Älsklingen är galen


Det har blivit lite dåligt med bloggande på sistone. Har inte riktigt vetat vad jag ska skriva om och har inte haft så mycket energi heller, eller tid :)

Idag har solen strålat hela dagen, underbart! Och att det dessutom varit fredag har inte gjort saken sämre! Var dock väldigt rörigt på jobbet med mycket att göra, så jag blev helt yr av allt, så det var helt klart skönt att få åka hem idag. Nästa vecka blir inte rolig, dels så ska vi ta tag i ett av gemensamhetsköken och röja upp där, och sedan ska vi dela ut hyresgästenkäten på onsdag kväll. Från halv sex och framåt tills vi blir klara. Vi är tre stycken som ska dela ut enkäter i 500 lägenheter. Vi ska dessutom knacka på varje dörr och läsa upp en harrang om hyresgästen öppnar. Kul, njae! Kommer att kännas ganska tjatigt :)

Idag direkt efter jobbet tog jag och älsklingen en promenad ner till Årstaviken och matade fåglarna. Det var både änder, kanadagäss, två vackra svanar och två söta helsvarta små fåglar med vitt huvud som jag inte vet vad heter där. Svanar är verkligen så vackra, men oj vad stora de är! Det var bara att mata dem hela tiden, för när de inte hade mat tittade de på oss och väste. Då blev man nästan lite rädd :)

Sedan handlade vi och nu har jag precis bakat klart. Det blev tekakor precis som sist, men den här gången hade jag enbart i linfrön och skippade solrosfröna. Tycker nästan att det blev bättre. Så nu till kvällen har vi ätit nybakta tekakor, inte helt fel. Jag åt kräm och älsklingen tyckte att man lika gärna kunde äta chokladpudding med mjölk till. Han jämförde kräm med chokladpudding och jag skrattade gott åt honom. Tycker ni som han eller tycker ni att det är lika galet som jag tycker?

Nu blir det troligtvis soffan resten av kvällen, det behöver man efter en lång vecka.

image222

Så himla söt!


Recept på kolarutor med dumlekola


Kom på att jag för längesedan lovade att jag skulle lägga ut receptet på kolarutorna med dumlekola som jag bakade till alla ♥ dag. Så här kommer det:

Ingredienser:

BOTTEN:
150 g smör
1 1/2 dl mjölk
2 ägg
3 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kakaopulver
ca 12 dumlekolor

TOPPING:
3 1/2 dl florsocker
60 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk crème fraiche
1-2 dl kokosflingor (om man vill, jag använde glasyrhjärtan)

UGN: 225 grader


Gör så här:

1. Smält smöret. Blanda i mjölken.
2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, samt mjölkblandningen. Fördela smeten i en långpanna, ca 30x40cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Dela dumlekolorna på mitten och tryck ner dem i smeten, jämnt fördelade över hela plåten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Låt den svalna.
4. Topping: Blanda florsocker och smör. Tillsätt vaniljsocker och crème fraiche och rör till en smidig massa. Bred ut krämen över kakan. Strö över kokos. Tryck lite försiktigt så att flingorna fastnar. Skär kakan i rutor.

Lycka till!

Jag tycker alltid att det brukar bli lite för lite topping när jag tex gör kärleksmums. Men i det här fallet så är toppingen så söt att man inte vill ha för mycket :)


Lite komik i eländet!


Har glömt att berätta om en sak som hände mig förra veckan. Började med att jag var väldigt upprörd över något som hänt på jobbet precis innan lunch, vilket gjorde att jag i stort sett var så arg att jag skakade. Satte mig i bilen för att åka hem till älsklingen och äta lunch (tack snällast) och givetvis ligger det en som kör väldigt sakta i ytterfilen. Sådant kan göra mig galen vid fel tillfälle (ganska ofta). Tyckte att det såg ut som om det skulle gå fortare att lägga sig i innerfilen och på så vis köra om lusen i ytterfilen. Men icke insåg jag ganska snart efter att jag bytt fil. Tillbaka ut i ytterfilen, lite väl tight tyckte personen bakom som gav mig både tuta och helljus. Detta gjorde inte att jag blev gladare precis, utan jag svor för mig själv i bilen att "Så farligt var det väl inte!" och "Det blir väl inte bättre av att du gör sådär jävla idiot!" När jag till slut är framme vid vår gata och ska parkera händer ytterligare en sak. Det blåste väldigt mycket den dagen och precis när jag svänger i vår korsning går en sopgubbe över vägen och givetvis blåser hans keps av, och det händer precis när jag kör förbi och jag kör givetvis över hans keps. Det sista var i och för sig lite komiskt tycker jag, även om han kanske inte håller med... :)


