Byrån är äntligen här!



Äntligen är byrån på plats efter veckor och månader av kaos i hallen. Och hur snyggt blev det inte?! Byrån är som klippt och skuren i den lilla hallen och visste man inte bättre skulle man nästan kunna tro att den är måttbeställd :) Jag är sååå nöjd! ♥

Tavlan som står på byrån är ytterligare ett grafiskt tryck som fanns med i paketet med rosa silkespapper och vasen Alvar Aalto från Iittala fick flytta in så sent som idag. Jag och Anna har nämligen haft fullt upp idag med Iittala outlet i Gustavsbergs hamn, Brisak i Värmdö köpcentrum och till slut Ikea i Kungens kurva.  

Nu är klockan mycket och jag börjar bli trött och hungrig igen. Kanske bäst att krypa ner i sängen, eller ska jag kanske ta mig en nattmacka?! :)

KRAM

Recept - supergoda lussekatter



Ida efterfrågade receptet på de supergoda lussekatterna så självklart kommer det här. Håll tillgodo och berätta gärna om ni testade det och om ni gillade det lika mycket som jag :)

INGREDIENSER:

Saffransdeg:

50 g jäst (jag använde blå jäst för matbröd, men det går nog lika bra med röd också)
150 g smör (skulle jag göra receptet igen skulle jag nog använda ca 200 g)
5 dl mjölk
1 burk a 250 g kesella
2 paket a 0,5 g saffran
2,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Pensling:

1 ägg

Garnering:

Russin

GÖR SÅ HÄR:

1. Smula ner jästen i en degbunke.

2. Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).

3. Häll en del av degspadet (d.v.s. mjölken och det smälta smöret) över jästen och rör tills den är upplöst.

4. Tillsätt resten av degspadet, kesella, saffran, socker och salt. Arbeta därefter med maskin eller för hand in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig. Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30 min.

5. Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 5 delar. Baka sedan ut 10 lussekatter av varje del, genom att rulla ut varje liten del till ca 20 cm och därefter forma till en lussekatt. Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper och tryck i russin ordentligt. Låt jäsa till dubbel storlek 20-30 minuter.

6. Pensla brödet med uppvispat ägg.

7. Grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter.

8. Låt svalna under bakduk. Förvara i plastpåse eller frys in.

Lycka till! ♥


Stockholms chokladfabrik



I helgen var jag och Anna på besök i Stockholms chokladfabrik. Där hade de massor av goda lyxiga praliner och självklart velade jag lite innan jag kunde bestämma mig för vilka jag ville ta med mig hem i påsen.

Valet föll till slut på trippelnougat, lakritskola med havssalt, ljus tryffel och vaniljtryffel. Kokos/mango lät också frestande, men de fick tyvärr inte plats i påsen den här gången :) Nästa gång kanske?



Kan avslöja att lakritskolan blev min favorit, tätt följd av vaniljtryffeln :P




Ny partyväska



Ni som varit i min närhet på sistone har fått följa med på min jakt efter den perfekta partyväskan. Ni har också fått ta del av en smått jobbig egenskap jag har, och det är nämligen att jag är otroligt velig :P

Jag började leta på stora Åhlens city här i Stockholm för att sedan följa upp min jakt i Örebro i samband med bloggträffen inför den kvällens utgång. Men icke. Inget som föll mig i smaken. För några dagar sedan tog jag ytterligare sats i jakten på den perfekta partyväskan inne på Åhlens city, och till slut köpte jag alltså den här. Den är inte perfekt och har heller inte alla de kriterier som jag hade bestämt mig för innan.



Men det fick ändå bli denna, jag gillade den tillräckligt mycket för att inte orka gå runt och leta mer :) Hittade faktiskt fyra tänkbara kandidater som jag stod och velade mellan länge och väl. Efter massor av velande bestämde jag mig för att gå och köpa en julklapp istället. Och när jag kom tillbaka 10 minuter senare så fanns bara tre av alternativen kvar, någon hade redan köpt det enda och sista fjärde alternativet. Kanske lika bra det, annars hade jag nog stått där och velat fortfarande.

Där har ni en av mina dåliga egenskaper :)


Lusse lelle!



Idag har jag bakat supergoda lussekatter, och självklart måste detta firas med mjölk i vinglas! Jag kan verkligen rekommendera receptet jag använde, för jag tror inte att jag har bakat godare lussebullar tidigare. Säg till om ni vill ha receptet så lägger jag ut det här på bloggen :)

Har varit fart ända sedan jag kom hem från jobbet med bad av halv hund, plock i köket, bakning och mer plock. Nu ska jag lägga bullarna i plastpåsar innan jag kryper ner i sängen efter en lång dag. Måste ta med mig lussekatterna till jobbet imorgon och låna frysen där eftersom frysen hemma är helt full med hundmat haha. Får hoppas att det finns några kvar till första advent, på jobbet finns det nämligen fullt med gottegrisar :)




