet. Men såhär i efterhand har jag kikat på det på datorn och sett hur det gick till. Det började med att hon i första sväng blir utknuffad i tredjespår av Peter G Norman, som annars med all säkerhet hade kört rätt över henne. Detta resulterar i att hon blir tvungen att backa sist och hamnar i sjätte ytter. 800 meter kvar styr hon på, men får inte ut någon framför sig utan får attackera själv en bit. Detta får hon göra ända tills att samma person som ovan återigen kör rätt ut och hon tappar såklart position igen (j---la i---t). Hon får sedan spendera resten av sista sväng i 4-5 spår... Tilläggas bör att första varvet öppnades efter 1.21,5, och redan där förstod jag att det var helt kört eftersom det skulle gå så fort till slut. Dina avslutade i alla fall sista varvet på 1.17, blandat i 2-5 spår, så jag tycker att hon gjorde ett bra lopp trots alls. Hon kan ju inte rå för hur de andra kör. Sluttiden blev 1.19,2 på en något tung bana och hon slutade två placeringar utanför pengarna.

På det hela taget var jag ändå nöjd och glad när jag åkte hem. Dina skötte sig mycket bättre och var betydligt lugnare och mer lätthanterlig än sist vi var och startade. Ellinor sa dessutom att hon travade bättre än tidigare, och det är ju såklart det viktigaste! Så nu är det bara att ladda batterierna och komma igen! Dock kan det bli lite tufft att komma med i lopp med så få poäng, men det är väl bara att anmäla och hålla tummarna! ♥

Dina i värmningen...

Dyr och stressig dag!

Ja, så sant som det är sagt. Igår var en dyr och stressig dag. Började med att jag fick tjata mig till en tid hos veterinären för att ultraljuda Dinas framben. Hon är ju lite svullen framtill på skenbenen, mest på det högra, och jag ville kolla så att det inte var någon fara. Det var det inte heller tack och lov, utan det är nog "bara" skydden som orsakat svullnaden. Dem använder jag aldrig igen.

Så vad har hänt sedan sist då? Jo jag har fyllt år minsann, så nu är jag hela 27 år gammal. Usch och fy! Tänk om man kunde stanna vid att vara 25-26 år, det skulle vara toppen! Men alla åldrar har väl sin tjusning antar jag :)

Tosca startade i fredags och blev tvåa och var jätteduktig igen! Nu lutar det åt att vi anmäler henne till V75 på Eskilstuna nästa vecka. Spännande! Tidigt på lördagen åkte jag själv mot Sandviken för att fira min födelsedag. ♥ var tyvärr dålig och kunde inte följa med, matförgiftning eller något, och jag tyckte så synd om honom. MIn födelsedag var jättetrevlig och jag fick massor med fina presenter och blommor. På kvällen hade tjejerna ordnat ett schlagerkalas åt mig och vi åt gott och tittade på melodifestivalen tillsammans. Det var hur trevligt som helst och när jag sedan åkte hem på söndagen hade jag lite hemlängtan. Det är så mysigt att vara hemma hos föräldrarna och kunna träffa tjejerna sådär. Det saknar jag verkligen. Men men, jag får väl vänta några år, så kanske vi flyttar hem sedan, vem vet.

Idag har jag varit i stallet och kört intervaller med Dina. FIck hjälp av Sara som också körde henne. Trevligt med lite hjälp och synpunkter. Hennes kille var dessutom med och knäppte lite kort, så jag hoppas att jag får några fina som jag kan lägga ut här sen. Hon hade lite högre puls än sist jag körde intervaller och var lite snorig, men jag hoppas verkligen att det inte är någon fara på taket. Det är nämligen tänkt att hon ska starta på tisdag på Gävle, och jag vill inte tvingas stryka igen! Så håll tummarna för att jag slipper det, och för att det går bra på tisdag.