Regn regn regn


Idag har vädret varit allt annat än toppen, regn regn regn... Hade ingen lust att ge mig ut i regnet med Dina, utan hon fick en välbehövlig massagestund istället. Hon verkade gilla det skarpt faktiskt och jag vet inte hur många gånger hon gäspade :)

Nu sitter jag i soffan eftersom tisdagar är en bra tv-kväll med både Gossip Girl och I huvudet på Gynning. Tycker som sagt att hon kan bli lite väl mycket ibland, och hon tillsammans med Victoria Silverstedt blev ännu värre.

Jag är väldigt trött så det blir nog en tidig kväll idag. Jag bara älskar att göra mig i ordning, krypa ner i sängen och kolla på något bra (typ Seinfeld) och bara somna när man själv känner för det. Me like!

Imorgon var det tänkt att vi skulle åka till Solvalla tillsammans med Marcus och Stina, men Stina fick tyvärr förhinder. Istället bjöd de med oss på boulekväll på fredag, kan nog bli mycket trevligt. Jag har aldrig spelat boule förut, men någongång ska ju vara den första. Jag får hoppas på nybörjartur!

Hur var din dag?

♥ 

Dagens!


Så är måndagen på jobbet avklarad, skönt! Nu ska jag gå och handla och sedan göra ugnspannkaka som skall förtäras med glass och jordgubbssylt. Lagom nyttigt en måndagkväll :)

Här kommer en ganska dålig dagens-bild:

image221

Skjorta: Gina Tricot eller Vero Moda :)
Jeans: Lee
Halsband: Gina Tricot
Armband: www.namnsmycken.com

Ändrade söndagsplaner


Idag fyller Anders år! GRATTIS älskling! Du betyder allt för mig och du är den jag alltid har drömt om och jag är så tacksam att jag har dig! ♥ ♥ ♥

Vi hade kalas igår tillsammans med nära och kära och hade det jättemysigt och åt supergod mat och marängtårta med blåbär! Av mig fick Anders biljetter till Magnus Betnér på Chinateatern och av mamma och pappa fick han fyra stycken cognacglas, ett chokladfondueset från Menu och en dalahäst i svart porslin.

image220
Idag var det meningen att vi skulle åka vägen förbi Örebro på väg tillbaka till Stockholm för att titta på Tosca när hon skulle starta. Men det blev ändrade planer och vi åkte direkt till Stockholm istället. Anders var tvungen att jobba lite och jag hann med att åka till stallet och köra Dina istället vilket var jättebra! Det gick tyvärr inge bra för Tosca som slutade oplacerad.

Nu ska vi kolla på "I en annan del av Köping" och njuta av det sista som är kvar av söndagskvällen. Måndagsångesten kommer krypande...


Melodifestivalen


God kväll!

Jag tycker nog att det var två bra låtar som gick vidare till Globen. Tycker faktiskt att hela delfinalen idag var betydligt bättre än de andra två. Synd om Eskobar som fick så lite röster, men de har nog en alldeles för smal publik för att funka i sådana här sammanhang tyvärr. Jag tyckte i alla fall att de var bra!

Nu är det "Den bästa av mödrar" på tvåan, men jag orkar säkert inte vara uppe så länge till. Igår lyckades jag förresten hålla mig vaken för att se vilka som åkte ur Let's Dance för första gången. Ett framsteg! Tycker att det var helt rätt par som åkte ur också, och Tobias och Tina var bäst, igen!

Hoppas att ni har en fin lördagkväll!