Little black dress



Hade en bonuscheck på 20% hos Åhléns där sista dagen att utnyttja den var idag. Kom precis hem med den här skönheten som ska få följa med mig på både julfest och nyårsfest. Är riktigt nöjd och tycker att den är jättefin. Klänningen kommer från Mexx och jag fick betala drygt 700 kr istället för 900 kr, så man kan säga att jag sparade 200 kr ;)



På vägen hem i bussen kunde jag inte låta bli att märka att det är många som redan tjuvstartat med att adventspynta. Själv ska jag baka lussekatter imorgon och hoppas att julstämningen infinner sig efter det. Det enda problemet är att det finns väldigt lite plats i frysen, så det finns risk att jag måste äta många nybakade lussekatter imorgon. Attans! :P

The time you enjoy wasting is not wasted time



Det här fina grafiska trycket köpte jag för några veckor sedan från
Petrified in Pink. Det fick bli en vit ram från klassiska Ikea som fick omge trycket och bilda den här fina tavlan!

Jag hade tänkt mig att den skulle stå på den snart nya byrån i hallen, men mätte idag och kom fram till att den tyvärr inte får plats pga det fula proppskåpet som är där nu :( Usch vad trist. Tror verkligen att den turkosa tavlan skulle passa så fint på den nya vita fina byrån. Men som det ser ut nu så kommer det inte att fungera.

Köpte ett annat tryck också, så det kanske får stå där istället. Vi får se hur det slutar när byrån väl är på plats.

Jag tycker att budskapet på tavlan är så bra, det träffade mig rakt i hjärtat ♥




Ett paket med rosa silkespapper




Detta rosa och fina paket fick jag med posten för ett tag sedan. Måste säga att jag är mäkta imponerad av service och snabbhet, så ett stort tack till Petra som driver
Petrified in Pink!

Delar av innehållet får ni se lite senare :)

Söndagen har hittills varit väldigt lugn för min del. Sov ända till nio (vilket är länge för att vara mig) och tog sedan en långpromenad med Kompis på nästan en timme. Mycket skönt, och himlen var fortfarande blå så tidigt på förmiddagen. Nu börjar dock himlen bli gråare och gråare, och det känns ledsamt att veta att den ska vara så större delen av veckan. Är så trött på grå himmel och regn!

Kan det inte komma lite snö istället så att det blir lite ljus i tillvaron?!

Har inga större planer för dagen, utan kommer mest att strosa runt här hemma och piffa och städa lite. Rätt skönt en mulen söndag.

Kram på er!


Dans utanför Brandenburger Tor




De här duktiga killarna stod och uppträdde utanför Berlins stolthet Brandenburger Tor. De var verkligen duktiga med en bra show, även om det var lite svårt att få med allt på kort. De avslutade det hela med Abbas "Money money money" samtidigt som de gick och samlade in pengar från publiken :)








Uppträdandet var hur som helst väldigt underhållande och självklart bjöd jag killarna på några euro som tack för showen :)

Bästa vänner i Berlin



Resan till Berlin tillsammans med dessa fina tjejer för att fira våra 30-årsdagar var verkligen toppen. Jag åker gärna snart igen och jag hoppas att vi kan göra en tradition av detta! Vi har alla kännt varandra i stort sett sedan vi gick på dagis/lekis tillsammans, och hänger alltså ihop än idag. Jag måste dock påpeka att jag själv är född 1980, och de andra 1979 =P Det är därför jag bara får vara med lite i kanten på bilden hahaha!


Bloggträffen i bilder


Det glada gänget som träffades och hade superkul i Örebro under bloggträffen

I helgen har jag och gänget ovan varit i Örebro för ytterligare en bloggträff. En favorit i repris efter den första träffen i Sjöstaden hemma hos Anna. Helgen har varit superkul och enligt mig så fann vi varandra på ett helt nytt sätt sedan första träffen. Otroligt roligt och jag är så glad att jag har lärt känna er tjejer!!! ♥


Jag och Emelie innan avfärd mot Katta och Henriks fina lägenhet



Den supergoda maten och Katta och Henriks finfina lägenhet


Jag och Zandra inne på The Ritz


Jag och bästa Emelie posar åt fel håll ;)


Anna och kvällens värdinna Katta. Tack för en jättebra kväll!


Gänget bak i taxin på väg till middagen på mysiga restaurang Wongs


Jag framför det berömda slottet (hihi) och Emelies kamera (haha)


Partystämning inne på The Ritz!




Tack tjejer för en superhelg som vi måste göra om snart igen ♥

Nu ska jag krypa ner i sängen efter en natt med alldeles för lite sömn. Självklart har jag varit uppe alldeles för länge ikväll också, men tiden går fort när man har roligt ;)

KRAM och godnatt!

Bloggträff i Örebro



Imorgon klockan 11:00 bär det av mot Örebro med Emelie, Zandra och Anna i bilen. Väl framme möter vi upp Madde för en tur på stan och sedan framåt kvällen möts vi först hos Katta innan vi styr kosan ut på stan för mat och slutligen party på The Ritz som ni ser här ovan. Jag hoppas på mycket dans och festligheter! Malin kunde tyvärr inte komma och vi kommer självklart att sakna henne, men vi får hoppas att det blir en ny träff snart :)

Idag efter jobbet tog jag en sväng på stan med främsta mål att köpa nya ansiktsprodukter från Exuviance. Självklart hade de stängt när jag kom fram så jag fick gå därifrån tomhänt :( Hann i alla fall med att pilla lite på nya Iphone 3GS och jag måste erkänna att den känns lockande. Fingrade även på Ainon, men tycker väl att den känns betydligt mer gammalmodig än Iphonen. Har inte bestämt mig för vilken det blir än, men den som lever får se.