Förhoppningsvis får jag även min nya transport lagom till tisdag så att jag slipper hyra en. Om allt går som det ska fixar vi nog affären i helgen. Skönt med en egen transport så att man kan åka vart man vill utan att behöva känns att det kostar pengar varje gång. Kanske blir en sväng till Lindblom i Sala sen, det är inte omöjligt.

Här kommer då två bilder från idag, det är dock inte jag som kör, utan Sara.

image34

image35

Trevlig helg! ♥

Jag längtar tillbaka...

image33

Älsklingen under en tidig morgonpromenad på stranden i Dominikanska Republiken. Åh vad jag längtar tillbaka! ♥

One Tree Hill

Idag fick jag en för tidig födelsedagspresent i form av One Tree Hill, säsong 3, av älsklingens föräldrar. Tack så jättemycket! Så nu efter att återigen ha tittat på sista avsnittet av säsong 2, ska jag gråtandes fortsätta titta på första avsnittet av säsong 3.

One Tree Hill är hur bra som helst, det för fram så många känslor och tankar som verkligen är nyttiga, och jobbiga. Har ni inte sett det så är det bara att springa iväg till affären och köpa alla säsongerna, bums!

Känslor...


Jag vill ha sommar, NU!

Filmen var jättebra, verkligen! En riktigt "feel good"-film. Rekommenderas! Det var verkligen ingen Änglagårdkänsla, men man gick ut från biografen leendes. Det är alltid bra!

Jag vill verkligen ha sommar nu! Sitter och tittar igenom lite bilder som jag har på datorn och drömmer mig bort... Här ska ni få se vart jag brukar spendera mina somrar...

Vi börjar med mina föräldrars drömhus, här skulle jag så gärna vilja bo när jag blir stor...

image28

image29

Sedan har vi Anders föräldrars sommarstuga i Torsång...

image30

image31

Ge mig sommar! Jag längtar! ♥

Biodags!

Idag ska jag och ♥ gå på bio. Vi ska se Se upp för dårarna, jag tycker att den verkar vara riktigt rolig. Hoppas att jag inte blir besviken! Jag hoppas på lite Änglagårds-känsla fast lite mer åt komedihållet.

image27










Imorse var jag riktigt duktig och tog reda på det stökiga köket. Sedan satte jag upp tavlan som jag fick av pappas syster i julklapp. Det är förövrigt min kusin som gjort den, den är jättefin! Ska knäppa ett kort på den sen så får ni se. Efter det fixade jag upp en griffeltavla som jag köpte igår på Granit när jag var till Sickla. De har verkligen väldigt mycket fint på Granit, och så många fiffiga lösningar på en hel del saker. Fick bland annat ett tips på hur jag ska förvara alla j---la papper. I en fin liten låda med sådana där fina och praktiska hängmappar. Köpte bara hängmapparna eftersom jag redan hade en fin liten låda hemma, men givetvis var den lådan 1 cm för bred. Grr! Så nu blir jag ändå tvungen att köpa Granits låda.

Jag köpte även nytt puder, en ny ögonskugga, make-up borttagningsservetter och två stycken halsband. Jättefina!

Just ja! Jag beställde ju en del kläder från HM igår också. Ringde lite snällt till mamma och frågade om jag inte kunde få kläderna i födelsedagspresent, och det gick hon med på. Tjoho! Pengarna svämmar inte direkt över hos mig.

Idag var jag i stallet och körde Dina. Hon hostar fortfarande men verkar mindre snorig, så jag hoppas att det är på rätt väg iaf. Förhoppningsvis räcker det med några intervaller sen när hon är frisk och sen är det bara att anmäla igen! För övrigt känns hon faktiskt väldigt fin tycker jag, hoppas att det håller i sig!

Nu ska vi snart äta hemgjord pizza, sen bär det iväg till bion. Den börjar 18:05, perfekt tid, då borde vi hinna hem och se Andra Chansen. Heja Uggla! Jag gillar honom mer nu sen han varit ersättar för Gert vid Rix Morgonzoo föregående vecka. Han verkar vara en skön människa.

Hoppas att ni har en trevlig helg! ♥