God natt ♥



KÉRASTASE


Är det någon av er som har provat Kérastases balsam här nedan? Jag har det men är inte alls nöjd, inte för fem öre! Tycker faktiskt inte ens att det hade varit värt 50 kr om det nu hade kostat det. Men nej, nu kostar det över 200 kr istället, och det är det verkligen inte värt! Jag tycker att det är alldeles för okrämigt och reder inte ut håret särskilt mycket heller. Däremot blir håret ganska mjukt...

Däremot så älskar jag deras Oléo-Relax som jag alltid har i efter att jag tvättat håret. Också dyrt men värt varenda krona!

Vad tycker du?
image218image219

Nästa gång ska jag prova Redkens All Soft, har fått för mig att det är bra. Har haft det tidigare och har för mig att jag var nöjd med det. Så det får det bli!




Fredagkväll i soffan ...


... med en massa gott! Har precis ätit majskolv med salt och smör och oj vad jag tycker att det är gott! Nu ska vi äta grillad kyckling med hasselbackspotatis och café de paris-sås. Mums!

Sedan ska jag tvätta håret och efter det är det soffan som gäller resten av kvällen. Underbart! Jag håller tummarna för Tina och Tobias ikväll i Let's Dance.

Ridturen var bra, Dina galopperade i världens fart upp för backen fyra gånger, både hon och jag tycker att det är roligt :) Sedan fick hon leka riktig ridhäst och gå upp en sväng på ridbanan och kliva över lite bommar för första gången. Hon snubblade en del men var även riktigt duktig mellan varven. Mer sånt blir det framöver! Ska försöka tömköra henne över bommar senare, tror att det är väldigt bra för henne.

Nej nu är det mat! Underbara fredag!


Ridtur i vårvädret och ljuva FREDAG!


Jippie! Nu är det bara fika kvar här på jobbet, sedan slutar jag och det är äntligen helg! Otroligt hur mycket helgen höjer ens humör :)

Ska till stallet idag och ta en tur i vårvädret! Det är så mysigt!

Ikväll blir det Let's Dance och något gott tillsammans med älsklingen och tidigt på lördag åker vi till Borlänge för att fira ditos födelsedag!

Nej nu är det dags!

Hur ser din fredag ut?



Marängsviss!


Idag skulle jag egentligen ha åkt till stallet, men eftersom vi ska åka bort i helgen åker jag dit imorgon istället och rider medan det är ljust.

Så nu ska jag slå mig ner i soffan snart tillsammans med en skål marängsviss och lite One Tree Hill. Sedan blir det Jeopardy och zappande mellan "Du är vad du äter" med Babsan och GE-galan. Underbart!

image217

Bilden är lånad, visst är den underbar! Jag har tyvärr inte semester och inte jordgubbar i min marängsviss heller, men dock bananer lite värmda i micron först. Det är så gott!



Kurs på vackra Sundby Gård


Idag har jag varit på kursvackra Sundby Gård. Kursen handlade om hur man ska bemöta gnälliga hyresgäster på ett bättre sätt. Tycker väl kanske inte att kursen var sådär jättebra i lärande syfte, men läraren var bra och rolig. Sen gillar jag att ha kurs lite då och då, blir lite avbrott mot vardagen. Dessutom började inte kursen förrän nio imorse, vilket betyder 1,5 timme senare än vanligt = sovmorgon! Tyvärr vaknade älsklingen redan kvart över sex, och efter det kunde vi inte somna om, men det var kanon med en sån lugn och lång morgon! Kändes nästan som helg mitt i veckan, underbart!

image216

Älsklingen är iväg och jobbar på Solvalla och jag sitter i soffan och tittar på One Tree Hill för ovanlighetens skull :) Ska försöka ta mig i kragen och dammsuga och handla innan jag hämtar Anders.

Hur ser din kväll ut?


Matvanor och veterinärbesök


God morgon!


Idag ska det bli sol enligt metrologerna, underbart! Perfekt när det är min stalldag också!


Gårdagen blev väldigt lugn, lagade inte ens mat utan åt hembakade tekakor och drack en kopp nyponsoppa. Jag hade ju trots allt ätit wook på lunchen, och man behöver faktiskt inte äta lagad mat mer än en gång om dagen. Enligt mig. Vad tycker du? Hur ser dina matvanor ut?