Nu blir det Idol (såklart!) och ost och kex i soffan. Fredagsmys på högsta nivå!

KRAM 

Partyoutfit?!



Den här klänningen är kanske inte så väldigt party egentligen, men jag gillar den väldigt mycket! Var iväg till Sickla köpkvarter igår efter jobbet och försökte hitta något att ha på mig inför helgens bloggträff i Örebro. Självklart hittade jag två toppar på Lindex (!) som fick följa med mig hem. Båda skulle nog funka för en utekväll, men en av dem har lite paljetter, så det kanske får bli den :)

Är i behov av en ny mobiltelefon också, och går och väljer mellan en Iphone och en Sony Ericsson Aino om nu någon missat det ;) Vad jag har förstått så är det två ganska olika mobiler, men eftersom jag mest går på hur snygg mobilen är så spelar det inte så stor roll för mig haha. Skämt åsido, självklart är funktionerna också väldigt viktiga, men det som fångar min uppmärksamhet i första läget är utseendet. 

Sedan är det ju val av teleoperatör också. Jag har haft tele2/comviq så länge jag kan minnas och är väldigt nöjd med dem. Köper jag en Aino kan jag fortsätta med dem som operatör, men eftersom de inte säljer Iphone så måste jag byta om det blir en sån. Vad jag vet finns Iphone bara att få med TRE, Telia, Telenor och Halebop. Och av dessa fyra så lutar mitt val åt Halebop, men då verkar väntetiden vara lång för att få mobilen istället. Hmm, tål att tänkas på. Kom gärna med tips och råd! 

Kram på er och ha en fin dag!


Min vackra by



Här har ni en bild av min otroligt vackra lilla by Årsunda där jag är uppvuxen. Ett litet samhälle med ca 4000 innevånare och ett perfekt ställe att växa upp på. Kanske inte särskilt mycket action, mer en trygg och bra atmosfär att växa upp i enligt mig.






Mina föräldrar bor bara några hundra meter från allt det fina ni ser på bilderna ovan, så det är verkligen skönt att komma hem dit och verkligen slappna av. Man sover så skönt där eftersom det är helt knäpptyst utanför fönstret, och när man går en morgonpromenad i den här miljön med två glada hundar så förstår ni själva att man inte kan må annat än bra i själen.

Jag skulle inte bli förvånad om jag själv flyttar tillbaka någon gång i framtiden. Men just nu trivs jag mycket bra i Stockholm och kommer nog att stanna här ett tag till ♥

Världens bästa Kompis



Jag har märkt att ni inte är särskilt förtjusta i alla mina hundbilder, men det struntar jag i eftersom det är min blogg =P Kompis tillhör en stor del av mitt hjärta och tål att visas upp om och om igen! Finns inte mycket som skänker sådan villkorslös glädje som en hund och som tycker om dig i alla lägen. Att det blir mer grus inne, lite stökigare och ett lite mer styrt liv, är det värt alla dagar i veckan ♥








Jag älskar dig lilla vän! ♥


Bästa röda vänner!



Här har ni mig och min bästaste vän Catta! Lite lagom töntiga i samma röda fina jackor ;) Jag som inte ens gillar rött, jag tycker inte att jag passar i det! Men bästa C fick mig att köpa jackan ändå, det är kärlek.

Tur i oturen att vi inte bor i samma stad och kan råka ha jackan samtidigt. Jag och Catta ska åka till London tillsammans i december, vore kanske skoj om vi båda bara har den röda jackan med som ytterplagg. Vad tror ni? Töntigt eller kul?!



Vår "nya" fina säng!



Nu har vi en "ny" säng i vårt sovrum som vi fyndat på
blocket.se. Jag tycker att blocket är en superbra idé, varför köpa nytt när man kan köpa så fina möbler begagnat för bara en bråkdel av nypriset. Självklart måste man ibland köpa nya möbler också, om man inte hittar det man söker, men second hand möbler är perfekt tycker jag!

Är otroligt nöjd med resultatet måste jag säga, det blev mycket bättre än jag trodde från början! Nu är dessutom sängkläderna nytvättade och manglade, och jag ser fram emot att krypa ner i sängen om en stund.




Hoppas att ni uppskattar mina blogginlägg, trots att det nästan aldrig är någon som kommenterar längre :(

Kram


Flowerbomb!



För kanske en månad sedan köpte jag en ny parfym, nämligen Flowerbomb by Viktor & Rolf. Hade sådan tur att jag hade 20% rabatt på valfri vara och fick således hela 160 kr rabatt på den annars enligt mig väldigt dyra parfymen. Men jag måste säga att den doftar ljuvligt och är värd varenda krona!