Pratade med Christina Medin imorse också angående veterinärbesöket med Monsieur. Det visade sig att han var halt i båda bakkotorna och blev behandlad med tuppkam. Däremot var det inget alls i framknäna, vilket känns väldigt skönt! För tidigt att hoppas fortfarande, men ändå en lättnad. Så nu ska Monsieur få ta det lugnt ett tag innan han går jobb igen, bara att fortsätta hålla tummarna!



Vår vår vår!


Fräs! Måndag igen!

Gårdagen var jättebra, började med att vakna tidigt, kika på lite Seinfeld i sängen och sedan gå upp och plocka lite i lägenheten. Åt frukost och åkte ut till stallet runt 11. Var tvungen att köpa foder på vägen också, så det tog lite längre tid än vanligt. Givetvis hade de inte allt hemma heller, så jag måste åka dit igen snart, men det får vi ta nästa helg.

Red en tur i det våriga vädret, underbart! Fick Dina att galoppera i en backe den här gången också, och hon var faktiskt inte lika stressad efteråt den här gången. Kanske kan hon komma över stressen om vi tränar lite. Den här gången smackade jag inte på henne i alla fall, det kanske var positivt. Men hon var trots det stressad efteråt, men det kändes inte som om hon skulle explodera efteråt. Ett steg framåt!

På kvällen kom Marcus och Stina över på mat och lite Nintendo Wii-spel. Mycket trevligt som alltid!

Nu har jag förresten gått och köpt mitt första Juicy Tubes i färgen Marshmallow Electro, och måste säga att jag är mycket nöjd! Så tack för tipset!

image215


Idag efter jobbet är det inget speciellt planerat, skönt såhär på en må--ag!

Idag ska förresten Monsieur till veterinären också, och jag förbereder mig på det värsta. USCH!


M U M S


Hotellfrukosten var supergod! Färska frallor med vallmofrön, rostade smörgåsar med smör och jordgubbsmarmelad, ägg, yoghurt med många olika sorters flingor, torkade bananer, russin och lite sylt, äppeljuice och till sist en våffla med sylt. Inte helt fel!

Nu sitter jag och äter lite Rollokola och ska snart platta håret innan jag beger mig ut på stan.

Hoppas att ni får en trevlig dag i solskenet!




Positiv och negativ dag


Igår gick jag och ♥ upp redan halv fem på morgonen och strax efter halv sex satt vi i bilen på väg ner mot Göteborg. Vi turades om att köra så det var inga som helst problem med resan och klockan tio var vi framme vid Åbytravet. Vi skulle se när Monsieur gick ett jobb och det gick tyvärr inte alls bra. Monsieur var knackig och såg inte alls bra ut, så nu blir det veterinären igen på måndag... FAN! :(

Efter jobbet åkte vi besvikna vidare till Skövde där vi skulle bo på hotell. När vi kom fram började vi med att äta middag på Mangos. Jag åt en väldigt god hamburgertallrik med tre olika dippsåser, BBQ, hamburgerdressing och en god vitlöksdressing. Mums! När vi hade ätit gick vi direkt ner och tog ett dopp i poolen, och det var så skönt och mysigt!

Jag låg i sängen redan runt 19 och sedan somnade jag en stund under Let's Dance. Försökte hålla mig vaken fram till utröstningen, men det gick inte (som vanligt). Så jag måste nog kolla på Aftonbladet vilka som åkte ut haha.

Eftersom vi somnade så tidigt igår vaknade vi redan strax efter sju. Idag ska Anders jobba på travet och jag ska nog ta en sväng på stan. 

Nu är det snart hotellfrukost, I love it!



God middag istället för bio


Det blir ingen bio, vi är alldeles för trötta för det. Istället har vi lagat en god middag och tar det lugnt hemma i soffan. Det blev toast med smörstekta champinjoner och ruccolasallad till förrätt och lövbiff med hasselbackspotatis, god sås och kryddsmör till varmrätt.

Till efterrätt blir det hjärtformade kola"rutor" med små hjärtan på. Såhär ser de ut:

image214

Inte särskilt fina, men rustika och charmiga haha! :)


ALLA HJÄRTANS DAG


Vill bara önska er alla en underbar alla hjärtans dag!

Kram Mia

image213

Civilpolis


Imorse på väg till jobbet hände en olustig grej. Jag kom körandes i ytterfilen, lite för fort för att klara bli-av-med-körkortet-gränsen. Ligger ganska nära den framförvarande bilen. Helt plötsligt ser jag blåljus tändas i bakrutan på bilen framför och jag hinner tänka att "Nu är det kört!". Jag slänger mig givetvis på bromsen och som tur är slår blåljusen av efter några sekunder och dessutom hinner stopljuset slå om, så civilpolisen hinner åka och jag blir tvungen att stanna. Jag är helt säker på att polisen kommer att vänta på mig längre fram, men jag klarade mig tack gode Gud!

Jag var helt skakis efteråt och kunde knappt hålla ner kopplingen. Man får förmoda att det var en civilpolis som var snäll och bara markerade att jag körde för nära och för fort. Eller så var det bara någon som hade roligt och ville skrämmas, men det tror jag faktiskt inte. Jag hade nog en riktig TUR! T A C K!!

Jag skulle aldrig klara mig utan körkort, då skulle jag få göra mig av med hästen osv, det skulle aldrig gå. Så usch, jag får verkligen inte köra över 30 km för fort igen!

Civilpoliser är luriga!

image212


VÅR!


Åh vilket underbart vackert väder det är ute just nu! Våren ligger i luften! Det är så ljust ute nu att man knappast kan tro att klockan är strax efter halv fyra. Underbart!

image211


Vad jag har förstått så kommer det att vara soligt väder några dagar framöver också...

LOVELY!



Hi hi !

Hihi, det här tycker jag var lite roligt... :)

image209

image210
Bilder från Aftonbladet

Roliga dagar!


Nu väntar några roliga dagar framöver! Ikväll ska jag träffa min bästa vän Catta och vi ska först ta en tur till Sickla Köpkvarter och kika i lite affärer. Sedan har jag tänkt baka kolarutor och hoppas att hon har lust att joina mig. Ska muta henne med flera kolarutor när de är klara. Det är dumlekola i dem, mums!

Imorgon är det alla ♥ dag och då blir det först stallet och sedan förhoppningsvis bio tillsammans med älsklingen. Vi har tänkt se PS. I love you såklart! Verkar mycket bra! Filmen börjar inte förrän 21:20, så jag hoppas att jag håller mig vaken haha. Får väl ha med några kolarutor så att det söta håller mig vaken :)

På fredag ska vi upp redan klockan fem på morgonen och börja vår resa mot Göteborg. Väl där ska vi kika när Monsieur går ett jobb inne på Åby, ska bli mycket roligt! Förhoppningsvis i alla fall. Vore ju inte så roligt om han inte ser fin ut, men man ska ju inte måla fan på väggen än.

Sedan vidare mot Skövde och First Hotel Billingehus. Där ska vi sova över natten och äta lovely hotellfrukost på morgonen. Man får även tillgång till pool, så jag och älsklingen har tänkt ta oss ett dopp och simma lite. Skönt! Längtar!



image208
Foto: www.firsthotels.com


Bilar är DYRgripar

Ihk! Bilen måste snart servas igen och nu är det också ett fint litet kamremsbyte som står på tur. Har ringt runt lite idag och fått priser på mellan 7500 kr och 11500 kr. Usch vilka tråkiga pengar!

Det är helt otroligt vad mycket bil vi åker. Vi åker nog mellan 2000-3000 mil om året, det sistnämnda är nog troligast. Om man ska räkna ut det i timmar, så motsvarar 3000 mil ca 300 timmar (om man åker i 100 km/h). 300 timmar är 12,5 dygn. Det är mycket det! Och om man räknar med att man får betala 10 kr för en liter disel, då lägger vi ut ca 30 000 kr om året på bara disel. Hualigen! Ska man sedan räkna in försäkring, värdeminskning, nya däck, service osv, ja då skulle man nog sälja bilen. Så den delen lämnar jag :)

Men ack vad bra bilen är att ha ändå, jag skulle aldrig klara mig utan!


Utan anmärkning


Bilen gick igenom besiktningen utan anmärkning, skönt! I och för sig hade jag blivit väldigt besviken om den inte gjort det, med tanke på att den är så pass ny. Jag körde in genom porten och givetvis var det en sån där ramp med hål mellan där man kan köra ner om man har lite oflyt. Men det fanns en spegel framför så att man kunde se vart däcken befann sig, den missade dock jag, men det gick bra ändå. Var tvungen att fråga om det brukar vara någon som kör ner i hålet, och det var ungefär en i månaden. Ha ha ha! Tur att det inte var jag :)

In genom porten, vänta i 5 minuter och sedan ut 300 kr fattigare. Schysst timpenning. Jag har definitivt valt fel jobb.

Nu ska jag kasta mig ner i sängen. Borstade till och med tänderna innan vi åkte, allt för att snabba på kvällsproceduren.

Förresten så är jag väldigt irriterad på de där centrifugerna som är längs Ulvsundavägen... Ha ha ha!

God natt!


Biltvätt och besiktning


Om ungefär en halvtimme ska vi åka och besikta bilen, vi har tid klockan 20:50. Mycket bra service tycker jag! Inte för att det känns speciellt lockande just nu, en måndag när man är väldigt trött och helst av allt bara vill krypa ner i sängen, men det är ju självvalt. Bilen måste besiktas innan 1 mars då det blir körförbud och om det skulle vara något galet, vill men ju hinna åtgärda detta innan dess. Dessutom är idag den bästa dagen den här veckan, så så fick det bli :)

Pga besiktningen stannade jag kvar efter jobbet och tvättade bilen. Vi har en egen tvätthall med all utrustning man kan tänka sig som man får låna gratis. Mycket förmånligt!

Jag återkommer om hur besiktningen gick, tjing!


I en annan del av Köping och galopper


Måndag måndag... say no more! Segt på jobbet idag, nu vill jag ha tisdag, eller åtminstone hemgång :)

Igår åkte jag till stallet tidigt och red. Fick till slut Dina att galoppera i en av de branta uppförsbackarna, men det skulle jag aldrig ha gjort. Efteråt var hon helt superstressad, så jag får nog tyvärr sluta med galoppen. Meningen med ridningen är ju att hon ska slappna av, och inte bli stressad. Typiskt!

Sedan åkte jag och hämtade Catta vid tåget och sedan åkte vi till Solvalla där Tosca skulle starta. Hon galopperade tyvärr i starten och tappade viktig position, men slutade ändå femma, så hon gjorde det bra ändå. Men trist med galoppen med tanke på att hon har fin form!

Resten av dagen/kvällen spenderades med Catta och vi promenerade en sista sväng med Cookie, handlade, gjorde fruktsallad (som jag inte orkade äta), åt jättegod söndagspizza och kikade på I en annan del av Köping.

Några roliga "citat" från kvällens program:

"Men du måste ju raka dig, du ser förjävlig ut!"

"Jag skulle vilja ha numret till Lunkans! Jag vill ha numret till Lunkans! L U K A S!"

HA HA HA! Dom är för härliga!

Nu fika!



image207


Bra lördag!


Hittills har lördagen varit en mycket bra lördag. Vaknade självmant redan halv 8 och började med att kika på ett avsnitt One Tree Hill i sängen tillsammans med Anders och Cookie som också fick vara med. Gick upp och knallade en kortis med Cookie och sedan åt vi frukost bestående av nybakta tekakor som jag bakade igår. Gott!

Sedan tog vi bilen till en kanonbra stig i skogen där Cookie kunde springa lös, något hon älskar! Där gick vi en långpromenad med henne och sedan åkte vi hem och jag åkte direkt till stallet. När jag skulle hämta Dina i hagen var hon helt vild. Så fort jag närmade mig henne så fick hon världens ryck och stack iväg i full galopp och bockade och hade sig. Gjorde så i säkert över 5 minuter och när jag väl fick tag på henne så var hon alldeles svettig. Visade sig sen att de inte hade kommit ut förrän sent, och att hon inte hade varit ute i hagen särskilt länge innan jag hämtade in henne. Så det var nog förklaringen :) Var helt säker på att hon skulle tappa en sko som hon for fram, men tack och lov satt de kvar :)

Sedan red jag ut en sväng och när jag var klar i stallet åkte jag vidare hem och åt tacotallrik, det är så himla gott! Tyvärr fanns det inga rädisor på Konsum, men det gick bra ändå.

Snart blir det dusch och lite plock i lägenheten, sedan troligtvis lite One Tree Hill och ikväll schlager! Jag tycker att schlagern är ganska töntig, men kan inte låta bli att titta ändå!



Hur skriver du?


Hur skriver du koden som man måste skriva för att kommentera?

image206

Ni vet väl att man inte måste skilja på stora och små bokstäver?!

Hihi, bara ett tips från mig!

ÄNTLIGEN FREDAG!





Läppglans


Skulle vilja ha tips på läppglans! Har hört att Juicy Tubes ska vara bra, men vilken färg? Gärna mindre tuber med flera olika färger i ett set.

Och Liparazzi, någon som provat den?

Kom igen! Tipsa mig!

image202

image204



G G G


Igår var jag så trött att jag somnade direkt efter Gossip Girl trots att jag hade tänkt se I huvudet på Gynning också. Men jag tycker nog att avsnittet som var igår var lite halvjobbigt när hon stod och skrek (sjöng) hela tiden. Vaknade till då och då och det enda jag hörde var hennes jobbiga röst. För jag tycker faktiskt att den är jobbig.

Vad tycker du?!

image201



Sköna hem


God morgon!

Idag regnar det massor och stackars lilla Cookie blir alldeles lortig när hon går ut. Som tur är har hon en egen liten väst som täcker stora delar av magen också, just för att hon inte ska bli så lortig. Hon är så himla söt i den, med pälskrage och allt. Dock gillar hon den inte själv så vidare värst, eftersom hon gärna går åt ett annat håll så fort man tar fram västen haha.


Igår gick jag på den här reklamen på nätet:


image200

Är det någon som har koll på om den här tidningen är bra? Det var ju inte så dyrt och muggarna var väldigt fina tycker jag ♥


Fettisdag!


Sådär, nu har jag ätit min första semla för året, gott! Dock långt ifrån så gott som hembakade semlor smakar...

Jag har planer på att göra mina semlor såhär, slurp!

image199

Uppfriskande morgonpromenad

God morgon!

Imorse var det min tur att gå morgonpromanden med lilla Cookie. Måste säga att även om det känns jobbigt att behöva göra det när klockan ringer 06:00, så känns det mycket uppfriskande efteråt! :)

Idag är det fettisdagen och vi blir bjudna på semlor på jobbet! Mums! Dock tror jag att det blir till niofikat och så tidigt vet jag inte om jag får i mig en hel semla. Jag äter ju trots allt en stor tallrik med mannagrynsgröt varje morgon. Jag har faktiskt inte tjuvätit någon semla än heller, så då blir det extra gott! Har tänkt att jag ska baka egna semlor i veckan, det är de överlägset godaste tycker jag. I alla fall när mamma bakat :)

Ha en trevlig dag!




Måndagkväll


Måndagen
på jobbet avklarad. Imorgon är det tisdag och sedan onsdag, och snart är det helg igen :)

Efter jobbet åkte jag till djuraffären och köpte ett nytt flexi-koppel till Cookie eftersom hennes gamla gick sönder igår. Nu har hon hela 8 meter att springa på, det tror jag att hon gillar. Sedan blev det en sväng till ICA, och där var jag inte direkt ensam. Jäktade hem och ut med Cookie och började sedan laga wok. Det blev mycket gott och nu sitter jag här och är mer mätt än önskat. Men så går det när man inte kan låta bli Marabou helnöt efter maten :)

Ikväll blir det bara soffan och TV, brukar inte orka med så mycket mer på måndagar av någon märklig anledning...



Bilder från shoppingen


Här kommer då lite bilder på shoppingen som utlovat. Vi börjar med den fina jackan från Vero Moda.



Fina sjalen från Gina Tricot



Ringen från Gina Tricot och en skymt av nagellacket (men man ser inte färgen så bra)



Väskan från Vero Moda



De fina karen för olja, salt och peppar



Älsklingens fina flanellpyjamasbyxor. Jag blir så glad varje gång jag ser honom!



Och så avslutar vi med en bild på världens bästa Cookie! (som tycker blixten är lite jobbig)

image198


Shopping i Uppsala


Trots allt blev det lite shopping i Uppsala och jag är väldigt nöjd med mina inköp samt våra gemensamma. Bilder kommer lite senare. Men jag köpte en kanonfin jacka och väska på Vero Moda och en fin sjal samt en ring på Gina Tricot.

Tillsammans köpte vi en fin vit flaska att ha olja i, samt två matchande salt- och pepparkar. Anders köpte en jättefin flanellpyjamas, några böcker och en mobilladdare. Och så var han snäll och köpte ett fint nagellack åt mig också :) Världens bästa A!

Nu ska vi äta lite kvällsmat och sedan lägga oss i soffan och titta på TV. Blir ganska mycket intressant att se faktiskt!

Hoppas att ni får en trevlig söndagskväll!


Snön faller så vackert


Igår kväll var det snöstorm och nu på morgonen faller snön så vackert i stora flingor. Precis som det ska vara på julafton. Hoppas att snön håller i sig under minst en veckas tid nu då vi ska vara hundvakt, då slipper Cookie bli så lortig på sina promenader :) Sen blir det ju så mycket ljusare ute också vilket alltid är välkommet!

Sitter och kikar på ett avsnitt One Tree Hill och ska strax äta frukost. Klockan 10:00 är det tänkt att vi ska bege oss mot Uppsala och kolla in vad stan har att erbjuda. Runt ett möter vi upp med mamma och pappa och äter lunch med dem och efter det åker vi tillbaka till Stockholm och har söta Cookie hos oss i en veckas tid... ♥


Tröttis!

Imorse när vi vaknade kikade vi på "I now pronounce you Chuck and Larry". Ingen vidare film tycker jag, hade nog väntat mig något annat.

Åkte till stallet och red och tvättade hästtäcken och nu är jag hemma igen och är helt slut. Anette kommer hit snart och då är tanken att vi ska åka ut till stallet igen. Egentligen vill jag bara lägga mig i soffan under en filt och umgås, och inte åka ut till stallet. Men med tanke på att jag fortfarande har hästtäcken i tvättmaskinen osv så måste jag nästan åka ändå. Men det blir kul bara vi kommer iväg :)

Ikväll är det Göta Kanal 2. Tror att jag ska se den eftersom jag inte sett den tidigare, trots att ♥ säger att den är väldigt dålig. Jag somnade sist jag försökte se den, och risken är stor att detsamma händer idag :)

Imorgon ska vi åka till Uppsala, det ska bli roligt!





Dagen from hell!

Usch vilken jobbig dag det blev på jobbet idag. Det måste vara därför det heter jobb, för att det är jobbigt!

Vi hade massor av in- och utflyttningar idag och det var bara jag och Anette och stackars Sussi (som egentligen jobbar i receptionen och inte alls har hand om sånt här). Det strulade en hel del, två hyresgäster som struntade helt i att städa sina lägenheter vilket resulterade i att jag satt i klistret. Dessutom hade jag ringt till alla hyresgäster igår (inklusive de två som struntade i att städa) och berättat att det är väldigt viktigt att de städar och lämnar in nycklarna innan klockan 12. Detta skulle inte vara några problem. Men det hjälpte tydligen inte.

Skällde på en stackars kille och sa att jag var tvungen att anlita en städfirma för att städa och nu har jag världens dåliga samvete. Usch, jag är alldeles för snäll och blödig.

För att bli på lite bättre humör så har jag titta på den här söta bebisen. Har ni inte sett den så är det ett måste. Och även om ni har sett den, är det ett måste att titta igen.



ÄNTLIGEN FREDAG!